Dodaj do ulubionych

Beta HCG wynik

17.08.07, 22:02
Odebrałam dziś wynik beta hcg i wygląda następująco <0,100mUl/ml,
wartość referencyjna: <5,00

I jak to odczytać?
Że ciązy brak - dobrze rozumiem?

Obserwuj wątek
    • Gość: zaraz_zaraz Re: Beta HCG wynik IP: 62.121.129.* 17.08.07, 22:07
      Ano.
      • Gość: Gość Re: Beta HCG wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:16
        A jeśli wynik beta hcg wynosi 245, test ciążowy płytkowy dwie grube
        krechy, brak @ a lekarz mi mówi że nie ma ciąży........
        Co myśleć?
        • lilith76 Re: Beta HCG wynik 24.10.07, 09:43
          > A jeśli wynik beta hcg wynosi 245, test ciążowy płytkowy dwie grube
          > krechy, brak @ a lekarz mi mówi że nie ma ciąży........
          > Co myśleć?

Że jest za wcześnie by ciążę zobaczyć w badaniu na fotelu - za wcześnie poszłaś do lekarza. Jest sens iść dopiero gdy @ spóźnia się 2-3 tygodnie.
          • Gość: gość Re: Beta HCG wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:59
            ale ja ostanią @ miałam 28 sierpnia, czyli jestem już miesiąc po
            terminie a z poziomu beta hcg wychodzi jakiś 4-5 tydzień a lekarz mi
            mówi że raczej nie jestem w ciąży pomimo badania krwi i testu
            ciążowego
            • lilith76 Re: Beta HCG wynik 24.10.07, 11:04
              Powtórz betę i sprawdź czy prawidłowo przyrasta - albo miałaś baaaaaardzo późną owulację i ciąża jest sporo młodsza niż z OM, albo zatrzymała się.
              Nie bierzesz żadnych leków hormonalnych, np. na tarczycę? Niektóre fałszują wynik, ale to rzadkość.
              • Gość: gość Re: Beta HCG wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 11:27
                Nie biorę żadnych leków ani nie miałam nigdy problemów z @. Dodam,
                że jestem już mamą 10 letniego dziecka.
                Denerwuję się co to może być innego jeśli nie ciąża i czy lekarz
                jest w stanie na 100% stwierdzić, że nie jestem w ciąży jeśli
                badanie krwi mówi inaczej??
                • Gość: Kiara idz do innego gina IP: *.m.pppool.de 24.10.07, 11:54
                  to bardzo dziwne.
                  • lilith76 Re: idz do innego gina 24.10.07, 12:10
                    I zrób usg - coś tam powinno być już widać.
                    • Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:18
                      usg robiłam wczoraj i na tej podstawie lekarz mi powiedział, że nie
                      jestem w ciąży
                      • Gość: aga Re: idz do innego gina IP: 217.98.20.* 24.10.07, 20:07
                        chce straszyc, ale:
                        mialam dodatnią bete
                        mialam dwie kreski na tescie ciazowym
                        na USG nie bylo nic w macicy
                        mialam lekarza, ktory tego nie zlekcewazyl..

wynik? szybko wykryta ciaza pozamaciczna. Udalo sie ocalic jajnik.
                        Rada: idz do innego gina. Beta wieksza niz zero nie bierze sie z
                        powietrza tylko albo od ciazy albo z jakis zaburzen...
                        • Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 08:01
                          Dzisiaj robię kolejne badanie krwi, jutro wynik a we wtorek umówiłam
                          się do innego lekarza, podobno bardzo dobry specjalista.
                          Mam nadzieję,że to jednak nie będzie ciąża pozamaciczna ale trzeba
                          to koniecznie zbadać.
                          Powiedz Aga ile czasu trwało i co się w takiej sytuacji robi??
                          • Gość: aga Re: idz do innego gina IP: *.tpnet.pl 25.10.07, 10:35
                            Bardzi dobrze, ze idzie na kolejną bete i do innego ginekologa. Tez
                            mam nadzieje, ze w twoim przypadku to nie ciaza pozamaciczna.
                            Ile czasu trwalo? w ciagu okolo tygodnia ta ciaza zostala
                            zdiagnozowaana. Zostala od razu wyslana do szpitala (poniewaz taka
                            ciaza stanowi zagrozenie dla zycia - moze dojsc do przerwania
                            jajowodu i krwotoku wewnetrznego).
                            Zazwyczaj wtedy robi sie laparoskopie i wycina sie tę ciaza wraz z
                            fragmentem jajowodu. Ale czasami trzeba wyciac caly jajowód.. U mnie
                            cale szczescie jajowod ocalal, bo dzieki wczesnemu wykryciu ciazy
                            ektopowej zastosowano inne leczenie - podano mi silny lek, ktory te
                            ciaze (przykro mowic) zabił. Ale spedzilam pomimo tego kilkanascie
                            dni w szpitalu na obserwacji - lekarze musieli miec pewnosc, ze ta
                            ciaza juz nie zagraza mojemu zdrowiu.
                            A co do mozliwosci wyciecia jajowodu - jak mowilam uniknelam tego.
                            Ale nie bylo tak rozowo - na badaniu HSG wyszlo, ze na skutek tej
                            ciazy jajowód przestal byc drozny...

.. 2 miesiace pozniej bylam w ciazy smile a teraz moja córeczka spi
                            obok mnie.
                            Wiec i po tak ciezkim przezyciu mozna wyjsc "na prostą".

Ale mam nadzieje, ze u Ciebie to albo ciaza prawidlowa albo blad
                            laboratorium lub lekarza. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok smile
                            • Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:11
                              jutro o 16 będę miała wynik następnej bety, w poniedziałek zrobię
                              kolejną i we wtorek pojadę z tym ze zdjęciami i opisem usg do nowego
                              lekarza. Mam nadzieję, ze to co teraz zobaczy pan doktor na usg to
                              będzie moja dzidzia i to we właściwym miejscu.
                              Strasznie się boję i nie potrafię myśleć o niczym innym.
                              Gratuluję Ci córeczki Aguś i mam nadzieję że ja też sie doczekam.
                              Dam znać jak wyniki...
                              Pozdrawiam
                              • Gość: aga Re: idz do innego gina IP: 217.98.20.* 25.10.07, 15:13
                                czekam na wynik i trzymam kciuki smile
                              • Gość: beata Re: idz do innego gina IP: *.telsat.wroc.pl 25.10.07, 15:51
                                Mogła to być ciąża biochemiczna, więc nie nakręcaj się za bardzo...
                                Życzę aby stał się cud, ale ja miałam wynik 1500 a nie było absolutnie ciąży.......
                                • Gość: GOŚĆ Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:09
                                  Ale się naczytałam o ciąży pozamacicznej, aż głowa mi pęka.
                                  Z tego co wyczytałam i z opisu dwóch badań usg wnioskuję, że
                                  faktycznie może być to ciąża pozamaciczna. W zatoce Douglasa mam
                                  płyn mogący odpowiadać krwi (występuje to w przypadku ciąży
                                  pozamacicznej), nie widać nigdzie żadnego pęcherzyka ani zarodka
                                  więc możliwe że jeszcze jest na tyle mały, że nie został zauważony.
                                  U kogoś dopiero zauważyli jak rozerwało jajowód.
                                  Przygotowuję się już psychicznie na laparoskopię chociaż wciąż mam
                                  jeszcze nadzieję, że to maleństwo pokarze mi się wewnątrz macicy i
                                  usłyszę serduszko.
                                  Dzisiaj o 16 odbieram drugi wynik bety. Ciekawe czy rośnie i jak?
                                  • Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.stg.pl 26.10.07, 16:10
                                    Mam wynik kolejnej bety. 2421.
                                    To chyba dobrze rokuje co? Czy sobie wmawiam?
                                    • kocio-kocio Re: idz do innego gina 26.10.07, 16:48
                                      A ile czasu minęło od poprzedniego badania?
                                      • Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.stg.pl 27.10.07, 12:15
                                        Minęło 6 dni od poprzedniego badania. Wzrost ok 115% co 48 godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka