04.03.08, 14:02
Dziewczyny pomóżcie! Farbowałam dziś włosy (w zakladzie kosmetycznym) o 8rano... i już czuje jak strasznie mnie piecze tył głowy, ostatnim razem mialam tak samo. Skóra głowy po farbowaniu strasznie mi się przesusza i później złuszcza odpadając wielkimi płatami. Towarzyszy temu straszny ból. Poradzcie coś. Ah... i fryzjerka jest pewna jakoby farba była możliwie najlepsza (kadus)
Obserwuj wątek
    • m.nikla Re: boli:( 04.03.08, 14:07
      pewnie masz uczulenie na ta farbę...co maja Ci tu doradzić?? Zmień farbe albo
      nie farbuj jak boli i skóra schodzi...
    • zosiaczek25 Re: boli:( 04.03.08, 14:27
      A na opakowaniu nie napisali, zeby przed farbowaniem zrobi test?
      • misia_beauty Re: boli:( 04.03.08, 14:29
        zosiaczek25 napisała:

> A na opakowaniu nie napisali, zeby przed farbowaniem zrobi test?

wiesz... ja tam zadnego opakowania nawet nie widzialam. u fryzjera bylam
      • zosiaczek25 Re: boli:( 04.03.08, 14:30
        A sorry, wlasnie widze, ze robilas to u fryzjera. Zmien go w takim razie. Kto to
        wie, co ci fryzjer miesza za plecami. Nie raz sie przekonalam na wlasnej skorze.
        Pokazuja opakowanie jedno, a mieszaja jakies tanie badziewia. Albo nastepnym
        razem powiedz, ze masz alergie i zeby dali ci specjalna farbe dla uczulonych.
        • misia_beauty Re: boli:( 04.03.08, 14:35
          niu... ehh a nie znasz czegos bardzo dobrze nawilzajacego skore glowy, bo juz czuje jak mnie sciagauncertain
          • zosiaczek25 Re: boli:( 04.03.08, 14:56
            No nie znam niestety. I jak czytam ten twoj watek, to mi sie wogole przypomina,
            jak kiedys tv widzialam jeden przypadek. Babcia byla kochana i farbnela sobie z
            wnusia wlosy. Wnusia po tym farbowaniu dostala bolu, twarz jej spuchla i
            wszystko skonczylo sie w szpitalu. Nie wiem, jak ciebie bardzo boli. Ale jak
            bardzo, to moze lepiej wlasnie isc do lekarza niz leczyc sie domowymi sposobami
            i moze jeszcze pogorszyc sprawe?
            • murya Re: boli:( 04.03.08, 20:28
              Nie mam pojecia,moze polozyla jakas przeterminowana farbe,albo za mocna wode
              utleniona?Pierwszy raz farbowalas?Wspolczuje.
    • Gość: ???? Re: boli:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 20:34
      no, to kiepsko z tym twoim beauty, skoro juz kiedys mialas alergie, i
      zrobiąls to samo
      • murya Re: boli:( 04.03.08, 21:27
        Ups,niedoczytalam...to juz wczesniej tak mialas.Radzilabym Ci uzywac jakies
        lagodniejsze farby,moze ziolowe?Mnie po farbie Garnier bardzo szczypala skora.
        • princessa24 Re: boli:( 05.03.08, 02:12
          narazie wez jak najszybciej wapno-ale popros o wapno w aptece(nie te
          w tabletkach rozpuszcalnych bo zawieraja duzo innych skladnikow)
          przez kilka dni bierz wapno. Nastepnym razem przed wizyta popros
          test na farbe i na wode utleniona ktora zamierza uzyc fryzjerka.np.
          troszke farby na na delikatna skore na rekach, troszke wody i
          pomieszane tez. trzymaj tak przez okolo 20min. jesli sie okaze,ze
          piecze tzn. alergie
          Kadus ma lagodne farby ale woda utleniona moze byc uzyta za wysoka
          np. 6 która jest najmocniejsza popros o 12
          podejrzewam,ze fryzjerka przetrzymala dluzej dla uzyskania lepszego
          efektu.
          • nglka Re: boli:( 05.03.08, 02:29
            Na rękach nie ma delikatnej skóry, może nadgarstek od wewnątrz ale tam nie
            zawsze jest reakcja. Najpewniej i najbardziej zareaguje skóra za uchem - tak się
            testuje wszystkie wody perfumowane, kremy i farby.
            • nglka Re: boli:( 05.03.08, 02:30
              I reakcja alergiczna może wystąpić do 24 godzin więc do zakładu musiałaby
              przyjść dzień wcześniej na test. A wtedy to cholera wie, czy na głowę dostanie
              to samo, co zrobią dla testu.
              • princessa24 Re: boli:( 05.03.08, 03:57
                Masz racje Ngielka-ale tak czy inaczej jesli najpierw przyjdzie na
                test i wyjdzie negatywny a bedzie chciala koniecznie farbe ma juz
                swiadomosc tego,ze moze wystapic alergia i tak samo fryzjerka wie,ze
                juz shitu nie moze wcisnac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka