Gość: kamila Re: Żylaki - operacja i co potem? IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 19.11.14, 15:22 Za kilka dni ide na operacje żylaków ale mam dostać miesiączkę czy to jest jakiś problem? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
mira2002 Re: Żylaki - operacja i co potem? 08.12.14, 20:17 Witam, minęło 12 dni od operacji usunięcia żylaków ( w tym żyły odpiszczelowej ) jutro idę na zdjęcie szwów. Miałam znieczulenie miejscowe w kręgosłup i dodatkowo poprosiłam o leki abym w czasie operacji podsypiała. Wszystko przebiegło bez najmniejszego bólu, naprawdę nie ma się czego bać, wyszłam ze szpitala następnego dnia i dostałam 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego. Operację żylaków miałam w prywatnym szpitalu Medicover, oczywiście bezpłatnie na NFZ. Polecam ten szpital wszystkim, którzy mają problemy z żylakami bo jest to doskonały szpital z fachowa opieką i każdy kto ma skierowanie na operację od lekarza "naczyniowca" może się w tym szpitalu zoperować za darmo, ponieważ na ten rodzaj zabiegu( metodą tradycyjną) szpital ma podpisaną umowę z NFZ. Dodam też, że czekałam na operację pół roku, czyli tak jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frania operacja żylaków IP: 213.158.222.* 18.01.15, 17:48 Witam! Miałam operację na żylaki pierwszą w październiku a drugą w grudniu 2014r, trochę bolało ale teraz jest dobrze. Nie słuchajcie doradców którzy odradzają!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: operacja żylaków IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.15, 13:25 ........dobry lekarz powie zawsze prawde...tylko usunąc tyle Odpowiedz Link Zgłoś
niemamgazety Re: Żylaki - operacja i co potem? 27.01.15, 16:43 Ja przechodziłem ostatnio przez zabieg usuwania żylaków. Faktycznie nie jest to szybka i łatwa sprawa ale naprawdę warto ponieważ efekty są widoczne gołym okiem, czy zrobią się nowe? Jeszcze tego nie wiem. Jeśli chcesz to ja byłem u www.krefft-laser.pl/uslugi.html. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Żylaki - operacja i co potem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.15, 11:26 A ja właśnie znalazłam coś takiego www.chirurgiaestetyczna.pl/zylaki.php czy ktoś słyszał o tej nowej parowej metodzie? Niestety zabieg tylko prywatnie ale podobno dolegliwości po zabiegu są mniejsze niż po zwykłej operacji. Szukam czegoś dla mamy. Kilka lat temu miała zwykły zabieg w szpitalu w Zamościu. Niestety żylaki po latach pokazały się w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewita08 Re: Żylaki - operacja i co potem? 17.03.15, 22:29 Jak usuwać żylaki to tylko laserem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco operacja klasyczna IP: 46.227.36.* 14.06.15, 11:18 Witam wszystkich w środę miałem operację 10 ran na łydce i w pachwinie , ból do zniesienia mimo że jestem bardzo wrażliwy dziś niedziela mogę wyprostować nogę ale boli na udzie jak się chodzi .Jak ktoś chce się wymienić iformacjami na ten temat to podaję email jaco.sz@o2.pl bo teraz będzie trochę czasu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Po operacji żylaków IP: *.dynamic.mm.pl 29.07.15, 22:17 Morze ktos mnie napisze kiedy mozna umyć nogę bardzo pieką mnie szwy proszę pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Żylaki - operacja i co potem? IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.15, 14:21 Ja mialam 2 dni temu zamykane zyly w dwoch nogach metoda fal radiowych oraz usuwane zylaki metoda Mullera. Jestem pod ogromnym wrazeniem. Znieczulenie miejscowe +cos na sen. Spalam i nic nie czulam. Po 3 godzinach po zabiegu wyszlam na wlasnych nogach w uciskowych ponczochach. Zero bolu, tak jak bym nic nie miala robione, a to jednak zamkniecie dwoch zyl odpiszczelowych i jednej odstrzalkowej. Szczerze polecam. Moj brat mial operowane zylaki metoda tradycyjna i po 2 tygodniach ledwo chodzil i byl na ketanolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: Żylaki - operacja i co potem? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.15, 22:55 witam, miałam zabieg 2 dni temu na kończynie dolnej prawej. Przyjeli mnie dzień przed operacja na badania, następnego dnia operacja rano-znieczulenie w kręgosłup, operacja trwała jakieś 1.10h i lezenie 6 godzin (gdzie powinnam leżeć bez ruchu conajmniej 12 h przy tym znieczuleniu). Następnego dnia wypisali mnie o 10, wrociłam do domu na własnych nogach. Cięć miałam 4 od pachwiny do kostki. Najbardziej boli przy pachwinie ale da sie wytrzymać, i chodzić do wc i przy dzieciach. Zrobił mi sie duży siniak na udzie. Do tego lekarz dał mi clexane 10 dni, cyclo3forte 3x1 na 10dni oraz uciskowe bandarze i pończochy. Sam zabieg wspominam dobrze, ale najbardziej dokucza mi ból głowy po znieczuleniu, iż wypłyną mi płyn rdzeniowy i teraz musze walczyć z nawodnieniem by ustabilizować ten cały schemat. Dopplera robiłam szybciej iż miałam zakrzeplice 2 razy w krótkim odstępie czasowym a byłam w ciąży. Odrazu dostałam siekrowanie do szpitala, czekałam 5 miesięcy na zabieg. Dodam że robiłam w Gdyni szpital Miejski. Troche mało rozmów i o wszystko było trzeba samemu pytać i biegać za lekarzem ale jest ok. Zobaczymy dalej. za tydzień jadę zdjąć szwy i sie okaże czy będę miała dalej żylaki na tej nodze. Na Lewej też mam ale czekam na siekrowanie iż prawidłowo nie można robić na dwie nogi, za duże obciążenie dla krwioobiegu i serca. Ogólnie polecam zrobić, bo przy samych żylakach nie ma tragedi, dopiero przy zakrzeplicy człowiek boi sie o kolejną minute życia bo może sie oderwać część zakrzeplicy i spowodować śmierć w przeciągu paru sekund, nie żdążycie zareagować nawet, przeżyłam ten strach 2 razy ... Pomyślcie zanim nie będzie za póżno a przede wszystkim mając rodzine, dzieci !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Żylaki - operacja i co potem? IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.15, 20:43 Witam mam pytanie ile byłaś w szpitalu 3 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: Żylaki - operacja i co potem? IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.15, 21:14 tak w poniedziałek wstawić sie miałam do 10, by pobrać krew potem ekg miałam robione, do 18 mogłam jeść do 23 pić a koło 20 dostałam tabletke na sen, następnego dnia we wtorek operacja, koło 10, cały dzień leżenia minimum 6 godzin, bez jedzenia i picia, ale dostaje sie kroplówki. a w środe wyszłam o 10 Odpowiedz Link Zgłoś
karkarmapatic Re: Żylaki - operacja i co potem? 06.12.15, 14:09 Witam! W lutym 2016 mam mieć stripping żyły odpiszczelowej od pachwiny do polowy łydki prawej nogi plus usunięcie żylaków na podudziu. Zostałem zakwalifikowany do operacji na NFZ po wcześniejszym USG. Żyła odpiszczelowa nie wydolna w części udowej, na podudziu liczne żylaki. Wcześniej nie odczuwałem żadnych dolegliwości bólowych ale od jakiegoś miesiąca może dwóch noga jest jak by nie moja, uczucie ciężkości, lekki ból łydki, ból w części udowej - rozpierania w okolicy niewydolnej żyły. Bardzo duży dyskomfort. Mam pytanie do osób które miały podobne dolegliwości bólowe związane z niewydolną żyła odpiszczelową i miały usuwaną operacyjnie tą żyłę - Jak się czujecie kilka tygodni, miesięcy po takiej operacji? Czy ból nogi, uczucie rozpierania, ciężkości znika całkowicie, czy po prostu czuje się ulgę jakby nogi były znowu zdrowe jak wcześniej? Proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patria5 Re: Żylaki - operacja i co potem? 19.05.16, 10:03 mam pytanie do osób bardziej doświadczonych - kiedy należy się zdecydować na usuwanie zylaków. Czy wtedy gdy sie pojawią, ale nie dają żadnych objawów bólowych? Czy lepiej poczekać , tylko ile? na co? aż będzie więcej/będą większe, zaczną boleć? i wtedy za jednym zamachem? Odpowiedz Link Zgłoś
kingaszymanska996 Re: Żylaki - operacja i co potem? 11.08.22, 14:36 Jakiś czas temu zapisałam się na operację żylaków do Olmedical. Miałam bardzo duży problem z bólem nóg i niestety wyglądały one źle przez bardzo dużą ilość żylaków. Tutaj zabieg wykonany został przez lek .med.Miłosza Bednarczyka i szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona. Do dziś nie mam żadnych problemów i przede wszystkim nie muszę teraz wstydzić się swoich nóg Odpowiedz Link Zgłoś
kingaszymanska996 Re: Żylaki - operacja i co potem? 01.09.22, 10:24 Jakiś czas temu zapisałam się na operację żylaków do Olmedical. Miałam bardzo duży problem z bólem nóg i niestety wyglądały one źle przez bardzo dużą ilość żylaków. Tutaj zabieg wykonany został przez lek .med.Miłosza Bednarczyka i szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona. Do dziś nie mam żadnych problemów i przede wszystkim nie muszę teraz wstydzić się swoich nóg Odpowiedz Link Zgłoś
tiguan123 Re: Żylaki - operacja i co potem? 31.07.24, 09:14 Oj, wiem, co to żylaki – nieziemskie bóle nóg, kurcze w łydkach takie, że chce się wyć, oraz paskudne odstające żyły. Myślałam, że nigdy więcej nie założę spódnicy. Rok temu koleżanka poleciła mi produkty, które jej mama kupiła w Konopnej Farmacji w Poznaniu na żylaki. Stosowałam ziele ruszczyka kolczastego (kłącza) dwa razy dziennie piłam napar, witaminę C podwójna dawka szukać naturalnej , MSM Pharmovit (czyli siarkę organiczną) oraz smarowałam nogi żelem Veosil - konopny żel firmy Cannaderm Po sześciu miesiącach regularnego stosowania tych produktów moje nogi są wreszcie wolne od żylaków, i tego lata mogłam pozwolić sobie na odkrycie nóg. Niestety, żylaki mają tendencję do powracania, ale póki da się to kontrolować, wolę stosować naturalne metody. Zabieg operacyjny zawsze można zrobić, ale ponoć jest mocno bolesny. Te produkty naprawdę działają cuda – przynoszą ulgę i sprawdziły się na moich nogach. Dobrze by było również pamiętać o zakupie specjalnych rajstop uciskowych, które poprawiają krążenie podczas stosowania tych produktów. Nie jestem pewna, czy w Konopnej Farmacji można zamówić rajstopy, ale inne produkty na pewno można. Odpowiedz Link Zgłoś