Dodaj do ulubionych

tyłozgięcie macicy

27.08.03, 16:58
co to jest to tyłozgięcie i czy może mi to utrudniać zajście w ciążę.proszę
odpowiedzcie co z tym robić
Obserwuj wątek
    • dorotka222 Re: tyłozgięcie macicy 27.08.03, 17:14
      Moja mama kochana miała takš wadę a mimo to zaszła bez problemu w cišże,na dodatek pięć razy.Dwie moje siostry odziedziczyły to po niej ,jadna z nich urodziła rok temu córeczkę.Lekarz powiedział tylko że poród może być bardziej bolesny ale urodziły i nie narzekały nawet nie brały znieczulenia! Pozdrawiam
      • pep5 Re: do dorotka222 02.09.03, 15:37
        To nie jest wada tylko można powiedzieć uroda. Po prostu mniejszy procent
        kobiet ma tyłozgięcie i jedynym problemem jest dyskomfort podczas stosunku w
        niektórych pozycjach np. gdy kobieta siedzi na mężczyźnie.
    • beemka1 Re: tyłozgięcie macicy 27.08.03, 17:28
      Czesc kobiet ma macice w przodozgieciu, czesc w tylozgieciu. Ot, taka urodasmile
      • elf76 Re: tyłozgięcie macicy 27.08.03, 18:00
        dzięki bardzo za słowa otuchy.planuję w niedługim czsaie ciąze i trochę mnie to
        przygnębiło.dzieki dzieki dzieki
    • anmys Re: tyłozgięcie macicy 29.08.03, 20:15
      Czesc! Mam tyłozgięcie macicy i dwójkę planowanych dzieci,na pierwsze
      musielismy czekac pół roku ,a na drugie 5 m-cy.Pomaga stosunek od tyłu i potem
      leżenie na brzuchu.Nie przejmuj się głowa do góry
    • anulex Re: tyłozgięcie macicy 29.08.03, 21:54
      Moja mama ma tylozgiecie macicy. To, ze tu pisze, a moja siostra siedzi w
      pokoju obok, jest dobrym dowodem na to, ze moze miec dzieci smile
      • czanya Re: tyłozgięcie macicy 29.08.03, 22:50
        Moja przyjaciółka ma tyłozgięcie, rok temu urodziła ślicznego synka. Podpisuje
        się pod tym stosunkiem od tyłu, wiem, że ona też w taki właśnie sposób zaszła w
        ciążę!!!!
    • glupiakazia Re: tyłozgięcie macicy 02.09.03, 15:50
      Też mam tyłozgięcie, a do tego 2 zdrowe córki i Ktoś w drodze. Z zachodzeniem
      w ciążę zero problemów, z rodzeniem też - oba porody b.szybkie 1,5 h i 45 min.
      Bez znieczulenia. Tyłozgięcie fajne jest! Ja polecam.
      • moniak7 Re: tyłozgięcie macicy 04.09.03, 15:52
        A do tego jeszcze tylozgiecie moze sie cofac. Kilka lat temu mialam stwierdzone
        duze tylozgiecie. Co tylko w teorii lekko utrudnia zachodzenie w ciaze.Cofnelo
        sie i juz mam budowe typowa. Podobno jezeli ktos czesto spi na plecach moze sie
        cofnac samoistnie. Poza tym juz mam 2,5 letniego synka, ktory byl poczety juz w
        trzecim miesiacu staran i z niczym nie bylo specjalnych problemow.Pozdrawiam
        Monia
        • apolka Re: tyłozgięcie macicy 04.09.03, 18:19
          To ja jeszcze dorzucę małą anegdotę: kiedy moja ginekolog oznajmiła mi, że mam
          tyłozgięcie ze strachem zapytałam, czy to prawda, że będą problemy z zajściem w
          ciążę (moja mama też ma taką budowę i lekarze sugerowali, że to przyczyna braku
          efektów... a czekali na ciążę tylko ok. 8 miesięcy!!), gin. zaśmiała się i
          powiedziała, że owszem, tak myślano dwadzieścia parę lat temu ale to już dawno
          obalona teoria, niestety nie wśród wszystkich lekarzy, ponadto, jako przykład
          dała mi Chinki: tam podobno ok. 80% ma tyłozgięcie i co? - w Chinach mają
          problemy ze zbyt dużym przyrostem ludności...
          A żeby nie było tak śmiesznie dodam, że moją mamę to nawet chcieli operować
          (!!!), koszmar, na szczęście jakaś położna jej to odradziła mówiąc, że będzie
          kaleką do końca życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka