Gość: Agnieszka IP: *.jmdi.pl 23.05.09, 20:16 Witam, mam uprzejme pytania. Lecę do Grecji, czy mogę do samolotu do bagażu podrecznego wziąć tabletki antykoncepcyjne? Czy powinnam je spakować do bagażu głównego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: leki do samolotu? IP: *.jjs-isp.pl 23.05.09, 21:47 Pomysl....Co bedzie jak bagaz glowny nie dotrze na miejsce razem z Toba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: leki do samolotu? IP: *.jmdi.pl 24.05.09, 06:17 wiem, ale w wielu miejscach o tym czytalam i jest podobno z tym roznie Odpowiedz Link Zgłoś
malgkrzys Re: leki do samolotu? 24.05.09, 11:19 ja zawsze zabieram leki do bagazu podrecznego.Biore dosc duzo lekow w zwiazku z choroba przewlekla i nigdy nie mialam z tym problemu.Latam sluzbowo duzo i do roznych krajow,do Grecji tez lecialam i nie bylo zadnych problemow.Milego wypoczynku ) malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: leki do samolotu? 24.05.09, 14:46 Podreczny. Na wypadek gdyby glowny bagaz zaginal. Nie ma restrykcji co do przewozenia tabletek antykoncepcyjnych, zawsze mam je ze soba w torebce. Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: leki do samolotu? 24.05.09, 16:18 Ja kiedyś sprawdzałam ten temat przy wylocie do Egiptu i Turcji, bezpośrednio w ambasadach. Oczywiśce można mieć przy sobie leki i często udaje się z przewiezieniem. Ale oficjalnie jest tak , że w przypadku przewożena przy sobie leków trzeba mieć zaświedczenie od lekarza o koniecznośc posiadania takich leków przy sobie a lekarstwa muszą być w orginalnych opakowaniach ( nie może być np jeden blister). Ja musiałam mieć wziewy na astmę i krople do nosa - zatoki. Tak więc może się zdarzyć , że przy jakiejś dokładniejszej kontroli bagażu podręcznego mogą zabrać lekarstwa. Ja wzięłam na wszelki wypadek zaświedczenie od lekarza- nie kontrolowano mnie ale leciałam spokojna. Miesiąc temu byłam w Turcji i niestety natrafiliśmy na jakąś wredną turczynkę. Tak przetrzepała wszystkie bagaże podręczne że to był szok. Co tylko mogła to wyrzucała do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: leki do samolotu? IP: *.jmdi.pl 24.05.09, 17:12 dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Trudno, najwyżej wezmę 2 opakowania, jedno do głównego, drugie do podręcznego. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś