elf76 27.08.03, 16:58 co to jest to tyłozgięcie i czy może mi to utrudniać zajście w ciążę.proszę odpowiedzcie co z tym robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotka222 Re: tyłozgięcie macicy 27.08.03, 17:14 Moja mama kochana miała takš wadę a mimo to zaszła bez problemu w cišże,na dodatek pięć razy.Dwie moje siostry odziedziczyły to po niej ,jadna z nich urodziła rok temu córeczkę.Lekarz powiedział tylko że poród może być bardziej bolesny ale urodziły i nie narzekały nawet nie brały znieczulenia! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pep5 Re: do dorotka222 02.09.03, 15:37 To nie jest wada tylko można powiedzieć uroda. Po prostu mniejszy procent kobiet ma tyłozgięcie i jedynym problemem jest dyskomfort podczas stosunku w niektórych pozycjach np. gdy kobieta siedzi na mężczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: tyłozgięcie macicy 27.08.03, 17:28 Czesc kobiet ma macice w przodozgieciu, czesc w tylozgieciu. Ot, taka uroda Odpowiedz Link Zgłoś
elf76 Re: tyłozgięcie macicy 27.08.03, 18:00 dzięki bardzo za słowa otuchy.planuję w niedługim czsaie ciąze i trochę mnie to przygnębiło.dzieki dzieki dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
anmys Re: tyłozgięcie macicy 29.08.03, 20:15 Czesc! Mam tyłozgięcie macicy i dwójkę planowanych dzieci,na pierwsze musielismy czekac pół roku ,a na drugie 5 m-cy.Pomaga stosunek od tyłu i potem leżenie na brzuchu.Nie przejmuj się głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
anulex Re: tyłozgięcie macicy 29.08.03, 21:54 Moja mama ma tylozgiecie macicy. To, ze tu pisze, a moja siostra siedzi w pokoju obok, jest dobrym dowodem na to, ze moze miec dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
czanya Re: tyłozgięcie macicy 29.08.03, 22:50 Moja przyjaciółka ma tyłozgięcie, rok temu urodziła ślicznego synka. Podpisuje się pod tym stosunkiem od tyłu, wiem, że ona też w taki właśnie sposób zaszła w ciążę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glupiakazia Re: tyłozgięcie macicy 02.09.03, 15:50 Też mam tyłozgięcie, a do tego 2 zdrowe córki i Ktoś w drodze. Z zachodzeniem w ciążę zero problemów, z rodzeniem też - oba porody b.szybkie 1,5 h i 45 min. Bez znieczulenia. Tyłozgięcie fajne jest! Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: tyłozgięcie macicy 04.09.03, 15:52 A do tego jeszcze tylozgiecie moze sie cofac. Kilka lat temu mialam stwierdzone duze tylozgiecie. Co tylko w teorii lekko utrudnia zachodzenie w ciaze.Cofnelo sie i juz mam budowe typowa. Podobno jezeli ktos czesto spi na plecach moze sie cofnac samoistnie. Poza tym juz mam 2,5 letniego synka, ktory byl poczety juz w trzecim miesiacu staran i z niczym nie bylo specjalnych problemow.Pozdrawiam Monia Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: tyłozgięcie macicy 04.09.03, 18:19 To ja jeszcze dorzucę małą anegdotę: kiedy moja ginekolog oznajmiła mi, że mam tyłozgięcie ze strachem zapytałam, czy to prawda, że będą problemy z zajściem w ciążę (moja mama też ma taką budowę i lekarze sugerowali, że to przyczyna braku efektów... a czekali na ciążę tylko ok. 8 miesięcy!!), gin. zaśmiała się i powiedziała, że owszem, tak myślano dwadzieścia parę lat temu ale to już dawno obalona teoria, niestety nie wśród wszystkich lekarzy, ponadto, jako przykład dała mi Chinki: tam podobno ok. 80% ma tyłozgięcie i co? - w Chinach mają problemy ze zbyt dużym przyrostem ludności... A żeby nie było tak śmiesznie dodam, że moją mamę to nawet chcieli operować (!!!), koszmar, na szczęście jakaś położna jej to odradziła mówiąc, że będzie kaleką do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś