Dodaj do ulubionych

Straszny problem ze skórą twarzy :(

09.02.08, 00:13
Od trzech dni skóra na moich policzkach jest szorstka jak tarka, na
poczatku swędziała i była czerwona. Nie sądze żeby spowodowane było
to przemarznięciem, bo nie wychodziłam ostatnio za duzo, ani nie
zmarzłam nie próbowałam tez żadnych nowych kosmetyków, więc to nie
uczulenie. Cerę też mam z natury tlustą. Co to może być ?

Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Straszny problem ze skórą twarzy :( 09.02.08, 07:39
      Ja stawiam jednak na uczulenie.
      Też mam tłustą cerę i miałam podobną historię.
      Uczulił mnie krem apteczny z trochę wyższej półki w połowie drugiego opakowania.
      Jeszcze pogorszyłam sprawę, bo jak skóra zaczęła się robić szorstka, to ja
      grubiej smarowałam :o)
    • Gość: dorota Re: Straszny problem ze skórą twarzy :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 11:41
      Ja mam skórę mieszaną i też czasami mam takie objawy. Mi pomaga maseczka lub
      piling następnie smaruję twarz kremami z gliceryną. Najlepsze to to,że takie
      kremy są do rąk, bo gliceryna zapobiega suchości skóry przy częstym myciu.
    • Gość: dorota Re: Straszny problem ze skórą twarzy :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 11:43
      c.d. masz pewnie odwodnioną skórę/wysuszoną, to częsta przypadłość przy
      ogrzewaniu i klimatyzacji.
    • kic-ius Re: Straszny problem ze skórą twarzy :( 10.02.08, 12:59
      Myślę, ze skóra sie przesuszyła, być może od centralnego ogrzewania.
      Wypadałoby ja pożądnie nawilżyć.
      • Gość: jagoda triderm- masc z antybiotykiem IP: *.instalnet.com.pl 10.02.08, 17:09
        po praniu recznym wierzch dloni mialam posiekany, kremy,balsamy nie pomagaly. przypomnialam sobie o tridermie i do lekarza po recepte. 2 razy posmarowalam i dlonie idealne,wygojone. ta masc pomogla mi wyleczyc wiecznie luszczacy sie nos ,na przegrodzie,po katarze. a takze lupiez w brwiach. cera tez byla "osypujaca" sie po kremie na naczynka i ja jeden raz posmarowalam sie tridermem.skora jest juz normalna ale czerwona bylam jak po opalaniu. cera piekna ale trzeba wybrac dobry termin. bakterie sa wszedzie.u mnie tak zadzialalo, mozna sprobowac na fragmencie skory.
    • Gość: gość Re: Straszny problem ze skórą twarzy :( IP: *.acn.waw.pl 14.02.08, 12:00
      mam podobny problem, z tym, że wiem na pewno, że to uczulenie pokarmowe na
      cytrusy, truskawki itp. o czym dowiedziałam się niedawno. Wcześniej też radziłam
      sobie peelingami, tłustymi kremami, dobre rezultaty daje maść Lipobase (dostępna
      w aptekach), ale teraz najlepiej działa Telfast (lek przeciwalergiczny) wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka