Dodaj do ulubionych

Witam Wszystkich :-)

08.07.08, 22:26
Właśnie jestem po cp sad w miniony piątek miałam laparoskopię i
usunięty prawy jajowód niestety (pęcherzyk płodowy go zniszczył)
narazie staram się psychicznie dojść do siebie smile na szczęście mam
córeczkę smile więc podnosi mnie na duchu smile
Widzę po wątku "Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopowej" że
są duże szanse na ciążę prawidłową smile cieszę się że jest to forum :-
)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mjaronczyk Re: Witam Wszystkich :-) 09.07.08, 08:54
      przykro mi, ze musialas przez to przechodzic. Ja tez jestem po cp ale nie
      jajowodowej. I tez tak jak ty mam corcie prawie trzyletnia dzieki ktorej latwiej
      mi bylo to zniesc.

Pozdrawiam
      • agatha61 Re: Witam Wszystkich :-) 10.07.08, 15:29
        Ja podobnie mam 3 letnia core i jestem juz po 2 cp, usuniety
        jajowod. Ostatnia cp w pazdzienriku 2007. Ale znowu zaczynam tu
        zagladac, a tzn, ze psychicznie szykuje si ena kolejne probysmile
        • sylwia7611 agatha61 :-) 11.07.08, 15:47
          2 cp sad(( BOŻE ale przeżyłaś!!!! współczuję i ściskam mocno smile
          długo odczekałaś smile ja planuję jak tylko gin da zielone światełko :-
          ) a praktycznie mogłabym już dziś tongue_out oczywiście żartuję tongue_out dzisiaj
          mija tydzień od laparoskopii smile
      • sylwia7611 mjaronczyk :-) 11.07.08, 15:49
        dobrze że mamy Te córy smile))) bo nie wiem co bym zrobiła gdyby tak
        się skończyła moja pierwsza ciąża sad
        a gdzie miałaś cp???
        • mjaronczyk do Sylwii!!! 14.07.08, 07:07
          Tak, gdybym nie miała mojej Zuzianki, to chyba się załamałabym psychicznie
          podczas tej cp, choć i tak był to dla mnie jakiś totalny koszmar.
          Moja cp była w rogu macicy, podano mi metotreksat. Gdyby metotreksat nie
          zadzialal, tzn. ciaza nadal by sie rozwijala musieliby wykonac mi laparoskopie
          ale niestety musieliby usunac rog macicy i nie wiem czy po takim uszkodzeniu
          moglabym miec wiecej dziecisad. Na szczescie obylo sie bez tego a pozostalosc po
          ciazy juz sie wchlonela. Wiem, ze chcialabys starac sie jak najszybciej....ja
          tez tak mialam a w rezultacie juz minal rok i dopiero teraz na jesieni bede
          zaczynac starania choć coraz wiekszy lek mnie ogarnia.
          Pozdrawiam
          Gosia
          • sylwia7611 mjaronczyk 16.07.08, 22:03
            W rogu macicy?? to jeszcze musi być odpowiednie miejsce?? Nie
            wiedziałam nawet sad
            Dobrze że obyło się bez zabiegu smile
            Już minął rok??? aż tyle odczekałaś??? ile polecał lekarz???
            teraz to juz na pewno będzie dobrze smile
            Trzymam kciuki smile))
            • mjaronczyk Re: mjaronczyk 17.07.08, 07:02
              W rogu macicy to jest tzw. ciąża śródścienna. Lekarz mówił najpierw, że należy
              odczekać 3 miesiące po metotreksacie. Jednak nadal niepokoiła go pozostałość po
              ciąży wielkości ok. 2cm. Zalecił mi wiec wykonanie HSG i powiedział, że później
              ustalimy co dalej lub że mogę się starać...wszystko zależy od mojej decyzji. Ja
              wszystko dokładnie przemyślałam i poszłam jeszcze na konsultacje do innego gina,
              który powiedział, że to się wchłonie tylko wymaga czasu. Kazał robić bete HCG bo
              obawial sie choroby trofoblastycznej. Nie miałam czasu wykonać badania bo miałam
              zbyt wiele pracy i z wynikiem zgłosiłam się do lekarza po ok. 2 miesiącach.
              Okazało się, że wszystko się wchłoneło. Potem jeszcze odwiedziłam powtórnie
              mojego lekarza, zbadał mnie i dał zielone światełko po wakacjach.
              Miejmy nadzieje, że tym razem będzie dobrze. Jednak na samą myśl o staraniach
              odczuwam ból w miejscu po cp. Ból ten odczuwałam tylko gdy miałam pozostałość po
              ciąży a gdy sie wchłoneła to już było ok. Niestety psychika działasad.
              Pozdrawiam
              • sylwia7611 Re: mjaronczyk 17.07.08, 08:23
                Będzie dobrze smile Ja ci to mówię smile)) słyszałam od lekarzy w
                szpitalu w którym byłam że cp to jak wygrana w toto lotka tongue_out także
                My już wygralismy tongue_out teraz musi być TYlko dobrze smile)
                Ja idę jutro do lekarza (innego bo na moim zawiodłam się) zobaczymy
                co powie i kiedy da zielone światło smile słyszałam że po laparoskopii
                3 cykle powinno się odczekać smile

Pustki tutaj są na forum sad
                • mjaronczyk Re: mjaronczyk 17.07.08, 09:24
                  No niestety na forum wiele dziewczyn sie nie udziela, pusto tu. Ale jeśli masz
                  ochote to mozesz napisac do mnie na gmaila: mjaronczyk@gmail.com. W toto lotka
                  zagralam po cp bo pomyslalam dokladnie tak jak ci lekarze....niestety nic nie
                  wygralam. Dobrze ze zmieniasz lekarza, ja jak pierwsza ciaze poronilam i
                  zmienilam lekarza to zaszlam w ciaze w ciagu pol roku, a wczesniej staralam sie
                  1.5 roku bez skutku.
                  Pozdrawiam
                  • ika.0 Re: mjaronczyk 18.07.08, 11:30
                    Cześć dziewczyny .Ja tez jestem po cp długo szukałam takiego watku, bo nikt tego nie rozumie kto tego nie przeszedł.Mam usuniety jajowód,jednym słowem mówiac byłam jedna noga na tamtym swiecie poniewaz mi pekł jajowód i miałam krowtok wewnętrzny bogu dzieki maz był w domu i zdązyliśmy do szpitala.To wszystko działo sie w pażdzierniku 2007 teraz o marca zaczelismy starania i narazie nic.Mam 4 letniegoi synusia który ciagle prosi o rodzeństwo.Przychodza chwile załamania ale musze byc silna i wierze ze jeszcze kazda z nas spełni swoje marzenie i bedziemy pod serduszkiem nosic dzidzie.Pozdrawiam.
                    • sylwia7611 ika.0 18.07.08, 11:58
                      Wspólczuję i trzymam kciuki oby się udało smile))
                      przecież nie może być inaczej smile
                      ja jestem świeżo (2 tyg) po laparoskopi) i też nie mam jednego
                      jajowodu sad mi nie pękł ale w wypisie pisze że sączyła się już
                      krew sad dość szybko wylądowałam w szpitalu na szczęście smile
                      dzisiaj idę na kontrolę do lekarza smile mam super wymalowane
                      pioktaniną miejsca po ściągniętych szwach tongue_out pięknie się będę
                      prezentować tongue_out już nie mogę się doczekać zielonego światełka smile
                      mam pytanie smile czy Ty monitorujesz cykle teraz??? z którego
                      jajnika? dzisiaj mam zamiar sie spytać o to wszystko na wizycie smile
                      • mjaronczyk Re: ika.0 18.07.08, 13:02
                        Sylwia,

Ja sie pytalam o monitoring z ktorego jajnika moze byc owulacja. Niestety choc
                        owulacja moze byc z lewego jajnika to prawy jajowod tez moze wylapac to
                        jajeczko wiec na dwoje babka wrozyla. Ja nie zamierzam monitorowac cyklu,
                        poprostu zaryzykuje i tak sie bede denerwowac ale chyba mniej niz przy
                        monitoringu. Ja mam obydwa jajowody ale przy ujsciu lewego mam blizne po cp i
                        tez boje sie ze tam ponownie zarodek moze sie zatrzymac. Trudno, trzeba miec
                        nadzieje, ze tym razem bedzie ok.
                      • mjaronczyk Re: sylwia 18.07.08, 13:03
                        Sylwia,

Ja sie pytalam o monitoring z ktorego jajnika moze byc owulacja. Niestety choc
                        owulacja moze byc z lewego jajnika to prawy jajowod tez moze wylapac to
                        jajeczko wiec na dwoje babka wrozyla. Ja nie zamierzam monitorowac cyklu,
                        poprostu zaryzykuje i tak sie bede denerwowac ale chyba mniej niz przy
                        monitoringu. Ja mam obydwa jajowody ale przy ujsciu lewego mam blizne po cp i
                        tez boje sie ze tam ponownie zarodek moze sie zatrzymac. Trudno, trzeba miec
                        nadzieje, ze tym razem bedzie ok.
                        • sylwia7611 mjaronczyk 19.07.08, 09:33
                          Byłam u lekarza i....miałas rację smile nie bedzie żadnego
                          monitoringu!! jak dla mnie to szok smile lekarz mówił że plemniki
                          przebywają w ciele kobiety do 72 godzin i są wszędzie tongue_out a organizm
                          kobiety tak jest skonstruowany że wiedzą co robić i gdzie trafić tongue_out
                          dla mnie to jest roszke niezrozumiałe ale chyba tak jest jak on
                          mówi smile
                          byłam u nowego lekarz i moje wrażenie jakie na mnie wywarł to "takie
                          sobie" duzy plus jego że jest wygadany smile
                          kazał odczekać 3 cykle minimum smilewięc myślę że w październiku
                          sprobujemy smile
                    • mjaronczyk Re: mjaronczyk 18.07.08, 13:07
                      Czesc Ika,

Jest jeszcze forum o cp na stronie www.nasz-bocian.pl
                      Bardzo mi przykro ze Ciebie tez to spotkalo. Moja Zuzia tez mowi i rodzenstwie i
                      maz zaczyna miec parcie na kolejnego dzidziusia.
                      Trzymam kciuki za starania, musi byc dobrze tym razem.
                      Gosia
                      • ika.0 Re: mjaronczyk 18.07.08, 21:55
                        Czesc Mjaronczyk.
                        Musimy byc silnea napewno będzie dobrze. Jak to fajnie jest gdy ktos mnie rozumie.Cisze sie ze mozemy tu popisac i bedziemy sie wspierały.
                        Pozdrawiam
                        • maniakow Re: mjaronczyk 18.07.08, 22:23
                          Dziewczyny, zapraszam na wątek o cp - tu można się wygadać do woli smile

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=57611

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka