Gość: dulka IP: *.mmpnet255.tnp.pl 23.07.08, 17:51 czy mialktos moze grzybice jelit?i wyleczyl sie z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dulka Re: grzybica jelit IP: *.mmpnet255.tnp.pl 24.07.08, 12:36 moze ktos mial z tym do czynienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
akino-m1978 Re: grzybica jelit 24.07.08, 19:49 Spróbuj 21-dniowej kuracji srebrem koloidalnym. Do picia, prawie bez smaku. Opis kuracji na ulotce załaczonej do butelki (ok. 35 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: grzybica jelit 26.07.08, 18:00 Nie pij srebra koloidalnego bez konsultacji z lekarzem! pl.wikipedia.org/wiki/Argyria images.google.pl/images?q=argyria&hl=pl&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=images&ct=title Odpowiedz Link Zgłoś
ikarinka Re: grzybica jelit 25.07.08, 21:47 Ja podejrzewam u siebie coś co mogłoby byc grzybicą jelit..Czy mogłabys napisać czym sie to objawia? Odpowiedz Link Zgłoś
akino-m1978 Re: grzybica jelit 26.07.08, 08:24 Ja nabawiłam się tego dziadostwa (fachowa nazwa -kandydoza) po kuracji metronidazolem - objawy u mnie: wzdęcia, gazy, nietolerancja niektórych pokarmów (np, mleka i pieczywa białego), bieg do ubikacji po praktycznie każdym posiłku, wypryski na twarzy, grzybica zaatakowała mi rownież paznokcie u stóp. Przez przypadek przeczytałam o działaniu (bakterio - i grzybobójczym) srebra koloidalnego. Naprawdę mi pomogło. Można to kupić w aptece za ok.35 zł. Poproś o ulotkę, bo nie zawsze dołączają do butelki. Od tego momentu mam spokój. Nadmienię, że polazłam z tym do lekarza, który był łaskaw zapisać mi Espumisan - bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: grzybica jelit 26.07.08, 18:03 Akino-m1978, słyszałaś o argyrii? Zanim polecisz komuś środek, który może spowodować poważne i nieodwracalne efekty uboczne, poczytaj watek mamy, która poiła córkę tym świństwem, i co z tego wynikło: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15267&w=36636521 Odpowiedz Link Zgłoś
akino-m1978 Re: grzybica jelit 26.07.08, 19:42 Zauważ, że polecam ten środek informując jednocześnie, że w moim przypadku zastosowanie przyniosło oczekiwany rezultat. Możesz mi wierzyć, że niebieska się nie zrobiłam. A o poziomie mamusi, której przykład podałaś, nie będę sie wypowiadała. Ktoś kto podaje środki lecznicze dzieciom bez konsultacji z lekarzem, powinien wziąc udział w kursie świadomego rodzicielstwa. Zauważ również, że pisałam o 21-dniowej kuracji, a nie namiętnym pojeniu się srebrem. Wszystko co przyjmowane jest w nadmiarze, przynosi czasem skutek odwrotny od zamierzonego. Pozwól, że przytoczę fragment charakterystyki srebra kolidalnego: "Czym jest srebro koloidalne? Srebro koloidalne to mikroskopijne cząsteczki - jony srebra, zawieszone w dejonizowanej wodzie. Struktura koloidu jest taka sama jak wewnętrznych płynów ustrojowych, dlatego jego przyswajalność wynosi od 90 do 100%. Srebro koloidalne jest preparatem nietoksycznym i nie powoduje negatywnych skutków ubocznych. Zachowuje przy życiu dobre, ochraniające organizm bakterie. Nie akumuluje się w organizmie. Zostaje z niego w ciągu kilku dni wydalone. Nie osłabia wątroby oraz nie podrażnia układu pokarmowego." Środek posiada pozytywna opinię Instytutu Żywności i Żywienia. Zaznaczam, że jest do kupienia w aptekach, a nie na placu targowym. Wychodzę również z założenia, że dorosły, odpowiedzialny człowiek zasięga opinii lekarza przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku. Aspiryna też może zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarinka Re: grzybica jelit 27.07.08, 19:04 u mnie stwierdzono kandydoze po badaniu na posiew z pochwy.Przeszłam zalecaną kuracje i jak na razie jest dobrze.Natomiast zauwazyłam u siebie niepokojące objawy w okolicach odbytu(przepraszam,ale inaczej nie da się tego ująć)swąd,wypryski,podrażnienie i łuszczenie się naskórka.Mam też problem z paznokciami u rąk,rozdwajają się i łuszczą.Czytałam na temat grzybicy jelit w internecie i przyznam szczerze że sie przestraszyłam,bo prawdopodobnie cięzko to wyleczyć bez przestrzegania ścisłej diety.W najbliższym czasie zamierzam zrobić badania,tylko jakie?Na posiew z kału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dulka Re: grzybica jelit IP: *.68.95.132.mielec95.tnp.pl 26.07.08, 17:55 u mnie objawy sa takie sennosc nadmierna ,wieczne zmeczenie ,biegunki czsami ,bole glowy,czeste przeziebienia Odpowiedz Link Zgłoś