Dodaj do ulubionych

ciąża a ketokonazol

02.10.03, 14:22
w pierwszym tygodniu ciąży(może poczatek drugiego) przyjęłam dwie tabl,
ketokenazolu i cztery flukomycyny, boję sie - czy powinnam?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: ciąża a ketokonazol 03.10.03, 22:55
      Są to leki przeciwskazane w ciazy ale w tak wczesnym okrtesie niekorzystne
      czynniki działaja na zasadzie wszystko albo nic- albo zarodek przestaje się
      rozijac albo rozwija sie całkowicie prawidłowo
      • mana10 Re: ciąża a ketokonazol 04.10.03, 22:52
        Pani Doktor , dziękuje , jestem bardzo wdzięczna. To jest moje czwarte dziecko
        (20, 19, 11) i choć był to dla mnie szok, teraz z radościa czekam na
        maleństwo, jednak przesladują mnie ogromne lęki związane i z wiekiem (40lat) i
        z lekami , które przyjmowałamw pierwszym tygodniu. Ciąża jest wysokiego ryzyka
        ( krwiak był 4 cm, teraz 2- 11 tydzień, musiałam przejść na zwolnienie, co tez
        nie ułatwia mi życia- sidzę w domu i myślę , myslę , myslę i boje się.Pani
        słowa (zdaję sobie sprawę że mozna ich traktować jako pewnika absolutnego) są
        dla mnie wielkim pocieszeniem. Upieram sie przy badaniach prenatalnych, ale
        lekarz twierdzi,że nie ma wskazań, a i mój mąż nie zgadza się twierdząc,że nie
        są one w stanie zmienic niczego.A ja nie wiem i nie wiem i tylko tej niewiedzy
        sie trzymam uparcie, gnębiąc siebie nieustannie.Fakt, mieszkam w niewielkim
        mieścię , gdzie i mozliwości diagnozowania są ograniczone.Dziękuje jeszcze
        raz, z poważaniem Małgorzata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka