shintzie 08.06.08, 11:29 Witam, drugi dzien trzyma mnie biegunka... co powinnam wziac, co pomaga? co jesc a czego nie? ledwo wypije herbate i juz mnie goni help ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewaq Re: Help! biegunka! IP: *.tpnet.pl 08.06.08, 11:48 www.google.pl/search?hl=pl&q=biegunka&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: Help! biegunka! 08.06.08, 11:55 To zależy z jakiego powodu masz tą biegunkę jeżeli "goni Cię" do ubikacji po wszystkim to prawdopodobnie złapałas tzw grypę żoładkowa to trzeba przeczekać i dostaje sie wtedy tabletki na zatrzymanie na receptę ewentualnie mozna kupić na biegunke cos w aptece i gastrolit by sie nie odwodnić.Przypadku zatrzymania biegunki domowymi sposobami to łyzkę maki ziemniaczanej popić ciepła wodą.Niestety w przypadku rotawirusów trzeba przeczekać brać leki a mąka nie działa. Co do posiłków sucharki,i duzo pić.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
shintzie Re: Help! biegunka! 08.06.08, 12:01 Chyba masz racje z ta grypa zoladkowa najpierw byla goraczka w piatek wieczorem, wzielam fervex... a rano juz mnie pogonilo... co bym nie zjadla czy wypila to po chwili siedze na kibelku teraz zjadlam kisiel... znalzlam w domu nifuroksazyd, mam nadzieje ze troche mi pomoze. Tylko nie wiem jak brac, 2 tabletki naraz co 6 godzin? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: Help! biegunka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:57 moj chlopak dal mi kiedys te pigulki jak ja mialam biegunke(jemu przepisal lekarz) na ulotce jest napisane 2 tabletki co 6 godzin. ost, w czwartek zlapala mnie biegunka - niezbyt duza i dodatkowo okres sie zblizal ze mnie bolal mocno brzuch(myslalam ze na pogotowiu z bolu wyladuje). wzielam te pigulki, za 6 godzin kolejne 2 i jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
g_l_o_r_i_a Re: Help! biegunka! 08.06.08, 14:58 myślę, że gdyby to była grypa jelitowa, to nie miałabyś siły siedzieć przed komputerem z reguły towarzyszą jej bóle mięśni i wymioty. Gorączka może być przy każdym zwykłym zatruciu pokarmowym. Weź loperami, stoperan i ten nifuroksazyd Odpowiedz Link Zgłoś