mana10 02.10.03, 14:22 w pierwszym tygodniu ciąży(może poczatek drugiego) przyjęłam dwie tabl, ketokenazolu i cztery flukomycyny, boję sie - czy powinnam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: ciąża a ketokonazol 03.10.03, 22:55 Są to leki przeciwskazane w ciazy ale w tak wczesnym okrtesie niekorzystne czynniki działaja na zasadzie wszystko albo nic- albo zarodek przestaje się rozijac albo rozwija sie całkowicie prawidłowo Odpowiedz Link Zgłoś
mana10 Re: ciąża a ketokonazol 04.10.03, 22:52 Pani Doktor , dziękuje , jestem bardzo wdzięczna. To jest moje czwarte dziecko (20, 19, 11) i choć był to dla mnie szok, teraz z radościa czekam na maleństwo, jednak przesladują mnie ogromne lęki związane i z wiekiem (40lat) i z lekami , które przyjmowałamw pierwszym tygodniu. Ciąża jest wysokiego ryzyka ( krwiak był 4 cm, teraz 2- 11 tydzień, musiałam przejść na zwolnienie, co tez nie ułatwia mi życia- sidzę w domu i myślę , myslę , myslę i boje się.Pani słowa (zdaję sobie sprawę że mozna ich traktować jako pewnika absolutnego) są dla mnie wielkim pocieszeniem. Upieram sie przy badaniach prenatalnych, ale lekarz twierdzi,że nie ma wskazań, a i mój mąż nie zgadza się twierdząc,że nie są one w stanie zmienic niczego.A ja nie wiem i nie wiem i tylko tej niewiedzy sie trzymam uparcie, gnębiąc siebie nieustannie.Fakt, mieszkam w niewielkim mieścię , gdzie i mozliwości diagnozowania są ograniczone.Dziękuje jeszcze raz, z poważaniem Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś