Dodaj do ulubionych

Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkami

13.10.03, 12:29
Dzień dobry! Od czerwca tego roku biore Diane 35- antykoncepcyjnie + w celu
podleczenia cery(pozostałosci tradziku mlodzienczego)i niby wszystko jest ok
a jednak... mam dosć samej siebie! a co dopiero moi bliscy(jestem wiecznie
zła nerwowa i wybucham o byle co najpierw krzycze potem płacze a doły i
chandra to normalka, wiecznie mam pesymistyczne mysli i wszystko jest
na "nie"- wykańczam sie psychicznie, oprócz tego jestem jak "napompowana
piłka" jakas taka opuchnieta, ociężała, przytyłam 5 kg i za nic nie moge
zgubic wrecz odwrotnie... libido tez do niczego i odczuwam lekki ból chyba
zył w łydkach) nie wiem co zrobic? cera sie troszke poprawiła(no
zadawalajaco) i tak sobie mysle, że tak dalej byc nie może... musze chyba
zmienic tabletki ale na jakie? tak zeby dalej podtrzymywac efekt poprawy cery
przy Dianie 35 i jednoczesnie nie "cierpiec psychicznie" no i NIE CHCE JUZ
TYĆ! no i libido mogloby sie poprawic, dodam że mam 29 lat, systematycznie
kontroluje sie u lekarza(w chwili obecnej nie mam dostepu do lekarza jestem
za granica)i badania mam ok, wczesniej brałam Harmonet,Mikrogynon(po którym
wlasnie dostałam potwornego tradziku) Prosze o pomoc! i odpowiedz pania
doktor i opinie dziekuje
Obserwuj wątek
    • mychajo Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 14.10.03, 14:34
      prosze o odpowiedz! porade, spostrzezenia przy braniu Diane 35- wszystko co
      jest na forum-wyszukiwarka juz przeczytałam, dziekuje i pozdrwaiam
    • an_ni Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 14.10.03, 15:09
      zmien pigulki po co sie meczyc
      po prostu nie sa one dla ciebie odpowiednie
      • sizi1 Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 14.10.03, 16:33
        Nie brałam co prawda tych pigułek co ty, ale Cilest i doskonale Cie rozumiem
        co czujesz.. Ja tez moje tabletki musialam brac ze wzgledow zdrowotnych (byly
        one uwienczeniem prawie rocznej kuracji spowodowanej błędem lekarza przy
        porodzie).. Nie wytrzymałam i po jednym cyklu wypieprzyłam je do kosza. Miałam
        tak fatalne doły, że nie widziałam w niczym sensu. Budziałam sie rano i ryk,
        dygotanie, w srodku wszystko mnie rozwalalo, sama wiedzialam ze zachowuje i
        czuje sie idotycznie i nic nie moglam na to poradzic. Biedny moj maz myslal ze
        jestem psychicznie chora (i naprwde mial prawo) Rozmawialam ze lekarzem i
        podobno wyjsciem ze sytuacji jest zmiana tabletek. Nie pojechalam jednak po
        nie bo nie wytrzymalambym drugi raz tych mek psychiki (HI HI). Mam nadzieje,
        ze dotychczasowe moje leczenie da skutek pozytwyny i naprawde nie bede musiala
        nic juz brac. Mysle, ze bez lekarza nic nie zalatwisz. Sprobuj sie jakos z nim
        skontaktowac. Na kazdego leki dzialaja inaczej i trzeba probowac - ja juz nie
        chce. Trzymaj sie!
        • anetchen Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 14.10.03, 16:44
          Tylko że nie wiadomo, czy te problemy były wynikiem kuracji cilestem - zawiera
          naprawdę minimalne dawki hormonów (sama łykałam ponad cztery lata).
          • dorotka222 Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 14.10.03, 17:59
            anetchen napisała:

> Tylko że nie wiadomo, czy te problemy były wynikiem kuracji cilestem -
            zawiera
            > naprawdę minimalne dawki hormonów (sama łykałam ponad cztery lata).

