Dodaj do ulubionych

candida albicans

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:44
Z cytologii wyszlo mi ze mam candida albicans, jednak lekarka to zlekcewazyla mowiac ze to samo przejdzie- jakos nie jestem pewna. czy ktoras z was to leczyła?jak dlugo trwa leczenie- kiedy mozna po tym zajsc w ciaze- bo nie ukrywam ze planuje, za ewentualne informacje dzieki.
Obserwuj wątek
    • bezak25 Re: candida albicans 15.10.07, 12:49
      to najzwyklejsze drozdzaki. Mi lekarz przepisal na to Pimafucin. Na razie (minely 2 tygodnie) jest ok. To nie jest nic super powaznego, ale leczyc by nalezalo. Jest to najczesciej wystepujace swinstwo u kobiet, niestety.
      • Gość: manka candida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:52
        dzieki z aodpowiedz a powiedz mi czy twoj partner tez jest leczony?
        • Gość: malange Re: candida IP: *.domainunused.net 15.10.07, 12:58
          Ja bym nie nazwała tego "zwykłymi" drożdżakami. Najwięcej informacji uzyskasz na
          tym forum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
          Pozdrawiam!
          • Gość: malange Re: candida IP: *.domainunused.net 15.10.07, 12:59
            Szczegółowe inforamcje w tym wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=27740387
            • doral2 Re: candida 15.10.07, 13:36
              www.google.pl/search?hl=pl&q=candida+albicans&lr=lang_pl
              google ukradli??
              • Gość: ewqa Re: candida IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.07, 13:45
                A masz jakies dolegliwosci?
        • bezak25 Re: candida 15.10.07, 13:45
          u nas jest troche inna sytuacja, bo jestem w cizy, w 28tc, mamy zakaz seksu (juz od hoho - 16tc?) z uwagi na skracajaca sie szyjke. Cala ciaze walcze z jakimis infekcjami, ostatnio okazalo sie, ze to wlasnie candida albicans. Siedzialo we mnie i wyszlo, hehe. Mnie sie wydaje jednak, ze partner rowniez powinien sie czyms chociaz "smarowac". Najlepiej pogadaj z ginem.
          • Gość: Krzywy ząbek Re: candida IP: *.zdnet.com.pl 15.10.07, 18:36
            W trzecim trymestrze, to już możesz dopochwowe leki na grzybka stosować
            (Clorimazol czy coś). Najgorzej jest w pierwszych tygodniach, bo wtedy jedyne
            co, to Nystatyna, która na mnie wcale nie działała, ale cóż zrobić... Ciąża to
            taki sprzyjający okres dla rozwoju infekcji, podczas pierwszej ciąży przeżywałam
            dramat ale w drugiej od początku łykałam Lacibios femina i muszę przyznać, że
            dużo łagodniej to przeszło. Trzeba się obkupić w Tantum Rosy, probiotyki,
            ziółka. Nie ma to tamto wink
            • Gość: Maminka Re: candida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:44
              Ja od początku ciąży brałam właśnie profilaktycznie lacibios femina i jakoś to
              poszło, bo jak patrzyłam na moją znajomą, która walczyła z grzybem wcześniej jak
              była w ciąży, to mi było słabo. Obiecałam sobie, że zrobię co w mojej mocy, żeby
              tego uniknąć, dlatego byłam na diecie, łykałam probiotyk, miałam swój osobny
              ręcznik do miejsc intymnych- i tak mi zostało do dziś i jest dobrze;]
    • Gość: monik Re: candida albicans IP: *.lanet.net.pl 17.10.07, 22:13
      C.albicans trzeba leczyc, bo to jest patogen! na szczescie to
      powszechne zakazenia i latwo wyleczyc preperatami przeciwgrzybiczymi
      np. flumyconem
      • Gość: wiuuuuuuu Re: candida albicans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 22:46
        Pewnie, że trzeba leczyć, ale w ciąży trzeba uważać na leki które sie bierze, to
        nie jest tak hop siup, najlepiej doradzi odpowiedni specjalista. A co do tego
        brania lacibios femina przez cały okres ciąży to bardzo dobry pomysł, bo jak się
        wzmocni florę to organizm na pewno lepiej sobie będzie radzić ze wszystkimi
        patogenami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka