Dodaj do ulubionych

podejrzanie krótka miesiączka....

17.12.07, 15:28
Zwykle pięciodniowa, tym razem skonczyla sie po dwóch dniach... Była dosc obfita, ale to chyba niczego nie wyjasnia, czy ryzyko ciąży jest realne?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 17.12.07, 15:46
      ciąża nie zależy od długości miesiączki...raczej od współżycia w dniach płodnych..
      • b_e_c_i_a Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 17.12.07, 21:08
        doral2 napisała:

> ciąża nie zależy od długości miesiączki...raczej od współżycia w dniach płodnyc
        > h..
        To chyba dla każdego jest oczywiste... Chodziło mi nie o to, że ciąża jest wynikiem krótkiej miesiączki(!) ale o to że nietypowe miesiączkowanie jest możliwe również w początkach ciąży.
        • doral2 Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 19.12.07, 08:39
          to zrób sobie test, zamiast pytać na forum, my tu nie wróżki...
          • Gość: pola Re: doral2 IP: *.centertel.pl 19.12.07, 09:04
            Zastanawia mnie co takie osoby jak ty,robią tu jeszcze na forum.W
            twoich wypowiedziach nie ma nic wartościowego.Więc po co tu wogóle
            się udzielasz....................
            • Gość: emka Re: doral2 IP: 91.104.79.* 19.12.07, 09:14
              Gdyby nie doral to pewnie to samo bym odpowiedziała, a co my tu wróżki? Chyba
              łatwiej sobie zrobić test ciążowy niż być 1873648736782662836 osobą zadającą
              pytanie "czy to możliwe, że jestem w ciąży?"
              • Gość: pola Re: doral2 IP: *.centertel.pl 19.12.07, 10:26
                Wydaje mi się,że emka i doral2 to ta sama osoba.Lub poprostu mnoży
                sie na tym forum krytycyzm!Nie można się już o nic spytać.
                • jola427 Re: doral2 19.12.07, 11:05
                  Nie, nie ta sama. Przynajmniej moim zdaniem. Doral pamiętam jeszcze
                  z Ci.. pamiętam jej komentarze, nie wnoszące nic sensownego do
                  rozmowy.
                  Poprostu jest coraz więcej osób, które muszą się dowartościować i
                  robią to na forum anonimowo, pisząc takie złośliwe komentarze i
                  często poniżając autorki wątku.
          • b_e_c_i_a Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 19.12.07, 11:10
            doral2 napisała:

> to zrób sobie test, zamiast pytać na forum, my tu nie wróżki...<

Myslałam że na forum mogę uzyskać jakieś informacje od osób które może miały podobne doświadczenia. Gdybym potrzebowała konsultacji wróżki to zapewniam że nie będe jej szukać na forum, a test zamierzam zrobić.
            • doral2 Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 19.12.07, 12:51
              a czy masz jakiś problem ze zrobieniem zwykłego testu, zakupionego w aptece??
              czy rada zrobienie testu jest bezwartościowa?? to chyba najlepsza rada jaką
              możesz uzyskać. następna będzie zrobienie testu z krwi i wizyta u lekarza...

to, że ktoś miał kiedyś podobną miesiączkę jak ty, nie oznacza że taką SAMĄ...i
              to że ktoś przy tak krótkiej miesiączce był w ciąży, nie oznacza, że ty też
              będziesz...

szkoda, że zamiast zrobić test i poszukać wartościowych informacji w lekturze
              fachowej i u lekarza, szuka się plot na forum i zarzuca innym złośliwość...

czasami ubolewam nad upadkiem tak wspaniałej instytucji, jaką był kiedyś magiel...
              • b_e_c_i_a Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 19.12.07, 14:20
                doral2 napisała:

> a czy masz jakiś problem ze zrobieniem zwykłego testu, zakupionego w aptece??
                > czy rada zrobienie testu jest bezwartościowa?? to chyba najlepsza rada jaką
                > możesz uzyskać. następna będzie zrobienie testu z krwi i wizyta u lekarza...
                >
                > to, że ktoś miał kiedyś podobną miesiączkę jak ty, nie oznacza że taką SAMĄ...i
                > to że ktoś przy tak krótkiej miesiączce był w ciąży, nie oznacza, że ty też
                > będziesz...
                >
                > szkoda, że zamiast zrobić test i poszukać wartościowych informacji w lekturze
                > fachowej i u lekarza, szuka się plot na forum i zarzuca innym złośliwość...
                >
                > czasami ubolewam nad upadkiem tak wspaniałej instytucji, jaką był kiedyś magiel
                > ...

Nie mam problemu ze zrobieniem testu i wizytą u lekarza, a do fachowej literatury też zdarza mi sie zaglądać. Nikomu nie zarzuciłam złośliwosci, ale Twoje komentarze w tym momencie mają wyrażnie złośliwy charakter... Forum to chyba miejsce gdzie można normalnie porozmawiać, ale może jednak nie do konca tak jest... Zaraz padają oskarżenia że szuka się plot... Bardzo ciekawa strategia, każdego kto ma jakiś problem zdrowotny wysłać do odpowiedniego lekarza specjalisty i wprowadzic zakaz rozmowy na ten temat. Jaki jest sens dyskusji na tym forum skoro pełne jest bezwartosciowych plot i stało sie reaktywacją magla...
    • Gość: pola Re: podejrzanie krótka miesiączka.... IP: *.centertel.pl 17.12.07, 18:40
      Krótka miesiączka nie musi odrazu świadczyć o ciąży.Przy zwiększonej
      stresogenności organizmu(czyli nerwowy tryb życia,stres itp) mają
      wpływ na jej przebieg,podobnie zaburzenia hormonalne lewych lub
      prawych nadnerczych
      • kania2a Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 27.12.07, 14:33
        Dwu, trzydniowe miesiączki zdarzają mi się, ale potem mazanie przez
        kolejny tydzień. Ostatnio po terapi antybiotykowej.
    • jola427 Re: podejrzanie krótka miesiączka.... 19.12.07, 15:46
      Czasami na początku ciąży kobiety mają krwawienie, które mylnie
      uznają za miesiączkę. Krwawienie to z reguły trwa krócej i jest
      mniej intensywne. W rzeczywistości jest to poprostu krwawienie
      implantacyjne.
      Jeżeli Twój okres był obfity, to pewnie nie jest to ciąża, ale
      różnie to może być, bo każdy organizm jest inny.
      Jeżeli się martwisz to zrób test, albo odwiedź ginekologa. Jeżeli
      nie, to poczekaj do następnej miesiączki i zobaczysz jaka będzie,
      czy też taka króciutka, czy normalna. Jeżeli to by się powtarzało to
      lepiej idź do gina lub endokrynologa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka