alu2 17.09.03, 13:37 Staramy się z mężem o dziecko i chciałabym jak najwcześniej wiedzieć czy nasze próby przyniosły efekt. Kiedy mogą najwcześniej wystąpić jakieś objawy zapłodnienia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea975 Re: głupie pytanie :) 17.09.03, 14:41 Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie. Niektóre dziewczyny znają swój organizm na tyle dobrze, że mogą "wyczuć" to już kilka dni po zapłodnieniu, dla niektórych pierwszym sygnałem jest opóźniająca się miesiączka, ale są również takie które odkrywają to dopiero po kilkunastu tygodniach. Zdażają się także rekordzistki (naprawdę pojedyńcze przypadki dotyczące kobiet w okresie menopauzalnym), które odkrywają swój błogosławiony stan w momencie rozpoczęcia akcji porodowej. Chyba najlepszym rozwiązaniem jest po prostu test ciążowy i to taki o wysokiej czułości lub oznaczenie beta HCG. Co do objawów ciążowych to ja niestety nie pomogę, sama znam je tylko z lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
shoah Re: głupie pytanie :) 17.09.03, 15:07 czemu swoje pytanie nazywasz głupim? Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: głupie pytanie :) 17.09.03, 15:12 test QUICK VIEW (koszt okolo 11zl) wykrywa ciaze juz w 6 dniu od zaplodnienia mysle, ze to najlepsze co moze Ci pomoc do osiagniecia pelni szczescia napisz PO czy sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: głupie pytanie :) 17.09.03, 15:41 bardzo Ci dziękuję. a propos to narmalne że tak to przeżywam ? nie mogę sie w pracy na niczym skupić , ciągle siedzę na forum i czytam różne listy. Zwariować można. Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: głupie pytanie :) 17.09.03, 15:39 to pierwsza nasza próba, bardzo to przeżywam i nie wiem czy nie przesadzam... dwa dni po próbie chciałabym juz wiedzieć czy się udało czy nie , cały czas o tym myślę - nie wiem czy taka obsesja nie jest nazwijmy to delikatniej mało poważan ? Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: głupie pytanie :) 17.09.03, 18:38 nie martw sie chociaz tym, ze jestes jedyna u mnie (nas) tez pierwszy miesiac prob dzis jest 18 zdien cyklu a ja ciagle czuje jakby mniej cos w zoladku sciskalo pracuje, spaceruje, jade samochodem, staram sie myslec o czym innym a mimo wszytsko czuje te sciskanie w brzuchu (jakbym zalozyla spodnie o conajmniej dwa numery za male) tez nie wiem jak sie pozbyc tego uczucia (niepokoju? oczekiwania? nadziei? strachu?) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: głupie pytanie :) 18.09.03, 10:37 dzisiaj to dopiero 15dc. Będziesz robiła test? daj znać, jak będzie O.K. Trzymam kciuki pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: głupie pytanie :) 19.09.03, 11:36 A masz może ból w prawym podbrzuszu ? u mnie się dzisiaj nasilił (16dc) wczesniej były to ukłucia co jakiś czas. NIe wiem czy iść do lekarza (i do jakiego)czy jescze poczekać parę dni i zrobić test ? Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: głupie pytanie :) 19.09.03, 12:40 a moze ten bol to spozniona owulacja??? (chociaz jesli naprawde boli to chyba lepiej isc do lekarza) ja narazie jeszcze nie wiem. dzis jest 20 dc wiec okaze sie za tydzien natomaist w miedzyczasie wkradla mi sie GRZYBICA (a fu!) polecialam dzis do lekarza i dala mi natamycyne (oczywiscie uprzedzilam ja ze moge byc w ciazy bo staramy sie o dzidzie i poprosilam, zeby mi nie dala Clotrimazolu bo mam uczylenie. odnosnie Clotrimazolu w ciazy kazdy uwaza inaczej ale chyba lepiej nie ryzykowac) jelsi chodzi jeszcze o mnie to wstaje w nocy na siusiu (wczesniej nigdy nie wstawalam) jelsi chodzi o test to zajrzyj sobie tutaj www.hfsaga.com.pl/ tu ejst dokaldny opis tego testu o ktorym Ci wczesniej pisalam (clear View) powodzonka a moze masz GG? lub tlena? Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: głupie pytanie :) 19.09.03, 15:52 mam tlena , jestem pod nickiem alu2 a Ty? jesteś z Warszawy ? Bo znam super gina , który mnie wyleczył z gzrybicy nawracającej. Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: głupie pytanie :) 19.09.03, 15:58 ja b_acha@tlen.pl Ciebie nie moge znalezc napisz cos do mnie pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
asobie Re: głupie pytanie :) 18.09.03, 08:26 widze ze jestes tak samo niecierpliwa jak ja i ze tak samo bardzo pragniesz dziecka jak ja, wyobraz sobie ze my po pierwszym tygodniu prob zrobilismy test w nadziei ze beda dwie kreski, najpierw bylam zla (bo oczywiscie byla jedna kreska) a na drugi dzien sie obsmialam gdyz doczytalam ze testy wlasciwie daja wiarygodny wynik po ponad tygodniu, a ginekolog moze stwierdzic ciaze w 3-4 tyg. wlasciwie odczuwam to samo co Ty, caly czas mysle o malenstwie (chyba jeszcze nie jestem - zaczelismy ponad tydzien temu), ale jestem dobrych mysli - czego i Tobie/Wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: głupie pytanie :) 18.09.03, 10:47 Trzymam w takim razie kciuki ! Fajnie jest pogadać z osobą , która jest w podobnej sytuacji. czekam na wieści od ciebie czy się udało, ja też dam znać . Może pogadamy na "tlenie" mój nick: alu2 (alu2@tlen.pl) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: głupie pytanie :) 19.09.03, 11:38 ciebie również zapytam bo jesteś w podobnej sytuacji. Masz bóle w prawym podbrzuszu , kłucia szczególnie przy wyproście? Odpowiedz Link Zgłoś