Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dziękujemy

17.10.09, 23:03
    Panie Tomku szacunek i podziękowania za srebro i walkę do końca. Panu Ułamkowi
    za determinację w ostatnim GP, panu Holcie za pozostanie w cyklu, panu
    Walaskowi za pracę włożona w sezon GP i zdobyte punkty, pozostałym
    reprezentantom za wspaniały sezon. No i panu Miedzińskiemu za wygrany bieg w
    doborowej obsadzie.
    Dzię ku jemyyy!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jaca Re: dziękujemy IP: *.tvk.torun.pl 17.10.09, 23:15
        Za srebro i walkę.. prawie do konca. Nie chce sie specjalnie czepiać, bo srebro
        to wielki sukces zasługujacy na szacunek, ale niestety Gollob zostawił dzis po
        sobie pewien niesmak, konczac bardziej jak płaczka a nie jak wicemistrz świata.
        Przegrywajac z Pedersenem zwyczajnie strzelił focha, który nie był w
        najmniejszym stopniu usprawiedliwiony- o ile robienie 'wiatraka' po sytuacji
        zaraz po starcie mozna jeszcze zwalic na emocje, to juz sytuacja kiedy zatrzymał
        sie po ataku Pedersena (który sam sprowokował zostawiając mu mała) budzi raczej
        politowanie- jeden dziennikarz napisał kiedys ze Gollob jako tako zachowuje sie
        na arenie miedzynarodowej bo wie ze na jego grymasy nikt tam nie zwróci uwagi,
        natomiast w lidze polskiej jest święcie oburzony kiedy ktos go ostrzej
        zaatakuje. Dzis najwyraźniej 'swój' tor dał mu poczucie ze jeździ kilka poziomów
        niżej, gdzie nikt nie smie go zaatakowac, a swoim zachowaniem tylko dostarczył
        satysfakcji Pedersenowi, którego zdaje się kręci kiedy stadion na niego gwiżdze.
        Dzieki tej sytuacji Nicki mógł pokazac publiczności że ma to gdzies.
        Sorry muvon- wiem ze wątek jest po to zeby uhonorowac Golloba. Ja równiez ciesze
        sie z jego medalu. Niemniej dzis w moim odczuciu po raz kolejny wyjaśniło się
        dlaczego nie był (i raczej nie będzie) mistrzem.
        • muvon200 Re: dziękujemy 17.10.09, 23:27
          chciałem uniknąć w tym wątku tego tematu. Mialo być radośnie. My Polacy niestety
          nawet w sukcesaie widzimy powody do marudzenia. Pocoś wyjeżdżał z tym tutaj.
          Trzeba było założyć osobny wątek i roztrżząsać dzisiejsze zawody. Ja mam podobne
          zdanie ale to nie wątek do tego. Tu gratulujemy chlopakom i dziękujemy za sezon
          • Gość: RS Re: dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 23:35
            No tak gratulujemy chłopakom masz rację,ale Jaca słusznie zauważył i opisał
            zachowania naszego wice mistrza Świata.
            • czefan dziękujemy - 19.10.09, 14:12
              Przyłączam się do gratulacji. Pozostaje jednak niesmak kompromitacji
              Golloba w półfinale. Zachował się jak dziecko, tylko nie zabrał
              zabawki do domu, a zostawił ją na torze, powodując zagrożenie itd.
              Do tego momentu był super. Ale za to co zrobił powinien być
              przesunięty na koniec sobotniego GP z zerowym dorobkiem punktowym.
              Podkreślam, cały szacunek dla Golloba za jego
              wcześniejsze dokonania, ale takie postępowanie powinno być
              przykładnie ukarane.
              Nie jest "swiętą krową". Mam nadzieję, że w przyszłym roku Pan
              Gollob zmądrzeje i wywalczy w końcu mistrzowski tytuł, czego
              jemu i nam wszystkim życzę !!! Pozdrawiam.
              • muvon200 Re: dziękujemy - 19.10.09, 14:30
                ja rozumiem jego nerwy, napięcie itp. Jednak uważam, że sam sobie tego nawarzył,
                Niestety nie wolno Nikiemu zostawiać nawet 20 cm wolnego bo tam wiedzie i się
                rozepchnie. Na to pozwalają mu przepisy i to dodaje smaczku żużlowemu ściganiu.
                Gollob zostawił więcej nawet Niki wjechał i tyle. potem to już tylko foch.
                Wybaczmy mu to jednak i zrzućmy winę na napięcie i adrenalinę.Jak co roku
                wszyscy polscy zawodnicy się napinają, coś tam w lidze zdobywają, ale gdy
                przyjdzie co do czego to od wielu lat i tak Tomacho rządzi, więc darujmy sobie.
                • Gość: Szrek Re: dziękujemy - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 15:58
                  Wielki sukces jakim jest srebrny medal nie może nam przesłonić tego,
                  jak bardzo nie fair TGollob postąpił w półfinale. Szkoda, bo właśnie
                  takie prostactwa najdłużej pozostają w głowach przeciwników. Tym
                  niemniej Szacunekj i dzięki za srebro - życzę niech się spełni złoto
                  za rok!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka