26.05.09, 07:34
Tak, wiem, głupi wątek i głupie pytanie, zaraz mnie za to zjedziecie
i napiszecie, że przez net nikt mnie nie zdiagnozuje, etc. Ok,
trudno, ale jest mi źle i muszę gdzies sie wyżalic.

Z reguly mam cykle 5 tygodniowe, ale ostatnie dwa były krótsze -
jeden trwał 29 dni, drugi 15. Po tych 15 dniach dostałam okreś 2
maja, a 9 uprawiałam seks (prezerwatywa). Cierpie na cos zwanego
solidną schizą ciażową (jeśli to daje sie leczyć to proszę o namiary
gdzie:/), więc teraz ciągle dostrzegam objawy ciaży - zawroty głowy,
kłucie w brzuchu, czasami nudnosci. Wiem, nie jestem normalna, ale
trudno, nie każdy musi być.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 08:16
      ciekawe - ciąża cię interesuje, a 15-dniowy cykl wcale?
      • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 08:25
        Nie, bo: zawsze miałam nieregularne cykle, dopiero gdzieś tak rok
        temu sie wyregulowały i oscylują w obrębie 5 tygodni. Ginekolog
        powiedziała, że taka moja "uroda" - bo badałam się.
        A taki wyskok jak ten dwutygodniowy cykl, jeśli jest to sprawa
        jednorazowa, nie musi oznaczać nic złego, bo to sie zdarza - również
        słowa ginekologa.
    • Gość: asiek Re: Ciąża? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 09:01
      To przestań schizować bo raczej niemożliwe jest byś była w ciąży.
      jak masz takie jazdy to zacznij brać tabsy, albo załóż sobie wkładkę.
      • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 10:14
        Biorę tabletki kiedy mam stałego partnera, a to była jednorazowa
        sprawa z byłym, dlatego tylko gumka.
        • Gość: ola Re: Ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 19:07
          a to juz pełna paranoja - tabletki bierzesz od sasa do lasa, jak wypadnie facet,
          cykle masz od sasa do lasa, 15-dniowy cykl cię nie niepokoi - ja odpadam
          • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 19:15
            Nie biorę od sasa do lasa - brałam przez 2 lata gdy miałam stałego faceta.

Nie niepokoi bo byłam z tym u ginekologa i powiedział, że nic złego sie nie
            dzieje. No mnie też moje cykle wydają sie dziwne, ale to ginekolog jest
            specjalista, nie ja. Aha - to jeden z najlepszych ginekologow w moim miescie -
            to tak na wypadek, gdybys radzila zmiane.
    • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 17:50
      Od kilku dni mam czasami kłucie w brzuchu, boję się.sad
      • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 17:59
        A niecały tydzień temu (20-go maja) byłam u ginekologa na badaniu kontrolnym,
        powiedziałam, że to 19 dzień cyklu (bo tak było), ginekolog zrobił mi USG i
        powiedział, ze cykl jest owulacyjny - znaczy, że musiałam mieć wtedy owulację,
        czyli nie mogę być w ciąży?

Wiem, że może straszne głupoty piszę, ale ciąża była by dla mnie tragedią równą
        z "masz raka", naprawdę. A ze względu na moje zdrowie usunięcie jej byłoby
        ryzykowne...
        • Gość: ola Re: Ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 18:48
          ciąża była by dla mnie tragedią równą
          z "masz raka", naprawdę.

naprawdę, z niektórymi osobami nie warto dyskutować
        • deszcz.ryb Re: Ciąża? 26.05.09, 18:56
          Baaardzo "inteligentna" wypowiedź. W takim razie dobrze ci tak, pobój się trochę. Może się zastanowisz, co robisz, zanim pójdziesz do łóżka.

Skoro tak schizujesz - rada prosta - nie r*chaj się z kim popadnie bez zabezpieczenia. Tak robią tylko króliki.
          • Gość: Khaki Re: Ciąża? IP: *.chello.pl 26.05.09, 19:12
            deszcz.ryb napisała:
            nie r*chaj się z kim popadnie bez zabezpie
            > czenia. Tak robią tylko króliki.

A Ty jesteś głucha czy głupia? Przecież napisala, ze stosowala zabezpieczenie.
            Jesli nie masz ani nie mialas nigdy schizy to nie zrozumiesz, jak to jest...
            Nawet po dotykaniu ma sie wrazenie, ze plemniki przenikaja przez skórę i i tak
            Cie zapładniaja...

• sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 19:17
              Dzięki za wparcie.smile Na szczęście nie mam tak po każdym seksie bo chyba bym
              wybrała celibat.smile To u mnie 4 w życiu atak takiej poważnej schizy, tamte miały
              szczęśliwe zakończenie.
            • deszcz.ryb Re: Ciąża? 26.05.09, 20:41
              Jakie zabezpieczenie? Prezerwatywa jest zawodna. To dziwne, ze przy stałym partnerze stosuje tylko pigułki, a przy jakimś przypadkowym tylko prezerwatywę. Skoro tak się boi, niech przy przypadkowym stosuje i pigułki, I prezerwatywę - jedno przeciwko ciąży, drygie przeciwko AIDS.

A jak ktoś ma już AŻ TAKĄ wielką schizę ciążową, niech nie uprawia seksu. Do tego też trzeba dorosnąć.
              Jak nie nosisz czapki w zimie, to konsekwencją mogą być odmrożone uszy. A jak uprawiasz seks, to musisz być świadoma i zaakceptować to, że konsekwencją MOŻE być AIDS, ciąża czy choroby weneryczne.
              • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 21:35
                Ale seks z użyciem prezerwatywy, czy zawodna czy nie, nie jest seksem BEZ
                ZABEZPIECZENIA. Jeny, chyba mocno ograniczona jesteś. EOT.
                • deszcz.ryb Re: Ciąża? 26.05.09, 22:05
                  Ha, ha - skoro prezerwatywa cię zabezpiecza - to powiedz mi - skąd ta schiza ciążowa?

