ania.ab 07.09.08, 22:27 Witam, zauważyłam niedawno, że moja skóra miedzy pochwą a odbytem ( krocze) jest taka biaława. Czy to normalne? Jeśli nie, do jakiego lekarza powinnam iść, do ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blee Re: Bardzo intymne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 00:37 idz po prostu do ginekologa na kontrole, jesli zauwazy cos niezwyklego, to ci o tym powie Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Bardzo intymne pytanie 08.09.08, 05:51 Gość portalu: blee napisał(a): > idz po prostu do ginekologa na kontrole, jesli zauwazy cos niezwyklego, to ci o tym powie to nie jest dobra metoda - lekarzowi trzeba powiedziec co niepokoi, w innym przypadku może nie zwracać uwagi na okolice wejścia do pochwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Bardzo intymne pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.08, 07:41 ??????????????????? myslisz, ze jego pole widzenia wynosi 2 cm kwadratowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bardzo intymne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 13:21 Gość portalu: ???? napisał(a): > ??????????????????? > myslisz, ze jego pole widzenia wynosi 2 cm kwadratowe? Może i nie wynosi 2cm, ale zgadzam się z poprzedniczką. Ja mam pewną zmianę w okolicach wejścia do pochwy, o której nie powiedziałam lekarzowi, a on przy badaniu nic o tym nie wspomniał. Przy późniejszych badaniach po prostu zapominałam o tym powiedzieć, bo chodziło o inną dolegliwość. Teraz wybieram się na wizytę z postanowieniem, że tym razem MUSZĘ zapytać. Nawet jeśli to nic takiego, to lepiej o tym usłyszeć od lekarza, niż zastanawiać się i żyć w niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Bardzo intymne pytanie 08.09.08, 14:47 Gość portalu: ???? napisał(a): > ??????????????????? > myslisz, ze jego pole widzenia wynosi 2 cm kwadratowe? Dokładnie będzie tak jak napisała ania... przeciez nie idziesz do lekarza i mówisz "Dobra - to ja, a Pan niech zgaduje co mi dolega". Mówisz lekarzowi co Cię niepokoi. Pole widzenia ma pewnie większe ale niekoniecznie musi patrzec akurat tam gdzie Ty sobie tego zażyczysz.Poza tym rutyna ginekologa powoduje, że on naprawdę nie ogląda dokładnie każdego krocza i jego okolic. Ufność, że pójdę i nic nie wspomnę licząc na to, że sam zauważy to ryzyko - jeśli nic nie wspomni pomyślisz, ze widział - nic nie powiedział więc jest ok? A jeśli nie jest ok a on po prostu nie zauważył? Pomyśl nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Bardzo intymne pytanie IP: 91.104.125.* 08.09.08, 13:24 A co jest w tym nienormalnego- w samym kolorze? Czy skórę na całym ciele masz w tym samym odcieniu? Litości........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Bardzo intymne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:55 No właśnie, litości! Przecież pisze że niedawno zauważyła, myslisz że pierwszy raz tam zajrzała? Może być grzybica, moze jakiś liszaj. Ginekolog niekoniecznie się dobrze zna na czymś takim , lepiej dermatolog. Ale najlepiej zacząć od gina, pewnie wypisze pimafucort albo coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Bardzo intymne pytanie IP: 91.104.125.* 08.09.08, 15:04 Wierz mi gin częściej ogląda w ciągu dnia tą część ciała niż dermatolog. To,że niedawno zauważyła to nie znaczy,że od niedawna to ma-ludzie to sobie potrafią schizy na siłę wkręcać. Nic nie pisze,że ją piecze, szczypie, żadnych wykwitów. Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
ania.ab Re: Bardzo intymne pytanie 09.09.08, 06:58 Gość portalu: emka napisał(a): > Nic nie pisze,że ją piecze, szczypie, żadnych wykwitów. Nie piecze, nie szczypie, nie ma żadnych wykwitów. U ginekologa byłam niedawno, ale nic nie mówił, tyle, że ja też nie zwróciłam mu na to uwagi. Mnie zastanawia tylko to, że może taki odcień jest normalny, a ja się wygłupię u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Bardzo intymne pytanie IP: 91.104.125.* 09.09.08, 09:24 A kiedy sobie to oglądałaś-czasami nie po kąpieli? Zwróć uwagę,że w tedy nawet skóra dłoni wygląda inaczej. Jak nic oprócz koloru co nie nie-pasuje to nie wkręcaj sobie schizy-bo po co ci ona. Jak cię zacznie szczypać, swędzieć, jakieś wykwity wyskoczą to wtedy się martw. Odpowiedz Link Zgłoś