Gość: taka sobie baba IP: *.acn.airbites.pl 16.08.07, 11:22 Mam pytanie czy wie ktoś może jaki jest zabieg niechirurgicznego usunięcia hemoroidów?? Chodzi mi o taki zabieg z gumeczką i światłem czy coś takiego dziękuję z góry za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetaa77 Re: usuwanie hemoroidów 17.08.07, 09:38 No właśnie, czy ktoś miał robiony taki zabieg? Podobno jest bezbolesny? Piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-kaska Re: usuwanie hemoroidów 17.08.07, 15:04 Matkoooo dziewczyny,bezbolesny!!!! Przeszłam to Powiedziałam nigdy więcej!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-kaska Re: usuwanie hemoroidów 17.08.07, 15:11 Kochana męczę się z tym już dobre 7 lat od urodzenia pierwszego dziecka: (,stosowalam rózne srodki i lipa.Jedyny który pomaga to DETRALEX,jest na recepte i do tego np.Hemorol. 3lata temu poszlam na zabieg usunięcia (nie pamietam nazwy ale to bylo na zasadzie gumkowania-kastracji)mialam 6hemoroid,podczas zabiegu załozono gumki na 2,bez znieczulenianie bylo żle) przez pierwsze poł godz.zdążylam dojechac do domu i myślalam że umrę,gryzłam ściany i wylam z bólu!!!Mąż musiał dziecko oddać do sąsiadki by na to nie patrzyl.dostalam owszem środki przeciwbólowe najmocniejsze KETONAL ale nie pomogly.męćzylam się 4 dni aż odpadly,potem miałam iść zakladać na pozostale i nie poszlam! Powiedziałam nigdy wiecej!!! Teraz jak się nasilają objawy to załatwiam receptę i biorę DETRALEX + czopki. Pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowany Re: "zasuszanie" hemoroidów IP: *.sulechow.net 17.08.07, 17:08 Gdzieś wyczytałem, że jedzenie owoców kiwi zapobiega krwawieniom hemoroidalnym. Skutkowało. A do tego było smacznie. . Ciekawe jak to działało - może miało związek tymi enzymami w owocach aktynidii (kiwi), które mają przeciwdziałanie zakrzepom białka... Odpowiedz Link Zgłoś