Gość: misia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 14:58 mam takie pytanie co oznacza taki wynik cytologi brak komorek plasko nablonkowych i brak komorek w kanale szyjce macicy bardzo prosze o odpowiedz i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolka Re: wyniki cytologi IP: 213.199.205.* 25.10.07, 16:58 Nie masz powodu do zmartwienia,komórki płaskonabłonkowe to nic innego jak komórki nowotworowe...jeśli masz w opisie brak..świadczy to o tym ze masz dobra cytologie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga do jolki IP: *.smgr.pl 25.10.07, 20:28 Nie mając wiedzy,nie pisz takich postów,bo możesz wyrządzić krzywdę innym ludziom.Mam nadzieję,że autorka tego wątku i autorki innych podobnych wątków,zadają pytania "na żywo" kompetentym osobom.W końcu to ich zdrowie i życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: do jolki IP: 213.199.205.* 25.10.07, 21:27 Wiedze mam bo o to samo pytałam lekarza,i taką własnie dostałam odpowiedz. Jeśli dobrze przeczytasz to nienapisałam tej dziewczynie ze ma coś nie tak...a wręcz przeciwnie a, że nazwałam rzecz po imieniu....przepraszam jeśli kogoś uraziłam i przestraszylam nie miałąm złych zamiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: do jolki IP: *.smgr.pl 25.10.07, 22:03 O czym świadczy wypowiedź osoby "mającej wiedzę",która komórki nabłonka płaskiego,jeden z rodzajów komórek tworzących tkankę nabłonkową,czyli jedną z podstawowych tkanek ludzkich,nazywa KOMÓRKAMI NOWOTWOROWYMI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: wyniki cytologi IP: *.smgr.pl 25.10.07, 20:18 Jeśli w wymazie cytologicznym nie stwierdza się komórek nabłonka wielowarstwowego płaskiego (=komórki płaskonabłonkowe)pochodzących z części pochwowej szyjki macicy i komórek nabłonka gruczołowego-z kanału szyjki macicy, oznacza to,że wymaz został pobrany nieprawidłowo i jest niemiarodajny=nie do oceny. Odpowiedz Link Zgłoś