Dodaj do ulubionych

wyniki bardzo prosze o interpretacje

IP: 10.130.129.* 27.12.01, 14:04
Ponieważ mam bardzo nieregularne miesiaczki nie umiem powiedziec jaki to byl
dzien cyklu. na poczatku grudnia mialam plamienia brunatne ktore trwaly jak
miesiaczka wiec chyba mozna zalozyc ze to byl 25 dzien cyklu. Moje wyniki to:
FSH 8,11 mUI/ml
LH 12,79 mUI/ml
Progesteron 0,73 ng/ml
prolaktyna 5,40 ng/ml, niestety nie mam jeszcze wyniku estradiolu. Dzikuje za
interpretacje.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: milena Re: wyniki bardzo prosze o interpretacje IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.12.01, 14:48
      Twoje FSH i LH mnie zaniepokoily. Nie masz przypadkiem PCO (zespolu
      policystycznych jajnikow) i zwiazanych z nim czestych objawow tj. tlusta cera,
      nadmierne owosienie itp? Zwylke jest tak, iz kiedy jest podwyzszony stosunek LH
      do FSH (wyzsze LH od FSH) nalezy podejrzewac PCO>
      Pozdrawiam
      • Gość: nata Re: wyniki bardzo prosze o interpretacje IP: 10.130.129.* 27.12.01, 16:18
        Boże a co to jest??????? mozesz udzielic wiecej informacji?? czy to cos
        powaznego?
        • Gość: milena Re: wyniki bardzo prosze o interpretacje IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.12.01, 18:37
          Nata. To nie jest nic strasznego! To bardzo czesta przypadlosc (a raczej
          nieprawidlowosc) o podłozu hormonalnym (endorynologiczna)wystepujaca u kobiet w
          wieku rozrodczym. Nikt jednak nie powiedzial (?), ze dotyczy to Ciebie!
          Zasugerowalam tylko taka mozliwosc. Najrozsadniej jest udac sie do lekarza
          (ginekologa), ktory oceni Twoje wyniki oraz przeprowadzi szczegolowy wywiad i
          ewentualnie zleci kolejne badania. Jesli chcesz jednak dowiedziec sie czegos
          wiecej o PCO, to przejrzyj posty na forum. Watek PCO "przewijal" sie naprawde
          bardzo czesto.
          Pozdrawiam.
          • Gość: nata Re: wyniki bardzo prosze o interpretacje IP: *.pl 27.12.01, 18:50
            Dziekuje bardzo, ide w Nowym Roku. czekam na wynik estradiolu i testosteronu.
            Pozdrawiam
    • monika.antepowicz Re: wyniki bardzo prosze o interpretacje 29.12.01, 18:48
      cykl był bezowulacyjny, ale badanie FSH i LH wykonuje się między 7 a 10ym dniem
      cyklu.ma
      • Gość: Kachna Re: wyniki bardzo prosze o interpretacje IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 20:37
        ja slyszalam ze te wyniki robi sie w 3 dniu. Prosze o odp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka