09.04.09, 17:01
witam
co mam robic dalej??..otoż wzielam dziś pierwsza tabletke antykoncepcyjna z
pierwszego opakowania, gdyz rano miałam krwawienie ale mało, i zreszta na dzis
przypada mi miesaczka..teraz krwawienia nie mam zadnego juz..nie wiem czy
jutro mam brac kolejna tabletke..???bo jesli jutro dostane miesiaczke??
co mam robic , POMOCY
Obserwuj wątek
    • livvv Re: pomocy 09.04.09, 17:49
      Wedlug mnie moglas wziac te tabletke w ostatni dzien cyklu (nie pierwszy). Juz
      tlumacze. Czasami pod koniec fazy lutealnej (czyli pod koniec cyklu) u kobiet
      pojawia sie plamienie, czesto jest to tylko jeden dzien poprzedzajacy wlasciwe
      krwawienie. Nie jestem w stanie okreslic czy w Twoim przypadku to wlasnie to,
      ale jezeli tak i jezeli ta tabletka zostala wzieta w ostatni dzien cyklu, to
      radzilabym skontaktowac sie jak najszybciej z ginekologiem i jego zapytac o
      rade. Antykoncepcja w takim przypadku bedzie bowiem nieskuteczna.
      • kasiak37 Re: pomocy 09.04.09, 18:13
        Livvv a co Ty za bzdury opowiadasz?
        • livvv Re: pomocy 09.04.09, 18:24
          czemu niby bzdury?
    • fabiankaa Re: pomocy 09.04.09, 18:28
      Bierz tabletki dalej, ale moze coc przez tydzien albo dwa
      zabezpieczaj sie dodatkowo (zeby schizy ciazowej nie dostac)
      • kasiak37 Re: pomocy 09.04.09, 18:33
        dokladnie,kontynuuj i na poczatek +prezerwatywa.
        A do Livvv,tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki.
        • livvv Re: pomocy 09.04.09, 18:50
          A w ktorym miejscu na ulotce pisze "tabletke mozna wziac w dowolnym dniu
          cykul"? Bo takim jest dzien ostatni. Z tego co wiem to aby tabletka byla
          skuteczna nalezy ja wziac w 1.dzien miesiaczki, ew. w 2-5 i wtedy uzywac
          prezerwatywy do 7.dnia
          • lattempesta Re: pomocy 09.04.09, 20:03
            a jesli nie chodzi w tej wlasnie chwili o zabezpieczanie sie w czasie
            stosunku??, bo takiego narazie nie planuje , bo moj chlopak jest
            dalekkoosmilechodzi mi , czy nie zaburzę ogolnie tym wczesniejszym wzieciem
            tabletki dalszych miesaczek i wogole czy jakos sie to nei poprzestawia..no juz
            zapozno zeby moc si edostac jutro do ginekologa ..najwyzej wogole rzuce to
            przestane łykać...eh
            • fabiankaa Re: pomocy 09.04.09, 20:06
              Nie panikuj bo nie ma powodu! Niczego nei zaburzysz, bo i tak
              tabletki wymuszaja zatrzymanie cyklu...
              Najglupsze, co mozesz w tej chwili zrobic to przerwac branie
              tabletek.
              • lattempesta Re: pomocy 09.04.09, 20:17
                to pierwsza moja tabletka w zyciu to moge jeszcze zrezygnowac..wogole jakos
                jestem nieprzekonana , poza tym jak niczego boje sie przytycia..bo wiem, ze zle
                sie bede czula..odchudzalam sie teraz i doszlam do wagi jako takiej normalnej
                dla mnie i jakbym miala teraz przytyc to ...nie wyobrazam sobie tego..sad
                • fabiankaa Re: pomocy 09.04.09, 20:29
                  Sorry, ale trzeba bylo o tym myslec PRZED wzieciem pierwszej
                  tabletki.
                  To nie cukierki, zeby tak raz brac, a raz nie.
                • livvv Re: pomocy 10.04.09, 11:12
                  Tabletki antykoncepcyjne same w sobie nie powodują tycia. Tycie może spowodować
                  wzmożony głód w czasie stosowania hormonów lub problemy natury metabolicznej
                  związane np. z niezdiagnozowaną niedoczynnością tarczycy. Moim zdaniem, jeżeli
                  nie będziesz się jakoś szczególnie obżerać, to nie przytyjesz. Inna kwestia-
                  zatrzymywanie wody w organizmie przy tabletkach starszych generacji. Wtedy
                  możesz czuć się napuchnięta. Jakie tabletki bierzesz?
          • Gość: data_waznosci. błędy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:39
            Na ulotce na pewno nie "pisze", tylko "jest napisane". I nie pisz, że się czepiam, bo tak nie jest. Publiczne pisanie zobowiązuje. Wiem także, że piszę nie na temat, ale takie błędy rażą mnie w oczysmile.
            • lesialesia Re: błędy. 10.04.09, 10:33
              bierz normalnie te tabletki dalej, nic sobie nie rozregulujesz, więc bez paniki.
              • lattempesta Re: błędy. 10.04.09, 15:37
                dzięki wszystkim za pomocsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka