03.03.08, 13:25
czy któras z was ma szczeline odbytu??jak sobie z tym radzicie??
Obserwuj wątek
    • adria-3 Re: szczelina 03.03.08, 17:54
      Jem szprotki w sosie pomidorowym, piję wodę niegazowaną na czczo, jem dużo
      jabłek. Byłam też u proktologa. Zalecił mi nasiadówki w korze dębu , picie
      parafiny, butelka stoi a ja nie mogę się zmusić, tak samo do siemienia.
      Stosowałam maści i czopki w pierwszym okresie, kiedy czułam ból (trwało to z
      miesiąc). Teraz jest lepiej, chyba goi się. Najważniejsze to dieta, ruch i nie
      mogą być zaparcia. Są różne maści, mnie lekarz nie mógł przepisać nic
      mocniejszego, bo karmię (wizyta spoko).
      • gruszki0 Re: szczelina 03.03.08, 19:27
        dzieki za odpowiedz.Ja własnie też karmie piersia wiec to wszystko długo trwa u proktologa też byłąm mam maści ale co zaparcie to wszystko od nowa ech teraz goje już 5 tydzień.Myslałam że ja to tylko mam.Nie wiesz czy sa jakies komplikacje czy ból i jedynie doraźnie trzeba leczyć?Pozdrawiam
        • adria-3 Re: szczelina 06.03.08, 11:59
          Czytałam dużo na ten temat na forum kafeterii (przy okazji też o hemoroidach i
          pisałam tam). Bardzo wiele osób ma takie problemy, tylko wszyscy się tego
          wstydzą. U mnie raz lepiej, raz gorzej. Jeśli tak będzie cały czas to po
          odstawieniu dziecka, czyli latem, pójdę jeszcze raz. Mam wrażenie, że nie łatwo
          tego się pozbyć sad. Na początku miałam takie bóle, ze bałam się iść do łazienki,
          teraz trochę lepiej. Niestety wciąż mnie odrzuca od tej nieszczęsnej parafiny
          (podobno pomaga). Jeżeli się tego nie leczy, to później może być gorzej i
          skończyć się zabiegiem. Póki co jakoś żyję z tym (proktolog powiedział, z czym
          się zgadzam, że karmienie ważniejsze i więc jakoś muszę się trzymać), chociaż to
          okropna dolegliwość. Zajrzyj na kafeterię, jest tam dużo informacji. Mnie się
          przydały. serd. pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka