nimeesha 16.07.03, 09:28 Mam pytanie do pani doktor: czy Gynalgin w tabletkach dopochwowych stosuje sie rowniez podczas miesiaczki, czy lepiej przerwac? jesli tak, to przed przerwa przyjelabym tylko dwie tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleurette Re: Gynalgin BARDZO PILNE 16.07.03, 09:49 mnie kazano brać z przerwą, a własciwie do miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Gynalgin BARDZO PILNE 16.07.03, 12:26 Gynalginu, ani nystatyny, ani Betadine (innych dopochwowych też chyba nie) NIE stosuje się w czasie miesiączki. Na ten czas się przerywa albo stosuje się tylko do miesiączki bądź dopiero po miesiączce. Ja miałam zacząć od razu, więc musiałam zrobić przerwę na miesiączkę i potem kontynuowałam branie. Drugi raz, już nie tak pilnie, mogłam zaczekać aż wystąpi miesiączka i zacząć brać po jej zakończeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Gynalgin BARDZO PILNE 18.07.03, 09:43 Ja generalnie nie jestem zwoplenniczka stsowania jakichkolewiek globulek czsy tabletekdopochwowych w trakcie miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś
nike18 Re: Gynalgin BARDZO PILNE 18.07.03, 20:08 Zawsze w czasie miesiączki lekarze polecają przerwać stosowanie laków dopochwowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś