Dodaj do ulubionych

jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginekologa

21.11.03, 07:50
Witajcie!
Pytanie jak w tytule- do kogo powinien skierować sie mąz , jeśli ma jakieś
dolegliwości natury intymnej- urolog od spraw moczowych odpada. Kiedyś
gdzies czytałam, jak nazywa się męski ginekolog, ale za Chiny nie moge sobie
przypomnieć nazwy
pozdrawaim- Aurelia
Obserwuj wątek
    • zmijka Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 08:22
      Może chodzi o androloga?
      • pepsii Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 09:06
        nie wiem czy to nie przypadkiem proktolog
        • kiitek Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 09:21
          pepsii napisała:

> nie wiem czy to nie przypadkiem proktolog

proktolog albo urolog
          • la_lunia ANDROLOG 21.11.03, 09:41

• la_lunia Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 09:42
            proktolog jest to lekarz od chorob odbytu
            proktologia jest czescia chirurgii
            • kat_ja1 Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 09:47
              Dokładnie, proktolog jast od chorób odbytu, urolog na kłopoty z pęcherzem, a
              męski odpowiednik ginekologa to andrologwink
    • brita5 Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 10:00
      Zapalenia meskich narzadow leczy dermatolog.
      • majcia74 Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 10:13
        Zdecydowanie - ANDROLOG smile
        Mój niemąż jak wyszedł od niego z gabinetu to miał wielkie oczy smile)))

Maja i Groszek /32tyg./
        • nicol-e Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 11:08
          witajcie1
          dzięki za odpowiedzi, niestety nic mi nie pomoże. faktycznie, to androlog,
          nawet jak dzwoniłąm do poradni k, by sie umówic, zapytałam pani, która
          potwierdziła. W moim mieście/ dawne wojewódzkie/ nie ma żadnego androloga,
          sprawdzilam wykaz wszystkich przychodni specjalistycznych w ZOZ-ach i
          szpitalach w obecnym mieście wojewódzkim, które jest najbliżej, również nie ma
          androloga.Chciałam zarejestrować męża więc do urologa, ale termin na 30
          grudnia!!!
          Juz piszę, o co chodzi. otóż od wczoraj wieczorem mojego Marcina zaczął piec
          penis po oddaniu moczu. potem zorientował się, ze piecze go, albo raczej lekko
          boli cała zołądź, ta otoczka. dzis pisał mi na gg z pracy, że od wyjścia z
          domu nie sikał, ale lekki ból czuje. Myslę, ze to niekoniecznie zapalenie
          cewki moczowej, może jakas infekcja bakteryjna itp? Na pewno nie choroba
          weneryczna, bo jestem go pewna w 1005, a ja jestem w 10 tyg ciąży i mialam w
          zeszłym tyg badanie WR- w porzadku. przecież nie bedzie chodzil z piekącym
          penisem do sylwestra!! Był właśnie u lekarza zakładowego, a ten dał
          skierowanie do urologa. szkoda, ze nie ma forum- Zdrowie mężczyznysmile Co
          radzicie robić?
          pozdrawiam- Aurelia
          • mama_wiktora Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 11:13
            Mój mąż miał takie dolegliwości plus zaczerwienienie przy moich stanach
            zapalnych czasem nawet wcześniej niż ja cokolwiek poczułam, wtedy stosowaliśmy
            Clotrimazol w maści. Nie wiem, pewnie by nie zaszkodził? Choć oczywiście
            lepiej, żeby zobaczył go lekarz. Dziwne, ten zakładowy mógł mu przynajmniej dać
            coś co mu ulży i jakieś skierowanie na posiew moczu, czy co, ale może u facetów
            jest inaczej...
          • la_lunia Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 11:28
            moj maz tez cazsami to ma
            i wtedy siedzi w nocy w cieplej wannnie
            nie potrafie Ci/jemu pomoc ale zadaj to pytanie na forum zdrowie
            tam jest wiecej PANOW ktorzy napewno mieli takie problemy
            NAPEWNO tam ktos Ci pomoze
    • sliczna24 Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 11:28
      A gdy moj maz mial takie dolegliwosci kazalam mu uzywac przez kilka dni atntum
      rose smial sie ze mnie i marudzil ze nic to nie da, ale w koncu przekonalam go
      ze nic mu sie po tym nie stanie a moze byc lepiej to w koncu uzyl i po dwu
      zastosowaniach juz nic go nei swedzialo i byl zadowolony hehe i od tego czasu
      juz niema problemu...ale jestem przekonana ze jakby co to wzialby jeszcze arz
      tantum rosesmile
      pozdrawiam
      Dorota
      • nicol-e Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 12:12
        Hej!
        No więc lekarz zakładowy dał też skierowanie na badanie moczu, ale to mozna
        zrobic dopiero w poniedziałek. Clotrimazol w kremie mam, zobaczymy wieczorem,
        czy to sie nasili. A tantum rosa kupiłam w ciaży , jak mnie zaczęło piec-
        chyba ze 3 saszestki, byla niedziela, niestety na mnie nie podziałało, ledwo
        wytrzymałam do lekarza. A męża nie pieczesadMoże to jakieś zapalenie cewki
        moczowej? bo boję się, ze jakas grzybica itp, wtedy ja znów dostanę, a jestem
        w ciąży i ponad 1 m-c temu brałam natamycynę dopochwowosad
        A może by tak pojechac wieczorem na izbe przyjęć w szpitalu, albo jutro rano,
        bo przychodnie- wiadomo- zamkniete, może by zawołali urologa z duzuru? co
        myslicie, przecież muszą jakos pomóc?
        Aurelia
    • pep5 Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 12:26
      Lekarz od spraw męskich to urolog, który zajmuje sie również sprawami dot. dróg
      moczowych.
      • nicol-e Re: jak nazywa sie lekarz dla mężczyzn-odp. ginek 21.11.03, 14:13
        do poprzedniczki- nie urolog, tylko androlog, jak pisały dziewczyny, dzwonilam
        rano do poradni k, by się zarejestrować do mojego gina , to zapytałam i pani
        powiedzialą, że wlasnie androlog. dodała, ze jeśli zaburzenie nie jest typowo
        urologiczne, to urolog może nie rozpoznac, albo nie wiedzieć, co zapisac,
        wówczas trzeba do skórnego itp- przecież to jasne, że urolog nie leczy kiły ,
        czy grzybicy itp, choć tą ostatnią, jeśli sa białe naloty itp to może
        rozpoznać. mam nadzieję, ze mąż nie ma zadnego świństwa i to tylko stan
        zapalny cewki moczowej itp
        pozdrawiam- Aurelia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka