Dodaj do ulubionych

Czy LaciBios Femina jest dobra??

IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.07, 21:02
Z tego co czytałam ulotkę w aptece w której pracuje (nie jako
farmaceutka)to ten lek, powodóje że pewnego rodzaju infekcje pochwy
nie wracaja a tym bardziej sie wogole nie pojawiaja czyli
grzybica,swiad, pieczenie, swedzenie. Czy to prawda i ten lek jest
naprawde dopbry? Jasli tak to jak dlugo trzeba go brac?
Obserwuj wątek
    • mezatkaap Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? 24.08.07, 22:45
      Dobra jest, najlepiej profilaktycznie - codziennie; są tańsze
      odpowiedniki, ogólnie probiotyki w kapsułkach brać polecam smile
      • Gość: Domini@a Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.07, 09:36
        Właśnie słyszałam że jest dobrym lekiem, jsli chodzi o nawracanie
        sie grzybicy i innych infekcji pochwy. Ale badania tak trzeba
        zrobic jsli sie takie infekcje mialo. Czy wystarczy wziac jedno
        opakowanie??
        • cytrynka123 Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? 25.08.07, 14:27
          mozesz brac w ciemno. paleczki kwasu mlekowego znajduja sie w
          zdrowej pochwie. jak ich tam dorzucisz, to jeszcze lepiej, zwlaszcza
          przy infekcjach. paleczki te nie usuna Ci infekcji, ale poprawia
          sampopoczucie, zmniejsza dyskomfort, przy malych infekcjach
          grzybiczych moga je usunac. po miesiaczce moza sobie profilaktycznie
          strzelic dopochwowo kilka razy globulke czy kapsulke.
          w Szwecji sa tampony nsaczone paleczkami kwasu mlekowego. kupie i
          sprawdze smile choc samych tamponow nie lubie, tylko na basen.
          • Gość: plumkplumk Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 15:45
            Cytrynka, a jakiej firmy są te tampony nasączane kwasem mlekowym, masz jakieś
            szersze info o tym, bo ja osobiście lubię na basen chadzać i fajne by były takie
            tampony, ale grzybica też mnie lubi, więc trochę ograniczyłam wizyty na
            pływalni, choć jak zaczęłam brać ten probiotyk kobiecy (lacibios femina) i
            zmieniłam płyn do higieny intymnej na taki z kwasem mlekowym ( bo wcześniej to
            mało na to zwracałam uwagę) to po wizytach na basenie juz mnie nic nie swędzi,
            czyli rezultaty są.
          • open.you.eyes Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? 31.08.07, 20:10
            Ja łykałam przez jakiś czas a i tak sie ponownie nabawiłam
            infekcji..z której teraz powoli wychodzę..mimo to nadal biore
            Lacibios Femina..
      • Gość: dziabąk Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: 156.17.75.* 25.08.07, 14:42
        probiotykom w kapsułkach mówimy 'TAK' !! smile))
        tyle, że odpowiednika Lacibiosu f nie ma. ani droższego ani tańszego wink jest
        kupę probiotów na jelitka, ale przeciw infekcjom pochwy (matko, ja ja nie lubie
        tego słowa), to jest tylko Lf. ja go bardzo lubię :]
        • cytrynka123 Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? 25.08.07, 14:46
          jest. bralam laktovaginal. w szklanych buteleczkach jak do pakowania
          penicylinowego proszku.
          do podmywania.. polecam laktacyd ale apteczny, nie ten ze sklepu. ta
          sama firma, ale w aptecznym jest wiecej kwasu mlekowego.
          • Gość: wiola19714 Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.chello.pl 25.08.07, 17:25
            W jakiej cenie jest LaciBios Femina?I czy mozna kupic bez recepty?
            • cytrynka123 Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? 25.08.07, 17:37
              lactovaginal jest okolo 25 zlotych za 10 kapsulek. lacibiosu nie
              bralam. kiedys, gdy nie mialam lactovaginalu , uzylam lacidofilu.
              lacidofil jest do lykania, ale w srodku kapsulki jest to samo.
          • Gość: dziabąk Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: 156.17.75.* 25.08.07, 18:55
            nie ma tongue_out
            Lactovaginal jest dopochwowy i nie jest probiotykiem, bo ma nieoznaczone
            szczepy, a żeby preparat mógł być nazwany probiotykiem musi mieć je oznaczone,
            żeby było wiadomo, że ten konkretny szczep ma właściwości probiotyczne wink
            a w środku Lacidofilu też nie jest to samo, bo też są inne bakterie, a to
            gigantyczna różnica jest!
            mam nadzieje, że coś zrozumiałyście z mojej zawiłej wypowiedzi, ale tak właśnie
            jest :]
            buźka
            • Gość: edzik Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 23:53
              ja uważam, że lacibios femina jest bardzo dobry, zaczłęam go stosować razem z
              leczeniem antybiotykowym mojej infekcji pochwy i tak jak na początku badań
              miałam nieliczne pałeczki kwasu mlekowego, tak teraz 3 miechy po tych bakterii
              jest o wiele wiele więcej i żadnych nawrotów choroby nie miałam, co zdarzało mi
              się często jak mówiono mi, że na poprawę stanu flory pochwy mam jeść jogurty.
              • Gość: Kachna Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 23:21
                dla mnie ten preparat jest super, bo nie muszę się zmagać z dopochwowym
                stosowaniem, którego strasznie nie lubię, bo potem to wyciekało i ogólnie mnie
                drażniło, a tak łykam go sobie i wzmacniam swoją florę bakteryjną pochwy.
                • Gość: Domink@a Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.07, 14:39
                  Ja lacibios femina zaczelam brac po 3 dniu wystapienia w pochwie
                  swedzenia i pieczenia. Zostalo mi jeszcze 7 tabletek z 10 ale czy
                  jak skoncze to opakowanie to musze brac nastepne czy juz brac nie
                  musze??
                  • Gość: Żuliette Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:59
                    Zasadniczo lacibios fem powinno się brać cały czas regularnie, więc jeśli masz
                    problemy z powracającymi infekcjami pochwy to najlepiej wpisać ten probiotyk
                    jako codzienny składnik diety.
                    • Gość: Domink@a Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.07, 15:02
                      Akurat jak skonczy mi sie opakowanie to ide na wizyte do ginekologa,
                      mam nadzieje ze mi cos poradzi z ta infekcja badz z tym aby nie
                      powracala bo to naprawde jest niemile uczucie.
                    • mirra-streetcom Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? 01.09.07, 11:19
                      owszem jest, po pierwsze ma w swoim składzie dwa szczepy pałeczki kwasu
                      mlekowego, no a poza tym one dodane razem odbudowują nasze już istniejące w pochwie.
          • Gość: lil Lactacyd emulsja i Lactacyd płyn IP: 194.8.45.* 29.08.07, 12:10
            Dziwnie dzielisz Lactacyd. Po prostu jest emulsja, która ma ph 5,5 i
            płyn, który ma 3,5. Każdy z nich możesz kupić w aptece.
    • Gość: ania Re: Czy LaciBios Femina jest dobra?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.07, 16:02
      mi pomogła ustrzec sie przed grzybica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka