kate20 17.08.07, 22:02 Odebrałam dziś wynik beta hcg i wygląda następująco <0,100mUl/ml, wartość referencyjna: <5,00 I jak to odczytać? Że ciązy brak - dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Beta HCG wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:16 A jeśli wynik beta hcg wynosi 245, test ciążowy płytkowy dwie grube krechy, brak @ a lekarz mi mówi że nie ma ciąży........ Co myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Beta HCG wynik 24.10.07, 09:43 > A jeśli wynik beta hcg wynosi 245, test ciążowy płytkowy dwie grube > krechy, brak @ a lekarz mi mówi że nie ma ciąży........ > Co myśleć? Że jest za wcześnie by ciążę zobaczyć w badaniu na fotelu - za wcześnie poszłaś do lekarza. Jest sens iść dopiero gdy @ spóźnia się 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Beta HCG wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:59 ale ja ostanią @ miałam 28 sierpnia, czyli jestem już miesiąc po terminie a z poziomu beta hcg wychodzi jakiś 4-5 tydzień a lekarz mi mówi że raczej nie jestem w ciąży pomimo badania krwi i testu ciążowego Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Beta HCG wynik 24.10.07, 11:04 Powtórz betę i sprawdź czy prawidłowo przyrasta - albo miałaś baaaaaardzo późną owulację i ciąża jest sporo młodsza niż z OM, albo zatrzymała się. Nie bierzesz żadnych leków hormonalnych, np. na tarczycę? Niektóre fałszują wynik, ale to rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Beta HCG wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 11:27 Nie biorę żadnych leków ani nie miałam nigdy problemów z @. Dodam, że jestem już mamą 10 letniego dziecka. Denerwuję się co to może być innego jeśli nie ciąża i czy lekarz jest w stanie na 100% stwierdzić, że nie jestem w ciąży jeśli badanie krwi mówi inaczej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara idz do innego gina IP: *.m.pppool.de 24.10.07, 11:54 to bardzo dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: idz do innego gina 24.10.07, 12:10 I zrób usg - coś tam powinno być już widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:18 usg robiłam wczoraj i na tej podstawie lekarz mi powiedział, że nie jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: idz do innego gina IP: 217.98.20.* 24.10.07, 20:07 chce straszyc, ale: mialam dodatnią bete mialam dwie kreski na tescie ciazowym na USG nie bylo nic w macicy mialam lekarza, ktory tego nie zlekcewazyl.. wynik? szybko wykryta ciaza pozamaciczna. Udalo sie ocalic jajnik. Rada: idz do innego gina. Beta wieksza niz zero nie bierze sie z powietrza tylko albo od ciazy albo z jakis zaburzen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 08:01 Dzisiaj robię kolejne badanie krwi, jutro wynik a we wtorek umówiłam się do innego lekarza, podobno bardzo dobry specjalista. Mam nadzieję,że to jednak nie będzie ciąża pozamaciczna ale trzeba to koniecznie zbadać. Powiedz Aga ile czasu trwało i co się w takiej sytuacji robi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: idz do innego gina IP: *.tpnet.pl 25.10.07, 10:35 Bardzi dobrze, ze idzie na kolejną bete i do innego ginekologa. Tez mam nadzieje, ze w twoim przypadku to nie ciaza pozamaciczna. Ile czasu trwalo? w ciagu okolo tygodnia ta ciaza zostala zdiagnozowaana. Zostala od razu wyslana do szpitala (poniewaz taka ciaza stanowi zagrozenie dla zycia - moze dojsc do przerwania jajowodu i krwotoku wewnetrznego). Zazwyczaj wtedy robi sie laparoskopie i wycina sie tę ciaza wraz z fragmentem jajowodu. Ale czasami trzeba wyciac caly jajowód.. U mnie cale szczescie jajowod ocalal, bo dzieki wczesnemu wykryciu ciazy ektopowej zastosowano inne leczenie - podano mi silny lek, ktory te ciaze (przykro mowic) zabił. Ale spedzilam pomimo tego kilkanascie dni w szpitalu na obserwacji - lekarze musieli miec pewnosc, ze ta ciaza juz nie zagraza mojemu zdrowiu. A co do mozliwosci wyciecia jajowodu - jak mowilam uniknelam tego. Ale nie bylo tak rozowo - na badaniu HSG wyszlo, ze na skutek tej ciazy jajowód przestal byc drozny... .. 2 miesiace pozniej bylam w ciazy a teraz moja córeczka spi obok mnie. Wiec i po tak ciezkim przezyciu mozna wyjsc "na prostą". Ale mam nadzieje, ze u Ciebie to albo ciaza prawidlowa albo blad laboratorium lub lekarza. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:11 jutro o 16 będę miała wynik następnej bety, w poniedziałek zrobię kolejną i we wtorek pojadę z tym ze zdjęciami i opisem usg do nowego lekarza. Mam nadzieję, ze to co teraz zobaczy pan doktor na usg to będzie moja dzidzia i to we właściwym miejscu. Strasznie się boję i nie potrafię myśleć o niczym innym. Gratuluję Ci córeczki Aguś i mam nadzieję że ja też sie doczekam. Dam znać jak wyniki... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: idz do innego gina IP: 217.98.20.* 25.10.07, 15:13 czekam na wynik i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: idz do innego gina IP: *.telsat.wroc.pl 25.10.07, 15:51 Mogła to być ciąża biochemiczna, więc nie nakręcaj się za bardzo... Życzę aby stał się cud, ale ja miałam wynik 1500 a nie było absolutnie ciąży....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: idz do innego gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:09 Ale się naczytałam o ciąży pozamacicznej, aż głowa mi pęka. Z tego co wyczytałam i z opisu dwóch badań usg wnioskuję, że faktycznie może być to ciąża pozamaciczna. W zatoce Douglasa mam płyn mogący odpowiadać krwi (występuje to w przypadku ciąży pozamacicznej), nie widać nigdzie żadnego pęcherzyka ani zarodka więc możliwe że jeszcze jest na tyle mały, że nie został zauważony. U kogoś dopiero zauważyli jak rozerwało jajowód. Przygotowuję się już psychicznie na laparoskopię chociaż wciąż mam jeszcze nadzieję, że to maleństwo pokarze mi się wewnątrz macicy i usłyszę serduszko. Dzisiaj o 16 odbieram drugi wynik bety. Ciekawe czy rośnie i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.stg.pl 26.10.07, 16:10 Mam wynik kolejnej bety. 2421. To chyba dobrze rokuje co? Czy sobie wmawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: idz do innego gina 26.10.07, 16:48 A ile czasu minęło od poprzedniego badania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: idz do innego gina IP: *.stg.pl 27.10.07, 12:15 Minęło 6 dni od poprzedniego badania. Wzrost ok 115% co 48 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś