Gość: iona IP: *.media4.pl 26.01.09, 12:31 Obudzilam sie z bolem glowy i zatkanymy uszai,ma to jakis zwiazek ze soba?Macie jakies sprawdzone,skuteczne metody na zatkane uszy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania lekarz... IP: 62.61.58.* 26.01.09, 12:49 czas jakis temu zatkaly mi sie uszy... czulam jakby pociag mi tam jezdzil... poszlam do lekarza, myslalam, ze to "pikus"... okazalo, ze kanal w uchu zostal zatkany, ze trzeba bylo chyba 3 wizyt zanim udalo sie zmiekczyc te woskowine i wyplukac. Z kazdym kolejnym dniem bylo gorzej... W aptece maja jakies chyba kropelki czy zel na rozmiekczenie tego ustrojstwa, u mnie trzeba bylo lekarza. Lekarz pouczyl mnie, ze to od patyczkow do czyszczenia, ktore potrafia przesunac woskowine, ktora sie spietrza i wiadomo co dalej... Głowa bolala, a jakze... Odpowiedz Link Zgłoś
80ewcia Re: zatkane uszy 26.01.09, 13:53 Mnie kiedys pani laryngolog powiedziala, żeby probowac najpierw samemu odblokowac uszy w taki oto bezpieczny sposob: zamknąć oczy, usta i ręką zamknąć nos (zatkac otwory nosowe) i mocno dmuchac ustami powietrze, ktore oczywiscie nie ma ujscia poprzez usta, ktore sa zamkniete; pod wplywem cisnienia powietrze jest wpompowywane do przewodow sluchowych i powinnas poczuc jak odtykają ci sie uszy (slychac taki dzwiek w srodku). Oczywiscie musisz to zrobic kilka razy, zeby byl efekt. Nie wiem, czy jasno napisalam, bo wiadomo ze co innego jest robic, a co innego opisywac. Zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś