Gość: mal-sia IP: 80.48.142.* 31.03.08, 07:34 czy przechodziłyscie ten problem?trzeci mogdał-moje utrapienie tzn mojego dziecka. opowiedzcie jak laczyłyscie ,czy konieczny był zabieg,czy jakos farmaceutycznie sie udało go zmniejszyc?pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saba76 Re: trzeci migdał 31.03.08, 09:05 Farmakologicznie ,mozna owszem ,ale gdy przerost jest znaczny farmakologia jest dluga ,droga i maloefektowna. Naprawde 3migdał- przerośnięty- to więcej szkod dla zdrowia dziecka. moja corka o czym nie wiedzialam ,dopiero na badaniach przed zabiegiem okazało sie ze ma utrate sluchu. Zabiegu balam sie okrutnie tym bardziej ze bylam z 2dzieckiem w 4-5mc ciazy ,wiec zbytnio opieka nocna w szpitalu niewskazana. Jednak gdy zobaczylam wyniki- zapisalam od razu- Żałuje jednego- czemu tak poźno!. Teraz córa ma niezbyt dobry słuch , choć w granicach normy. Za to skończyły sie zapalenia gardla przechodzące na oskrzela, zapalenia ucha ,wieczne przeziębienia. Od czasu zabiegu , a bylo to 5lat temu córa miala moze z 2-3 antybiotyki i przeszla w przeszkolu tylko ospe. Naprawde gdybym teraz usłyszla ,ze mlodsza ma ten sam problem z mety bym ja zapisala na zabieg. Skonsultuj sie dla pewnoiści z innym laryngologiem, najlepiej niepowiazanym z szpitalem, jak ten powie farmakologia idz nawet do 3ciego aby rozwiazać swoje wątpliwości i decyduj wtedy. 3 migdal przerasta w czasie chorób. Dziala to tak ze ma tworzyć bariere ochronną ,ale gdy przerośnie i nie umie opkurczyć sie do "normy" gromadzi bakterie ,ktore tylko czekaja na "atak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal-sia Re: trzeci migdał IP: 80.48.142.* 01.04.08, 19:12 ALE MOJE DZIECKO NIE JEST CHOROWITE-MA 5 LAT I MIAłO APLIKOWANY ANTYBIOTYK DOSłOWNIE 5 RAZY-USZY BOLAłY GO TYLKO 1 RAZ Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka1001 Re: trzeci migdał 02.04.08, 12:58 witaj ja ci proponuje aby twoj synek mial wyciety migdal ja sama sie borykalam z tym problemem i w wieku 20 lat mi go usuneli wiez mi nie chcial by nikt tego przechodzic razem ze mna mial; usuwanego migdala tez chlopczyk w wieku ok 7 lat i on przezyl to bardzo dobrze i bezstresowo wiadaomo sam zabieg nie jest przyjemny ale sie szybko zapomina a dziecko tym bardziej a po takim zabiegu juz wogole nie choruje i kikla lat mam spokoj z gardlem i zapaleniem ropnym migdalow Odpowiedz Link Zgłoś