nadzieja1122 29.10.07, 15:14 bez antybiotyków może macie swoje sprawdzone sposoby lub lekarstwa.Nie mogę teraz brać antybiotyków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulka1223 Re: zatoki -jak leczyć .... 29.10.07, 15:19 Niewiem czy w stanie błogosławionym można ale normalnie to chodziłam na solux. Czerwone lub niebieskie światło nagrzewa ok 10min, 10 zab. i jest na troche spokój czasem na długo zależy. skier.dostałam od rodzinnej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: zatoki -jak leczyć .... IP: *.chello.pl 30.10.07, 06:14 mi pomógł sinupret i sollux Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja1122 Re: zatoki -jak leczyć .... 30.10.07, 07:00 Dzięki za odpowiedzi sinupret biorę od 3 dni może troszkę poprawy i jest, kupię ten drugi lek zobaczymy może pomogą oba. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja1122 Re: zatoki -jak leczyć .... 30.10.07, 07:57 właśnie doszłam że ten sollux to lampa a nie lek Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: zatoki -jak leczyć .... 30.10.07, 08:58 ja stosowałam inhalację smarowałam pod nosem czoło i nos maścią z mentolem i zioła Odpowiedz Link Zgłoś
emk7 Re: zatoki -jak leczyć .... 30.10.07, 09:04 Z naturalnych metod polecam okłady z borowiny - kupujesz w aptece plastry (najlepiej jakby się udało jeden, bo plastry są duże i na sporo starczy, koszt jednego plastra to rząd gdzieś 2 zł ), wycinasz sobie kawałek odpowiedniej wielkości na czoło czy zatoki przynosowe i podgrzewasz, np w mikrofali, potem czekasz chwilę aż ostygnie na tyle że da sie już położyć (ale nie za dużo, bo to ma Cię rozgrzać) i kładziesz na zatoki przykrywasz jakąś folia (żeby nie wybrudzić ręcznika) i ręcznikiem i leżysz tak około pół godzinki, naprawdę pomaga a nie trujesz się chemiąJedna podstawowa zasada to taka, że nie wychodzisz potem po takim rozgrzaniu zatok przez parę godzin z domu, dlatego najlepiej borowinę kłaść sobie wieczorem i już darować sobie spacery Mi zawsze po kilku dniach stosowania przechodzi bólŻyczę powrotu do zdrowia i oby borowina pomogła Odpowiedz Link Zgłoś
ulka1223 Re: zatoki -jak leczyć .... 30.10.07, 11:07 Popieram parafine i solux, czasem jeszcze stosuje AMOL można go wcierać jak i również , robić z niego inhalacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówka Re: zatoki -jak leczyć .... IP: 81.219.219.* 30.10.07, 13:46 Ja polecam świecowanie uszu. Świece ziołowe do tego celu są dostępne np. na allegro. Ja mam często problemy z zatokami zwłaszcza jesienią. Też się leczę sinupretem - tym w płynie, jest skuteczniejszy od tabletek. Jednak żeby podziałał musiałam go zażyć odpowiednio szybko. Ostatnio dałam się namówić na świecowanie uszu i muszę przyznać, że efekt mnie zaskoczył. Na drugi dzień po tym "zabiegu" po bólu zatok pozostało wspomnienie i nos się odetkał. Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: zatoki -jak leczyć .... 30.10.07, 17:23 no wszystko fajnie,i te borowiny,parafiny,amole...tylko co z bakteriami?Zapalenie zatok to infekcja bakteryjna. Odpowiedz Link Zgłoś
ibera Re: zatoki -jak leczyć .... 31.10.07, 10:50 Mój laryngolog zazwyczaj nie przepisuje mi antybiotyków (miewam zapalenie zatok przynajmniej 3-4 razy w roku, jesienią i zimą - z powodu alergii). Zawsze plucze mi zatoki i przepisuje jakieś leki do nosa, nazw nie pamiętam. I zawsze każe mi stosować Sterimar lub Marimer, bo to pomaga w oczyszczaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikotka1 Re: zatoki -jak leczyć .... 03.11.07, 18:38 Czytałamgdzieś w internecie, że skutkuje zakrapianie nosa aloesem (Herbalife)w płynie.Proporcja:1:3(woda) Odpowiedz Link Zgłoś