zza_sciany 05.09.08, 11:13 Orientujecie się czy podstawowe badania na stanowisko biurowe ( podstawowa morfologia i krew) mogą wykryć ciążę?. Bo do okulisty ide bez stresu będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: Badania do pracy 05.09.08, 11:17 nie idzie zrozumieć - boisz się, że badania wykryją ciążę i nie będziesz jej mogła ukrywac przez szefem przez 9 miesięcy? - nie zamierzasz sama sprawdzić, czy jesteś w ciązy w prosty sposób, czyli testem, tylko zainteresujesz się tym przy okazji badań okresowych? - jestes pewna, że okulista nie wykryje ciązy? nie idzie zrozumieć, nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
zza_sciany Re: Badania do pracy 05.09.08, 11:29 to_jaaa: ależ skąd, nie boje się, nie ma czego. Na badania idę jutro i jeżeli taki wynik otrzymam to już nie będę testu robić. Trochę niefortunnie się wyraziłam o bezstresowej wizycie u okulisty, to miał być taki żart bo od głebokiego spojrzenia w oczy ani sie nie zachodzi, ani nie stwierdza ( to też piszę żartem). Skąd Ci przyszło do głowy ukrywanie ciąży, mój post nic takiego nawet nie sugerował. Zły dzień masz? Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: Badania do pracy 05.09.08, 11:31 nie, nie wykrywają, musisz zrobic betę a nie prościej zrobic test i wszytsko wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
zza_sciany Re: Badania do pracy 05.09.08, 11:37 aha, no w sumie jak już mi będą krew upuszczać to sobie poproszę o to dodatkowe badanie. Leń ze mnie bo przychodnie mam po drugiej stronie ulicy a aptekę w innej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Badania do pracy 05.09.08, 12:39 Tylko niech Ci nie wpiszą wyniku na tej samej kartce, co badania do pracy :o) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Badania do pracy 05.09.08, 13:17 Znam to Ja robiąc badania do pracy poprosiłam od razu o zestawik badań krwii na okoliczność antykoncepcji hormonalnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Badania do pracy IP: *.chello.pl 05.09.08, 19:04 A tak z ciekawości jakich badań wymagają od Ciebie na stanowisko biurowe? Odpowiedz Link Zgłoś
zza_sciany Re: Badania do pracy 07.09.08, 18:48 okulisty, badania u lekarza medycyny pracy,badania moczu i krwi ( mam zaznaczone OB, krwinki wszelkiego rodzaju i plytki krwi Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Badania do pracy 05.09.08, 20:14 ale co to znaczy "podstawowa morfologia i krew"? Jeśli chodzi Ci o podstawową morfologię krwi to nie wykryje, musisz zrobić obecność beta HcG Odpowiedz Link Zgłoś