malikowna 01.02.08, 16:56 Witam Proszę dziewczyny to biorą o info.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.tpnet.pl 01.02.08, 17:36 skutki uboczne? takie jak W ULOTCE!!!! glownie mdlosci i kiepski nastroj Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: Skutki uboczne Bromergonu 01.02.08, 20:06 Wiesz umiem czytać ulotki -ale tam z obowiązku sa podane wszystkie mozliwe dolegliwości a mi chodzi o odczucia kobiet które to brały jakie wystapiły, nasilenie i czas po jakim ustapiły lub nie.Może niezbyt precyzyjnie sformułowałam pytanie ja mam hiperprolaktynemię czynnościową mam go brać po 1/2tabletki-ciekawa jestem skutków bo przeraziły mnie info że nie mozna prowadzić samochodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.tpnet.pl 01.02.08, 20:30 Rozumiem, ale tak naprawde nikt ci nie powie, jak bedziesz sie czula po tym leku! Ja tez bralam po pol tabletki, koniecznie na noc (zeby przespac wiekszosc skutkow ubocznych). Ale i tak przez pierwsze dni, rano zrobienie kanapki graniczylo z cudem - mialam mdlosci na widok jedzenia. Bromergon to taki wredny lek, do ktorego organizm musi sie przzwyczaic, a ten czas jest troche ciezki. Cale szczescie po kilku dniach unormowalo sie. Na twoim miejscu przez pierwsze kilka dni odpuscilabym sobie jazde samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malikowna Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.autocom.pl 01.02.08, 21:11 Dzięki za odp. Słuchaj a jak z wagą -czy nie powiduje on tycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.tpnet.pl 01.02.08, 21:30 u mnie waga sie nie zmienila. A bromergon bralam okolo pol roku, albo wiecej. znalazlam inne watki, poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=71668882&a=71668882 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=72981701&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=73270737&a=73270737 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=72062895&a=72062895 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=70951803&a=70951803 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37021&w=70282619&a=70282619 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21000&w=67156676&a=67156676 ale nie zniechecaj sie niepochlebynymi opiniami - lek ma DZIALAC i trzeba sie pogodzic z tym, ze czasem wystepują jakies skutki uboczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szklany_klosz Re: Skutki uboczne Bromergonu 02.02.08, 18:45 Ten lek to katastrofa. Brałam go przez kilka miesiecy i czułam się fatalnie. Miałam ciagłe mdłości. Bolała mnie głowa. Miałam zawroty głowy tak silne, ze czasem wydawało mi się, że zemdleję. Na szczęscie po tych paru miesiacach poziom prolaktyny wrócił do normy i mogłam odstawić to paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hajaga Re: Skutki uboczne Bromergonu 02.02.08, 21:45 Ja byłam w stanie jeść tylko suchary i pić miętową herbatę - koszmar. Nie wspominając o zawrotach głowy. Na szczęście nie musiałam brać długo, a potem nie był już potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Skutki uboczne Bromergonu 03.02.08, 12:18 u mnie nie był jakichkolwiek... a biorę go już kilka ładnych lat Odpowiedz Link Zgłoś
milipi78 Re: Skutki uboczne Bromergonu 03.02.08, 15:23 Ja musze przyznać że na początku koszmar biorę już 1,5 roku i po miesiącu organizm sie przyzwyczaił i uboczne zmalały choć ciągle biorę na noc idzie przeżyć!!! Powodzenia , zacznij od połowy dawki a po tygodniu, dwóch zwiększ, tak mi polecił lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.smgr.pl 03.02.08, 19:54 to i ja sie dopisze bo tez go bralam ) juz od samego poczatku bole brzucha, wymioty, zawroty glowy... do tego stopnia, ze trafilam do szpitala bo nie moglam juz wytrzymac!! odstawilam, po jakims czasie mialam znowu sprobowac i przyzwyczajac organizm ale skutki uboczne takie same ( oczywiscie bralam na noc 1/2 tabl. pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
domiska75 Re: Skutki uboczne Bromergonu 04.02.08, 14:37 Mnie lekarz ze względu na łagodniejsze skutki uboczne przepisał odpowiednik - parlodel. Biorę już 3 miesiąc, pierwsze 2 tygodnie były kiepskie, ale już jest ok. Zawsze biorę na noc i w trakcie jedzenia. Wadą jest cena - ok. 70zł/opakowanie. Ja też leczę hiperplolaktynomię czynnościową, po dwóch miesiącach wyniki mam idealne!!! (mam brać jeszcze przez kolejne 2 miesiące). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Skutki uboczne Bromergonu 06.02.08, 07:53 a dziewczyny przy jakich schorzeniach go bierzecie? pcos? Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: Skutki uboczne Bromergonu 06.02.08, 19:18 Przy wysokim poziomie prolaktyny, co może byc objawem PCSO Odpowiedz Link Zgłoś
maggie754 Re: Skutki uboczne Bromergonu 07.02.08, 20:49 Straciłam po tym ścierwie przytomność, potem leżałam cały dzień w łóżku ,bo było mi niedobrze. Nie tolerowałam też Norprolaku. Teraz biorę Dostinex i jest ok, ale bardzo drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.aster.pl 07.02.08, 21:49 ja nie mialam i nie mam zadnych. a biore go na PCOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juditha Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:51 ja biore pol roku no i w porownaniu z wami to astronomiczna dawke bo dwie tabletki dziennie mam mikrogruczolaka.. ale na szczescie mi wszystkie negatywne objawy przeszly po dwoch tygodniach ale tez bylo ciezko mdlosci zmeczenie wymioty itd... ale teraz wyniki w normie i czuje sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Skutki uboczne Bromergonu 02.07.08, 10:49 Jak tak czytam to skora mi cierpnie,bo tez lykal Bromokryptyne (ale mam ja pod nazwa Bromocorn) i czuje sie super. Zadnych, slownie ZADNYCH skutkow ubocznych. Czasem rano boli mnie glowa (biore na wieczor),ale nie do konca jestem pewna czy to wina Bromokryptyny czy moze przypadek. Moze warto sprobowac prepearatu innego producena,a z ta sama substancja czynna? Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: Skutki uboczne Bromergonu 02.07.08, 16:11 Brałam bromergon na zatrzymanie laktacji 6 dni mdłosci ból głowy,zawroty głowy,kiepski nastrój,nie mozna sie zwlec z łozka a co dopiero prowadzić auto.Ja na prolaktyne brałam norprolac cena duża a zwala prolaktynę expresowo i samopoczucie super ja normalne zycie prowadziłam i dojezdzałam do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Skutki uboczne Bromergonu 02.07.08, 16:15 Ja na Bromokornie tez czuje sie ok i normalnie funkcjonuje. Ps. juz mialam badania kontrolne i wiem,ze prolaktyna spadla,wiec lek dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.acn.waw.pl 02.07.08, 18:50 brałąm. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda biore dostinex 03.07.08, 10:28 Ja biore dostinex - mam pco i na obnizenie prolaktyny. Jestem po pierwszej dawce, bralam na noc - ale tylko pierwszego dnia wystapily paskudne obj. uboczne: bol brzucha, mdlosci, zawroty glowy. Drugiego dnia juz ok.Wada jest cena - op 2 tabl kosztuje 105 zl, a op. 8 tabl kosztuje prawie 300 zl. Zaleta taka,ze ma opodobno najmniej ubocznych objawow i bierze sie go przewaznie raz na tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
yorik znana jest reguła, 03.07.08, 15:50 że w przypadku gruczolaka prolaktynowego bromokryptyna jest dobrze tolerowana (nawet w dawkach 25 mg = 10 tbl) na dobę, natopiast w przypadkach po......enia jak np. "hiperprolaktynemia czynnościowa" tolerowany jest żle nawet w dawce 1/2 tbl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Skutki uboczne Bromergonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 11:28 ja biorę bromergon od 3 tyg i jestem załamana... codziennie bóle głowy, mdłości no i wzrost wagi o 3 kg... masakra!!!! (( Odpowiedz Link Zgłoś
gazdzinka1 Re: Skutki uboczne Bromergonu 31.07.08, 17:26 Ja wzięłam dwie tabletki i myślałam że umrę. Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Skutki uboczne Bromergonu 01.08.08, 18:24 To ciekawe,bo ja biore Bromokorn na hiperlaktynemie czynnosciowa i znosze ja super! Zadnych skutkow ubocznych,choc fakt,ze mikrogruczolaka nie wykluczylam... Odpowiedz Link Zgłoś