sylwiaro2 12.03.08, 11:28 Czy ktoś wie, ile czasu musi upłynąć po odstawieniu Differinu a planowaną ciążą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Differin a planowana ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:31 No wlasnie ja mam ten sam klopot, za tydzien ide do lekarza-zapytam i dam ci znac Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaro2 Re: Differin a planowana ciąża 12.03.08, 11:35 chętnie się dowiem, bo czytałam gdzieś, że miesiąc, ale wyczytałam też gdzies, że dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Differin a planowana ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:40 nie załamuj mnie, ja planuje ciąze za miesiąc, a nie chcę differinu jeszcze odstawiac. W sumie na ulotce napisane jest że trzeba skonsultować z lekarzem, więc może jednak można stosować- tylko rzadziej-mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Differin a planowana ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 20:01 lekaRka mi powiedziala, ze jesli nie ma tam witaminy a to mozna spokojnie jej uzywac. W sumie nie uspokoiła mnie jej wypowiedz i nadal nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaro2 Re: Differin a planowana ciąża 25.03.08, 15:14 w zasadzie to nic szczgólnego nie powiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Differin a planowana ciąża IP: *.chello.pl 25.03.08, 22:36 nic konkretnego nie wiadomo. bardziej przebadano tretinoinę niż adapalen. w dodatku raczej skupiają się na używaniu ich w ciąży niz wczesniej. możesz poczytać badania retinoidów- wrzucam kilka przykładowych. Topical acne drugs: review of clinical properties, systemic exposure, and safety. 2003 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12814337?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.P ubmed_RVDocSum Birth defects due to topical adapalene and tretinoin 1998 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10915421?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.P ubmed_RVDocSum Minor malformations characteristic of the retinoic acid embryopathy and other birth outcomes in children of women exposed to topical tretinoin during early pregnancy. 2005 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15940677?ordinalpos=16&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel. Pubmed_RVDocSum Absorption of tretinoin in rats and rabbits following oral and dermal application www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9150861?ordinalpos=36&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel. Pubmed_RVDocSum Topical retinoids during pregnancy 2005 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15981398?ordinalpos=2&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.P ubmed_RVDocSum Odpowiedz Link Zgłoś