Gość: gośc IP: *.homenett.pl 08.08.09, 13:14 Jaki polecacie kupić pas na bolacy kregosłup lędzwiowy, moze ktos sie orientuje, lub nosi. Bardzo boli mnie kregosłup przy jakimkolwiek ruchu, podobno przynosi ulgę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: pas na bolący kregosłup ledzwiowy IP: *.jjs-isp.pl 08.08.09, 15:37 Pasy generalnie przynosza wiecej szkody niz pozytku.Ich noszenie powoduje oslabienie miesni kregoslupa ( pracuje pas a nie miesnie) co powoduje jeszcze wiekszy bol w pozniejszym czasie.Oslabione miesnie nie sa w stanie utrzymac kregoslupa.Mozna taki pas zakladac doraznie,w trakcie wysilku ( przy sprzataniu,robieniu zakupow itp).Ale potem nalezy go zdjac.A przede wszystkim leczyc przyczyne a nie objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: pas na bolący kregosłup ledzwiowy IP: *.homenett.pl 08.08.09, 18:23 Jestem własnie po rehabilitacji juz którys raz z rzedu i poprawy brak,Chodzi mi własnie dorażnie np w czasie podrózy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: pas na bolący kregosłup ledzwiowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 19:05 Takie pasy najprędzej znajdziesz w sklepach ortopedycznych czasem aptekach.Ja sama mam w użytku doraźnym pas firmy "OPPO",jestem z niego bardzo zadowolona,przyniósł ulgę.Na rynku jest kilka firm oferująca tego typu pasy,są one specjalnie profilowane dla kobiet i mężczyzn,są cieńsze i grubsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pas na bolący kregosłup ledzwiowy IP: *.homenett.pl 08.08.09, 22:53 Dzięki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: pas na bolący kregosłup ledzwiowy 26.07.15, 17:50 Gość portalu: gośc napisał(a): > Jestem własnie po rehabilitacji juz którys raz z rzedu i poprawy brak,Chodzi mi > własnie dorażnie np w czasie podrózy.." skoro jesteś po rehabilitacji, to zacznij ćwiczyć mięśnie brzucha i mięśnie lędźwiowe. i generalnie wszystkie mięśnie. mocne mięśnie brzucha trzymają cały kręgosłup, a co za tym idzie uwalniają od bólu kręgosłupa. ćwiczenia dwa, trzy razy w tygodniu po około godzinie powinno przynieść dość szybko efekt. żaden pas tego za ciebie nie zrobi, szkoda pieniędzy. a na czas podróży poduszka podłożona pod kręgosłup lędźwiowy powinna załatwić sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś