dziecko_wiatru 07.07.03, 21:46 12 dzien cyklu, cykl trwa srednio 28 dni(przesuniecie czasem jednodniowe,lub dwudniowe), boli podbrzusze, tak jakby troszke kłuło,lub miesnie się kurczyły. Czy to owulacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: To Owulacja? 07.07.03, 22:31 Moze tak a moze nie A mierzylas temperature? Badalas sluz? Szyjke macicy? Tak naprawde o tym, czy byla owulacja czy nie mozesz dowiedziec sie po fakcie, jak zajdziesz w ciaze. Wszystkie inne metody nie daja 100% gwarancji, nawet USG czy testy owulacyjne. Tylko w przyblizeniu mozna podac przewidywalny termin wystepowania jajeczkowania. Faktem jest jednak, ze niektore kobiety odczuwaja bol w okresie okoloowulacyjnym, dokladnej godziny wystepowania owulacji nie da sie jednak okreslic. Pozdrawiam Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: To Owulacja? 08.07.03, 12:22 Tylko te objawy, które podałaś, nie wystarczą. Być może rzeczywiście jest to owulacja, ale może też być np. ślepa kiszka (oby nie!!!). A jak ze śluzem? Albo z inymi objawami? Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_wiatru Re: To Owulacja? 08.07.03, 14:15 Śluz coraz gęstrzy. Choc bałam się, bo był znikomy jeszcze wczoraj, ale dzisiaj powraca do normy :-p dzisiaj 13 dzien, wiec wszystko by sie zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: To Owulacja? 08.07.03, 18:42 Pisalam swoj wlasny watek wczesniej i u mnie tez jest cykl 28-29 dniowy,a jajeczkowanie mialam w 21-22 dniu.Ja mam te objawy pozniej,o ktorych Ty piszesz.Niby tez w polowie cyklu,ale potem sie okazalo,ze tak naprawde jajeczkowanie jest duzo pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: To Owulacja? 08.07.03, 19:20 Takie mogą być objawy owulacji, lae to bedziemy dopierow iwedziały na pewno jeśli dojdzie do cia zy lub zobaczymy w badzaniu usgnmnajpierw pecherzyk, potem bliznę po nim (takie są jedyne orócz laparoskopii metody pewnego stwierdzenia owulacji Odpowiedz Link Zgłoś