Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:36 czy w takim przypadku istnieją dni "bezpieczne" tzn. np. po okresie albo pod koniec czyli 4,5 dzień? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaaaaa Re: cykle 25-26 dniowe IP: 217.98.20.* 04.10.07, 11:24 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Bezpieczne dni" wyznacza sie na podstawie pomiaru temperatury, sprawdzania sluzu i szyjki macicy, a nie na podstawie WYLICZANEK, ktore sa najlepszym sposobem zeby zaliczyc wpadke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara bez przesady IP: *.m.pppool.de 04.10.07, 13:54 nigdy nie mierzylam temperatury, zadnych wykresow, czulam owulacje zawsze ( zreszta moim zdaniem trudno jej nie rozpoznac, ale moze tak ma moj organizm), nigdy nie zaszlam w ciaze 5 dni przed spodziewana miesiaczka przez kilkanascie lat regularnego wspolzycia, natomiast spokojnie w nia zachodzilam w dniach tzw'niebezpiecznych', wiadomo, ze wypadki chodza po ludziach, nie polecam tak silnej wiary w swoja owulacje rozpoznawana jak u mnie ale jesli ciaza to nie tragedia i wlasciwie gdyby sie wpadka trafila, to zaden problem, to ja bym spokojnie przy cyklach 25-26dniowych kochala na tydzien przed @ i nie liczylabym specjalnie jednak na ciaze, ale ryzyko jest oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: cykle 25-26 dniowe 04.10.07, 14:01 Jesli twój poprzedni cykl miał 25 dni, to dni niepłodne na pewno był od +/- 16 dc do 25 dc. Ale co będzie w następnym cyklu - who knows... Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: cykle 25-26 dniowe 04.10.07, 15:27 Ciekawe, a jak to wyliczyłaś Znasz jej długość fazy poowulacyjnej? Przecież ona jest różna u różnych kobiet. Można się oczywiście opierać na pewnej przeciętnej ale może być ona zupełnie chybiona w jej przypadku. A może miała owulację 15 i dni niepłodne miala od 19. A może miała 10 i dni niepłowde miała od 14 dc? Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: cykle 25-26 dniowe 04.10.07, 21:33 Założyłam, że jest zdrowa. U zdrowej kobiety ciałko żółte żyje około 14 dni. Podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: cykle 25-26 dniowe 05.10.07, 09:18 U zdrowej kobiety ciałko żółte żyje około > 14 dni. 12-16 dni. Niby około 14. To tak jak Łódź jest około Warszawy w skali Europy... Ale i tak twoje wyliczenia przydają się "do tyłu" i jeśli ktoś unika ciąży nie można wykorzystać ich w prognozowaniu. Bo każdy cykl może być inny, ten jedyny w życiu zaburzony czymś. Odpowiedz Link Zgłoś