Gość: ilona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 09:17 Witam, bardzo prosze ojakieś informacje, jaki jest okres rekonwalescencji, czy polecacie taki zabieg i jak to się wszystko odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewadorotaola Re: Czy ktoś operował haluksy ??? 07.11.07, 09:38 Moja przyjaciolka, musiala je zoperowac bo chodzenie sprawialo jej bol.Po operacji bylo fatalnie, pamietam bo caly czas bylam przy niej bol straszny brala silne leki przeciwbolowe.Leczenie trwalo ok 4 miesiace (troszke jej sie gorzej leczylo), teraz po roku czasu nie ma juz nawet sladu, Teraz ma problem z zakupem butow bo wzystkie w szpic a lekarz jej zabronil takich butow i zabronil na wysokiej szpilce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Czy ktoś operował haluksy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:25 Dziękuje za odpowiedz, ja wąłsnie słyszałam, ze one odrastaja potem!!! Czy to prawda czy bajka, ja tez mam problemy z chodzeniem i bólem nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wb Re: Czy ktoś operował haluksy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:52 ale zastanów sie dobrze i pomysl o dobrej klinice bo niedawno pokazywano w TV młodą dziewczyne której spaprali operację i pozbawili jej połowy stopy , może to nie na miejscu bo nie chcę Cie straszyc ale poszukaj kogos dobrego.Ból i te inne przypadłosci typu kaształt buta da sie przeżyc ale żeby nie spaprali.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Czy ktoś operował haluksy ??? 07.11.07, 10:59 moja koleżanka miała operowane haluksy na obydwu stopach..każda stopa inną metodą...obydwie do bani...długo potem dochodzi się do sprawności, buty z czubkami i na szpilkach precz...w sumie nie warta skórka wyprawki.... spróbuj może rehabilitacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona do doral2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:14 Hmmmm... nie wiesz o czym mówisz, nikt nie zrozumie mnie kto nie tego problemu!!! To nie chodzi o to, że to brzydko wygląda, ze moge zapomniec o sandałkach, ze nie moge dobrac butów, ale o to ze ja nie moge chodzic , kiedy ide to jakby mi ktos noge przypalał albo szpilki wbijał. Nie zrozumie ten kto ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: do doral2 07.11.07, 14:46 Gość portalu: ilona napisał(a): Hmmmm... nie wiesz o czym mówisz, nikt nie zrozumie mnie kto nie > tego problemu!!! To nie chodzi o to, że to brzydko wygląda, ze moge > zapomniec o sandałkach, ze nie moge dobrac butów, ale o to ze ja nie moge chodzic , kiedy ide to jakby mi ktos noge przypalał albo > szpilki wbijał. Nie zrozumie ten kto ich nie ma.." względy estetyczne i szpilki i obcasy są jakby sprawa uboczną, bardziej mi chodziło o to, że obydwie metody operowania haluksów u mojej koleżanki nie przyniosły spodziewanych efektów, pomimo przemordowania się z rekonwalescencją, rehabilitacją, zwolnieniem lekarskim i niemoznościa poruszania się w ogóle, nie osiągnęła nawet połowy spodziewanych efektów, i dlatego oceniła te metody jako, delikatnie mówiąc, do bani... nie znam dokładnie szczegółów tych metod,, wiem tylko ze jedna z nich polegała na wkreceniu tytanowego pręta w kość, druga zaś na chirurgicznym rozcięciu i ustawieniu w prawidłowej pozycji kości palucha...ani jedna ani druga metoda nie przynosła oczekiwanych efektów... niejako ja też interesuje się trochę tym tematem, bo sama mam problem z haluksem, może nie aż tak wielki jak twój, ale jednak...więc jeśli chodzi o ból, to znam go z autopsji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Czy ktoś operował haluksy ??? IP: *.net.autocom.pl 07.11.07, 12:36 Moja mama miała operację na jedną stopę pod koniec września. Chodzi już w normalnych butach, stopa jej nie boli. Operację miała wykonywaną w Krakowie na ul. Batorego, koszt to chyba 1000 zł za 1 stopę - dokładnie nie wiem, bo razem z haluksem miała robioną korekcję palca stopy, więc koszt był większy. Są różne spodoby przeprowadzania tej operacji, większość lekarzy wkłada noge do gipsu. Mama mogła opuścic gabinet na własnych nogach, oczywiście na razie musi oszczędzać nogę, ale chodzi bez bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
lazpalmaz Re: do aaaa 07.11.07, 14:15 Ja również zamierzam zoperować sobie haluksy. Proszę napisz jaka metodą operowano mamie czy przez dłutowanie czy drutowanie, ile mama ma lat i na czym polegała korekcja palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: do aaaa IP: *.net.autocom.pl 07.11.07, 14:41 Witaj, JA nie zaglębiałam się w technikę operacji, ale podaję Ci link do strony gabinetu, w którym mama miała zabieg: www.hallux.med.pl/ Myślę, że tam uzyskasz potrezbne informacje. Mama ma 61 lat. Operowanego miała halluksa i drugi palec u stopy, który był tzw. palcem młotkowatym. Przed zabiegiem miała ogromne trudności z kupnem butów. Bolały ją też nogi. Teraz stopa po zabiegu nie jest jeszcze do końca wyleczona, bo przecież usunięto kawałek kości, ale coraz lepiej wygląda. Mam nadzieję że chociaz trochę Ci pomogłam. Pozdrawiam, Ala Odpowiedz Link Zgłoś