Naturalnie, prezerwatywa JEST środkiem antykoncepcyjnym i bardzo dobrze, że jej użyłaś.

A przypadkowy partner to prawie jak "pierwszy lepszy".

No i co, jesteś w tej ciąży, porównywalnej z rakiem, czy nie?
                  • sun-day Re: Ciąża? 27.05.09, 11:44
                    Z Twoim światopoglądem dyskutować nie będę, bo jest jak dla mnie
                    zbyt "interesujący", z reszta Twoja sprawa, więc Ty od moich wyborów
                    też sie odpitkaj.

Prawdopodobnie nie jestem, ale jeszcze za wcześnie na test. Okres
                    pewnie mi sie opóźni przez stres, to wtedy zrobie test.

Prezerwatywa ma wskaźnik Pearla 3 - 4. Znaczy, że W CIĄGU ROKU
                    prawidłowego stosowania tej metody antykoncepcyjnej, 3-4 kobiety
                    zajdą w ciaże. Żeby zajść po jednym razie i to w okresie
                    teoretycznie niepłodnym, to trzeba mieć pecha. A żeby sie stresować
                    to trzeba miec schizę. Wiem, że Twoje zamierzenia były odwrotne, ale
                    jak zaczęłam wyciągać racjonalne argumenty w odpowiedzi na Twoje
                    złosliwe posty, to aż mi sie lepiej zrobiło. No przykro mi.smile
                    • sun-day Re: Ciąża? 27.05.09, 11:48
                      A skąd schiza pytasz? Jak pisałam, niestety czasami tak mam. Chociaż
                      tak racjonalnie, to nie wierzę we wpadkę przy prawidłowym stosowaniu
                      antykoncepcji, ale schiza racjonalna nie jest.
                    • deszcz.ryb Re: Ciąża? 27.05.09, 13:08
                      No widzisz? Sama się przekonałaś, że nie ma czego się bać. wink Chociaż tyle.

Ja przepraszam, że tak najeżdżam na ciebie, ale strasznie mnie zdenerwowałaś stwierdzeniem, że "dziecko jest gorsze od raka" - dziecko można podrzucić babci, oddać rodzinie, do adopcji, do domu dziecka.

Jak już będziesz stara, będziesz miała dzieci i dostaniesz raka [czego ci oczywiście nie życzę], to sama zobaczysz, co jest rzeczywiście gorsze.
                      • sun-day Re: Ciąża? 27.05.09, 13:25
                        Ok, niefortunnie sie wyraziłam, ale chodziło mi o zobrazowanie, że
                        bardzo, bardzo, bardzo nie chciałabym być w ciąży - a wiem, że
                        czasami dla niektórych jest to trudne do zrozumienia i mogłyby sie
                        pojawic komentarze typu "ja zaszłam w nieplanowana ciążę, ale sobie
                        poradziłam, a moja córka ma teraz 4 lata i bardzo ją kocham", jak to
                        sie zdarza na forach. Ok, cudownie, ale ja tak nie chcę i argumenty
                        o adopcji czy babci też do mnie nie przemawiają.smile
          • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 19:12
            Widzę, że "mędrcy" forumowi sie odezwali.uncertain Nie prosiłam o opinie dotyczące
            mojego światopoglądu. Widzę, że to jak żart z papieża.uncertain

Jeśli myslisz, że głupim tekstem napędzisz mi jeszcze większego stracha, to
            mozesz przestać sie cieszyc. A gdybys umiała czytać ze zrozumieniem, to
            wiedziałabyś, że nie z kim popadnie i nie bez zabezpieczenia. A nawet gdyby tak,
            to gucio tobie do tego. Aha - może ty sie r..., ja uprawiam seks.
            • sundry Re: Ciąża? 26.05.09, 19:29
              Jeśli dla ciebie ciąża oznacza tragedię porównywalną z rakiem,to
              przemyśl szklankę wody zamiast.
              • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 19:31
                A żebyś wiedziała, ze chyba zacznę się nad tym zastanawiać.uncertain Albo postawię na
                plastry/zastrzyki w duecie z prezerwatywą.
            • deszcz.ryb Re: Ciąża? 26.05.09, 20:44
              Jak nie z kim popadnie? Pozwolisz, że cię zacytuję:

"Biorę tabletki kiedy mam stałego partnera, a to była jednorazowa
              sprawa z byłym, dlatego tylko gumka."
              • sun-day Re: Ciąża? 26.05.09, 21:34
                Aha. Jeśli nie jest to stały partner to tzw. "pierwszy lepszy"? Sorry, ale nie
                będę prowadzić dyskusji na takim poziomie.
                • evelyn_s Re: Ciąża? 28.05.09, 11:43
                  Witam Panie!
                  Nie wiem, czy dobrze wybrałam wątek, ale muszę gdzieś o to zapytać.
                  Oboje z mężem od roku staramy się o dziecko. Mam regulalane cykle, co 28 dni. Dwa dni po spodziewanym @ zrobiłam test i wyszedł negatywny. Ale że po upływie dalszych czterech dni nadal nic, postanowiłam poczekać jeszcze dzień, dwa i wtedy zrobić jeszcze raz (poprzedni był robiony nie rano, a w ciągu dnia). Dziś rano 35 dzień cyklu i... jakieś krwawienie. Okres? Czy też może jednak ciąża i możliwe krwawienie? Krew jest jasna i nie jest jej bardzo dużo. Nie wiem, czy czekać aż minie i wtedy zrobić test, czy iść do lekarza? POMÓŻCIE!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka