iskax 03.10.03, 00:51 i chciałabym sie dowiedzieć, czy moge nadal ją stosować? Jakie badania powinnam wykonać??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strus2001 Re: biore Diane od 3 lat.... 03.10.03, 08:56 No cuż, musisz wybrac sie na ginekologa, który skieruje cie na właściwe badania, a nastepnie przealanizuje wyniki i powie ci co dalej. Ale na przyszłość, rób sobie częściej badania niz raz na 3 lata ) Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: biore Diane od 3 lat.... 03.10.03, 15:21 Ja tez bralam nawet ponad 3 lata. Obecnie jestem w szczesliwej ciazy. Po odstawieniu leku - bardzo szybko zaszlam w ciaze. Wczesniej - jeszcze jej nie planujac pytalam 4 (czterech) ginekologow czy nadal brac diane czy inne srodki, 2 bylo na tak, 2 na nie:> Postanowilam zrobic gruntowne badania krwi z ktorych wynikala ze wszystkie wyniki w normie - czego i Tobie zycze. Renia Odpowiedz Link Zgłoś
iskax Re: biore Diane od 3 lat....jakie badanie? 04.10.03, 00:20 Bardzo dziekuje za odpowiedz i oczywiście gratuluje i życze powodzenia. Co do Diane, nie chciałabym zmieniać ich na innne, jakos sie przyzwyczaiłam i oprócz wahań nastrojów nie mam innych dolegliwości... Ciązy nie planuje, i myślę, że sa również niezłym środkiem anty, no i cera jest w lepszym stanie. Naczytałam się jednak o jej skutkach ubocznych i rzeczywiście pójde zbadac krew. Czy ginekolog może dać skierowanie na bardziej gruntowe badania (np. wątroba) i czy trzeba wtedy za nie płacić?? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: biore Diane od 3 lat....jakie badanie? 04.10.03, 21:08 iskax napisała: > Czy ginekolog może dać skierowanie na bardziej gruntowe badania (np. wątroba) i czy trzeba wtedy za nie płacić?? > może, a nawet powinien. jeśli to lekarz prywatny, to zapłacisz za badania. jeśli "państwowy" to badania ze skierowaniem będą bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
iskax Re: biore Diane od 3 lat....jakie badanie? 05.10.03, 23:09 dziekuje za informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mm333 Re: biore Diane od 3 lat.... 12.10.03, 12:21 Ja brałam Diane przez ponad trzy lata i w zasadzie wszyscy ginekolodzy u których byłam, łącznie z "moim" stwierdzili że pora zrobić sobie przerwę. Wszystkie wyniki mam w normie, jednak zaczęły mi się pojawiać plamy na twarzy, bynajmniej nijak nie związane z problemami wątrobowymi (takowych nie mam). O opalaniu mogłam raczej zapomnieć. Z tego co mi objaśniono, przerwa powinna trwać ok. 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: biore Diane od 3 lat.... 12.10.03, 18:29 Moze Pani ja nadal przyjmowacniemniej uwaza sie ze do 3 lat przyjmowanie diane jest bezpieczne, jednak powinno się kontrolować parametry wątrobowe. Odpowiedz Link Zgłoś