agatka_dd 28.12.03, 12:10 Co to jest i czym się przejawia torbiel jajnika?? Ostatnio mam straszliwie mocne bole lewego jajnika,czasem az musze przystanac,albo zmienic swoja postawe,zeby przestalo bolec. Czy to moze sugerowac torbiel jajnika?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: Torbiel jajnika????????? 29.12.03, 12:34 czesc! ja rowniez mam podobne bole, boli np. przy schylaniu sie, myciu wanny, czasem przy stosunku! usg pokazalo jedynie, ze jajnik jest troszke powiekszony, ma kilka niepeknietych pecherzykow! doktor mowi, ze to moze byc przyczyna, jest to jednak niegrozne i nic z tym nie zrobi! a i sama nie chce! warto zbadac poziom hormonow czy wszystko jest ok, moze tez OB i marker rakowy Ca125, aby ewentualnie wykluczyc stany zapalne, glownie chodzi o endometrioze! moze okazac sie, ze jakies ognisko endometriozy ulokowalo sie wlasnie na jajniku! powodzenia i aby nic nie znalezli!! piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_dd Re: Torbiel jajnika????????? 29.12.03, 14:58 2 lata temu lekarz, rowniez powiedzial mi,ze mam niepekniete pecherzyki,ale nic wiecej. Przestalo bolec,jednak do niedawna znow zaczelo.Poszla do lekarza, na ten bol dostalam "logest", bralam przez 3 cykle przestalo bolec. Musialam przerwac branie "logestu". potem zaszla sytuacja,ze musiala wziasc "postinor", bol sie nasilil. Moze postinor nie zadzialal i boli mnie na ciaze?? Odpowiedz Link Zgłoś
serena5 Re: Torbiel jajnika????????? 29.12.03, 15:16 zrób USG, pokaże Ci czy masz torbiel Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Torbiel jajnika????????? 30.12.03, 20:21 Moze- torbiel jajnika to naczęściej powstałą na skutek niedoborów hormonalnych tzw torbiel czynnosciow- rośnie rośnie pęcherzyk"bez opamiętania" a nie wydala jajeczka zdolnego do zapłodnienia Odpowiedz Link Zgłoś