Dodaj do ulubionych

Bromergon i okres - BARDZO PILNE

21.07.03, 10:46
Biore bromrgon dopiero od paru dni - 1/2 tabletki wieczorem na prolaktyne. Na
razie tylko kreci mi sie w glowie, nic nie kumam i spie na stojaco, ale
myslalam ze bedzie gorzej - mam bardzo niskie cisnienie.
Za kilka dni dostane okres. Bardzo wtedy cierpie i biore ibuprom (nawet cale
opakowanie) i no-spa. Czy nic mi sie nie stanie, jak wezme to i bromergon?
Poradzcie szybko, prosze.
Obserwuj wątek
    • annamaria26 Re: Bromergon i okres - BARDZO PILNE 22.07.03, 12:25
      ja po Bromergonie miałam gwałtowne zmiany ciśnienia w uszach (co powodowało
      szumy - słyszałam jakby metalowe kulki przetaczały mi się po rurze w głowie),
      bardzo silne zawroty i bóle głowy... także w porozumieniu z lekarzem odstawiłam
      (po 1/2 roku) brałam Dostinex (pioruńsko drogi ale i pioruńsko skuteczny) i na
      efekty nie trzeba było długo czekać.
      • burma Re: do annamaria26 22.07.03, 16:37
        Napisz coś więcej o tym Dostinex'sie. czy to jest taki sam związek jak w
        bromergonie, czy to coś innego tylko działa podobnie?
        ja biorę bromergon i nie mam żadnych objawów poza tym że śpię nonstop, teraz
        prawie teżsmile
    • gingerus Re: Bromergon i okres - BARDZO PILNE 22.07.03, 12:59
      biorę Bromergon od kilku miesiecy 1/2 tabletki między 22,00 a 23,00 i czuje
      sie rewelacyjnie- ostatnio dostałam miesiaczke bez zadnych sygnałów, zadnego
      bólu, nic.REWELACJA!!!!!
    • zuza_r Re: Bromergon i okres - BARDZO PILNE 22.07.03, 13:52
      Brałam Bromergon jakieś 8 miesiecy. Początkowo czułam się fatalnie - ale po
      zmniejszeniu dawki wszystko wróciło do normy. Brałam przy okazji sporo innych
      leków, ale szczęśliwie nie miałam żadnych żadnych większych objawów ubocznych.
      Ale jest to sprawa indywidualna. Zawsze możesz odstawić Bromergon na kilka dni,
      jeżeli się obawiasz skutków łączenia leków. Taka przerwa nie wpłynie zasadniczo
      na tok leczenia, a Ty będziesz spokojniejsza
      • koteck Re: Bromergon i okres - BARDZO PILNE 22.07.03, 16:37
        Ja biorę jedną tabletkę rano po 8 i jedną wieczorem ok.18, nie mam skutków
        ubocznych (ale biorę je czwarty miesiąc więc może przyzwyczaiłam się). Tabletka
        przeciwbólowa nic złego u mnie nie powoduje, może poprostu najlepiej nie brać
        ich w krótkim odstępie czasu, trochę odczekać , ja tak robię, przeciwbólową,
        jeśli muszę, to ok.23, lub w ciągu dnia. I nic mi nie jest.
    • monika.antepowicz Re: Bromergon i okres - BARDZO PILNE 27.07.03, 22:14
      Może pani wziąć bromergon z tymi lekami, ale można też zrobić przerwe. jeśli
      tak duże są objawy uboczne można sopróbować stosować preparat dopochwowo
      • chlebia Re: Bromergon i okres - BARDZO PILNE 28.07.03, 14:23
        Te małe tabletki zadziałają też dopochwowo? U mnie efekt uboczny to okropne
        mdłości. Nie mogę ich znieść, ale nie stać mnie na dużo droższe odpowiedniki
        tego leku. Jak długo powinna trwać kuracja,zeby miesiączka się wyregulowała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka