Dodaj do ulubionych

ból żołądka

IP: *.it-net.pl 13.05.08, 18:44
od 2 dni boli mnie żołądek, prawie bez przerwy, zwlaszcza jak cos zjem, nawet jesli jest to bardzo lekki posilek,
boli mnie potem kilka godzin, jak przestanie bolec to zaczyna 'burczec' bo nie jadlam od kilku godzin, nie dojadam posilkow bo juz w trakcie jedzenia zaczyna sie piekielny bol
nie mam pojecia od czego to
zmienilam ostatnio diete i troche schudlam ale nie bylo to radykalne odhudzanie, schudlam 7 kg w 3 miesiace, zmienilam diete na zdrowsza: wiecej warzyw, mniej pieczywa, tlustych pokarmow, zrezygnowalam ze smazonych rzeczy,
moze to na tle nerwowym? mam ostatnio troche problemow, studia, koniec semestru, terminy gonia, napieta sytuacja w domu,
jesli nie przejdzie w ciagu najblizszych dni pojde do lekarza, ale czy mozecie polecic cos przeciwbolowego na teraz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gloria Re: ból żołądka IP: *.netburg.pl 13.05.08, 19:39
      Ranigast.
      Sok z dziurawca.
      to mogą być wrzody albo zakażenie Helicobacter Pylori.
      • Gość: Majka Re: ból żołądka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:38
        Możesz kupić sobie test na Helicobacter Pylori w każdej aptece, cena ok 30zł.
        Taki test wykonasz sama. Najlepiej jednak będzie jeśli udasz się do lekarza.
        Możliwe jest, że żołądek boli cię dlatego że masz napiętą sytuację w domu i
        szkole. Ja z nerwów nabawiłam sie wrzodów na żołądku i dwunastnicy. Żołądek to
        taki organ, który jako pierwszy daje znać w różnego rodzaju nerwicach. Nie
        wykluczone że lekarz zleci ci wykonanie gastroskopii, jeżeli ból będzie się
        dalej utrzymywał.
        Pij rano na czczo siemię lniane, działa ono osłaniająco i regenerująco na błonę
        śluzową przewodu pokarmowego.
    • tymolka Re: ból żołądka 13.05.08, 22:44
      Witaj w klubie..tez mnie dopadło.Palący ból zołądka i pleców .Czułam
      obręćz na ciele.Zapalenie błony sluzowej żołądka.Dostałam od lekarza
      Lanzul .We własnym zakresie zrobiłam test na helicobakter...,ale nie
      z takiego testu kupowanego w aptece tylko w przychodni.oczywiście
      dieta..na razie jest spokój.Piję tez siemie lniane, ale słodzę miodem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka