annazz 27.02.08, 20:50 Dziewczyny mój mąż walnął sobie młotkiem w palec... strasznie mu napuchł i ma krew w środku. Co z tym zrobić??? Wiem, że w Pl moczyło się w rivanolu ale niestety nie mam. A czy powinno się przekłuć tą bąblę??? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wobbler Re: Pilne!!! 27.02.08, 20:56 Nie trzeba przekłuwać,ale można.Szybciej się zagoi. A jak paznokieć?Ocalał czy też fioletowy? Odpowiedz Link Zgłoś
annazz Re: Pilne!!! 27.02.08, 20:59 Paznokieć nie cały ale trochę fioletowy. Ale najgorzej, że boli go bardzo i pulsuje mocno. Zjadł 2 apap-y ale nie pomogło. Macie może jakieś domowe sposoby w czym moczyć albo co... Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Pilne!!! 27.02.08, 21:06 Tak jak Paszczakówna mówi-do lodu. Jeżeli tak bardzo boli to przekłujcie,powinno być lepiej.Ale igłe wygotujcie albo w wodzie kolońskiej zdezynfekuj!Tam w środku jest pełno zmiażdżonych naczyń krwionośnych i łatwo o infekcję! Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Pilne!!! 27.02.08, 21:00 Oklady z lodu, na noc z Altacetu. Lepiej nie przekluwac. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Pilne!!! 27.02.08, 21:04 Ja bym jednak przekłuła- jeśli to duzy wylew, to ciśnienie w miejscu urazu może powodować silny ból, a sama krew bedzie się długo wchłaniać. Przekłucie spowoduje szybsze gojenie. Oczywiście musisz wyjałowic igłę! Najlepiej jednak skorzystać z porady jakiegoś lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
annazz Re: Pilne!!! 27.02.08, 21:19 A co myślicie o wodzie z sodą??? Coś mi się kiedyś obiło o uszy ale nie jestem pewna. Na opuchlizne pomoże??? Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Pilne!!! 27.02.08, 21:30 Już nie experymentujcie... Zimna woda bez niczego albo przekłuć i delikatnie wydusić krew.Zresztą niedelikatnie się nie da,bo mąż się zsiusia... Odpowiedz Link Zgłoś
annazz Re: Pilne!!! 27.02.08, 21:36 Dzięki rozbawiłaś mnie chociaż mężusiowi nie do śmiechu... Stoi w łazience z palcem w strumieniu zimnej wody. Po chwili przychodzi do pokoju i zaraz znowu to samo. Przekłuł troche, mam nadzieję, że mu przejdzie bo będzie w nocy marudził Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Pilne!!! 27.02.08, 21:44 Przekłuć-jak już-to trzeba tak,żeby ta krew wyleciała,a nie trochę.Czy w ogóle da sie trochę przekłuć?To tak jak "troche prosto" albo "trochę działa"... A po co lata do łazienki?Daj mu szklankę z wodą i kostkami lodu i niech w tym moczy. Co on robił z tym młotkiem,że sie trzasnął?Gwóźdź usiłował wbić? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Pilne!!! 27.02.08, 22:07 może paznokcie chciał obciąć innym sposobem niż nożyczkami ) i nie szalejcie w nocy za bardzo, bo tego palca nie powinno się w cieple trzymać a tak serio - pod zimną wodę i do lekarza, lekarz bardziej fachowo was poinstruuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Pilne!!! 27.02.08, 22:12 Kto go tam wie co chciał zrobić?Faceci miewają dziwne pomysły. Mój kiedyś podpalił sobie włosy na nodze i sie bardzo zdziwił jak buchnął płomień i noga stała się łysa.Powiedział,ze chciał zobaczyc co sie stanie... W całym domu śmierdziało spalenizną. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Pilne!!! 27.02.08, 22:24 Boze, jak ja kocham to forum!!!!!!! Oboje jestescie siebie warci... maz sobie pyka mlotkiem w palec a ty z poczuciem, ze to PILNE piszesz na forum zamiast zdzwonic do lekarza albo sprawdzic czy nie zlamal sobie palca... boskie, doprawdy... a co do wyczynow mezowskich to moj maz kiedys strzelil do siebie z pistoletu z przemyslowej wielkosci zszywkami do drewna... no, ale ja go zabralam na pogotowie a nie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
annazz :) 28.02.08, 09:54 Jesteśmy siebie warci, cieszę się, że tak napisałaś... W celu wyjaśnienia mąż ma problem z odkręceniem śrub w kołach naszego samochodu i próbował wczoraj coś z tym zrobić. Chyba za bardzo się starał... A mieszkamy za granicą i dzwonienie o 8 wieczór po lekarzach nie wchodzi w grę. Dzięki "wobbler" obojgu nam się humor poprawił. Dziś na szczęście jest już lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulaw-k Re: do wobbler :-) 27.02.08, 23:17 Uwielbiam Twoje komentarze . Prawie sie zsiusialam Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pilne!!! 28.02.08, 10:51 >A czy > powinno się przekłuć tą bąblę??? Współczucia dla męża, ale przy tym zdaniu zaksztusiłam się herbatą Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkojad2 Re: Pilne!!! 28.02.08, 11:23 Ja też zwróciłam uwagę na tę formę)) A myslałam już, że nikt nie pobije mojego kolegi, który stwierdził, że rosół jest lepszy z magą (maggi czyli). A mężowi też współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Pilne!!! 29.02.08, 12:34 A mnie właśnie rozwaliło, że wątek o facecie, który się puknął młotkiem w palec, został przeniesiony na "Zdrowie kobiety" DD (wątek jest z emamy, jakby ktoś nie wiedział). Odpowiedz Link Zgłoś