tomalama 06.10.03, 08:39 Jestem w 5 tygodniu ciąży chce jednak przerwac ciąże metodą farmakologiczna. Czy moge to zrobić a jak tak to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Ciąża 06.10.03, 12:19 nie piszesz, czy należysz do którejś z grup kobiet kwalifikująych się do usunięcia ciąży według naszego biednego prawa? jeżeli nie, to chcesz aby ktoś doradzał ci rzeczy nielegalne? poszukaj w wyszukiwarce informacji o pigułce poronnej i znajdź zaufanego lekarza - lepiej nie eksperymentować samej. Odpowiedz Link Zgłoś
beatadab Re: Ciąża 06.10.03, 12:28 Nie rozumiem dlaczego chcesz to zrobic (indywidualna sprawa kazdej z nas). Ja jestem w 7 tyg (i jestem b. szczesliwa), a w 5-tym robilam usg i dzidzia ma juz serduszko. Jest mi trudno cokolwiek powiedziec, ale prosze jako calkiem obca osoba o chwile refleksji nad usunieciem. Mam nadzieje, ze decyzja ktora podejmiesz, bedzie dla ciebie dobra. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olivia101 Re: Ciąża 06.10.03, 12:32 Jest to chyba ostatnie miejsce, gdzie powinnas pytac o takie rzeczy. Co innego pytanie jak sie zabezpieczyc przed niechciana ciaza.... Ale na to NIESTETY za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
lakasha Re: Ciąża 06.10.03, 12:55 DEcyzja Twoja , jesli juz postanowiłas to tylko u lekarza. Wiesz tu jest duzo kobiet które bardzo by chciały być w ciązy. zastanów się!!!!! , jesli jednak nic Cie od tej decyzji nie odwlecze.....to tylko u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
frywolna Re: Ciąża 06.10.03, 15:06 Dziewczyna prosi o konkretną radę. pewnie już wszystko pzremyslała, dlaczego więc na pięc listów - 4 zawierają jedynie gorący apel o rewizję poglądów. Czy już nie mozna bez moralizowania? To, że komus pasuje macierzyństwo nie znaczy, że innemu ma tez pasować. Zawsze. Jeśli jesteś z Wawy lub innego dużego miasta - lekarze w prywatnych gab. mają RU 486. Poszukaj w ogloszeniach w Życiu Warszawy - Lekarze Ginekolodzy Odpowiedz Link Zgłoś
brita5 Re: Ciąża 06.10.03, 15:38 Wystarczy ze otworzysz gazete i w ogloszeniach ginekologicznych bedzie napisane 'wywolywanie miesiaczek'- tam sie kieruj. Odpowiedz Link Zgłoś
hilda_k Re: Ciąża 07.10.03, 20:43 frywolna napisała: > Dziewczyna prosi o konkretną radę. pewnie już wszystko pzremyslała, dlaczego > więc na pięc listów - 4 zawierają jedynie gorący apel o rewizję poglądów. Czy > już nie mozna bez moralizowania? bez moralizowania pewno mozna. ale czy mozna bez matematyki? gdzie ty masz 4 listy zawierajace "jednie goracy apel o rewizje pogladow"? jestes niesprawiedliwa tak podsumowujac te wszystkie listy. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezynka123 Re: Ciąża 07.10.03, 15:46 Ty możesz zdecydować czy urodzić dziecko, czy też nie. Dziecko nie ma takiego wyboru. Może warto się zastanowić nad tym, że każdy z nas mógł być w sytuacji Twojego dziecka - bez prawa głosu- mógłby się nie narodzić. Odpowiedz Link Zgłoś