A co ty opowiadasz,Cilest to pigułki o bardzo dużej dawce hormonów!
            • anetchen Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 16.10.03, 09:25
              Z tego co mi mówili różni lekarze, to o minimalnej - dlatego przypisuje się je
              często nastolatkom, które jeszcze nie potrzebują większych dawek hormonów
    • carra Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 14.10.03, 16:45
      Tez bralam Diane, nie czulam sie co prawda tak zle ale rzeczywiscie-libido
      spadlo... Teraz, po wyleczeniu buzki, lekarz przypisal mi regulon,ktory ma
      podobno podtrzymywac ten efekt. Rzeczywiscie, cere nadal mam ladna, czuje sie
      dobrze a libido takie jak przed tabletkami czyli ochota bez przerwysmile Moze dla
      Ciebie tez te tab. beda dobre, ale wszystko zalezy od lekarza... Pozdrawiam i
      powodzeniasmile
      • kamaoka Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 18.10.03, 22:19
        A czy one sa refudnowane, dla mnie to wazny argument, tez biore diane, ale moj
        okres zrobil sie jakis dziwny, nie dosc ze pojawia sie pozno, to krew jest
        brazowa(!) (a przed braniem mialam wszystko regularne jak w zegarku), ale
        argument poprawy cery (mialam tradzik, poprawilo sie, ale moze ja tego nie
        doceniam, bo pelna zzachwytu nie jestem) oraz to ze sa refundowane (przed tem
        bralam Logest, ale 30 zl miesiecznie to dla mnie za duzo). Chetnie bym tez
        zmienila, ale kwestia ceny i cerysmile wiec czy te tabletki o ktorych mowilas sa
        refudnowane?
        • carra Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 18.10.03, 22:42
          Niestety regulon nie ejst refundowany, ja kupuje go za 22, 23pln... W
          porownaniu z Diane to spora roznica, ale coz. Nie zaluje.
    • mychajo Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 15.10.03, 10:14
      dziekuje bardzo dziewczyny za odp., za m-c wracam do Polski wiec na 100% pójde
      do lekarza "sie pozalic" i porozmawiac o Dianie i ewentualnej zmianie,
      zainteresował mnie ten Regulon?- moze faktycznie bedzie on korzystny jak dla
      mnie na cere(bo chciałabym aby była jeszcze ładniejsza)i libido bedzie no
      lepsze,a przede wszystkim psychika na+, poczytam sobie na wyszukiwarce o
      Regulonie a jak sa dziewczyny, które maja jakies "doswiadczenie" z Regulonem
      prosze napiszcie cos, i nadal czekam na sugestie i odp. panie doktor Pozdrawiam
      • dori7 Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 15.10.03, 22:12
        moja kuzynka tez bierze regulon po diane (leczyla tradzik) i jest b.b.b.
        zadowolona.
    • fadeintoyou Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 15.10.03, 22:16
      hej a gdzie jestes???jak a Anglii to masz dostep do lekaza bezplatnysmileprzy
      rejestracji musisz tylko podac sow adres zamieszkania
      • mychajo Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 16.10.03, 10:20
        jestem we Francji i niestety nie mam "legalnego" dostepu do lekarza, poczekam
        i "przepękam" jeszcze ten m-c i nareszcie wracam do domu! bo juz mi teskno...
        ale dziekuje za podpowiedź
        • anusienka1 Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 16.10.03, 13:27
          WITAM!
          JA MAM PODOBNY PROBLEM Z HARMONETM, BIORE GO JUZ PONAD ROK, ALE OD TYCH WAKACJI
          COS JEST NIE TAK, MAM NIEPOHAMOWANE NAPADY ZLOSCI, CIAGLE SIE IRYTUJE, JESTEM
          WRECZ OKROPNA, CO NAJGORSZE JESTEM UPIERDLIWA DLA OTOCZENIA, MOJ CHLOPAK I MOJA
          SIOSTRA ZAUWAZYLI U MNIE TE ZMIANY, SIOSTRA NAMAWIA MNIE NA PRZERWE W BRANIU ,
          SLYSZALAM ,ZE NIE POWINNO SIE PRZERYWAC NA 1 MIESIAC BO TO ZA WIELKIE BIUMM
          HORMONALNE. SKORO TAK DLUGO BRALAM I NIC DOPIERO TERAZ COS SIE POKRECILO. POZA
          TYM CO TO DA?POZDRAWIAM ANIA
    • mychajo Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 21.10.03, 15:46
      Podciagam watek-czekam na odp. pani doktor, dziewczyny -regulon- ok?! Pozdrawiam
    • strus2001 Pani Doktor....Regulon??? 23.10.03, 12:51
      Regulon powiadacie?
      Strasznie się cieszę, ze znalazłam ten watek, gdyz w sposób bezpośredni również
      i mnie dotyczy. Ja, ze względy na objawy hirsutyzmu występujace u mnie,
      zażywałam najpierw Diane35 - pół roku, ale fatalnie się czułam po niej, więc
      przerzuciłam się na Cilest (już rok). Po nich czują sie dobrze, przynajmniej
      tak mi sie wydawało, dopuki nie przeczytałam tego wątku i nie dowiedziałam
      się, że zażywanie tych tabletek jednak ma pewne wady. Co prawda zauważyłam u
      siebie malejący popęd seksualny, ale nie wiedziałam, że wina za to mogę
      obarczyć tabletki. No i te moje humorki.....
      Stąd moje pytanie do pani doktor:
      Czy, biorąc pod uwagę leczenie hirsutyzmu Cilestem, mogę zmienić tabletki z
      Cilest na Regulon. Czy Regulon też się na to stosuje?
    • e-milly Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 23.10.03, 13:09
      Ja biorę, co prawda od miesiąca, marvelon. To jest odpowiednik Regulonu. Po
      depresyjno-plamiąco-tyjących przejściach z Cilestem i Logestem wreszcie czuję
      się ok. Ale nie zauważyłam poprawy cery. Może za krótko biorę? W każdym razie
      apetyt mam taki jak miałam, nie plamię międzymiesiączkowo i nie miewam stanów
      depresyjno-awanturniczych. Zobaczymy po kilku cyklach co będzie dalej.
      Pozdrawiam
      e-milly
    • mychajo Re: Przerwać? Zmienić?..-CZY PANI DOKTOR ODP??? 27.10.03, 13:34
      podciągam wątek nadal! Pani doktor, czy odpowie pani? czekamy na odp. juz w
      szerszym gronie! co mam Pani do powiedzenia w tej kwesti? pozdrawiam i czekam
    • monika.antepowicz Re: Przerwać? Zmienić?...znów problem z tabletkam 28.10.03, 17:41
      Moze spróbować cielestu bądź marvelonu? Możliwe że przy lepszym nastroju efekt
      dobrej cery utrzymałby się. Mozna jeszcze zanim odstawi Pani Diane spróbowac
      leków z ziołowej apteki- np castagnusa(on czasem łagodzi objawy napiecia
      przedmiesiączkowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka