Dodaj do ulubionych

Marilena - Amoudara

13.07.05, 16:59
Chcieliśmy przestrzec wszytskich, którzy chcą się udać na wakacje na Kretę do
Amoudary do hotelu Marilena (nie mylić z Marirena). NIE JEDŹCIE TAM. My
wyjechaliśmy z biurem PES TRAVEL w Toruniu i zostaliśmy perfidnie oszukani. W
ofercie hotelu są pokoje z klimatyzacją, TV, lodówkami i innymi bajerami o
widoku na morze nie wspomnę. W rzeczywistości po przyjeździe na Kretę
zostaliśmyy zakwaterowani w suterenach z grzybem na ścianie i bez okien.
Klimatyzacja, jak sie okazało jest tylko w kilku pokojach w całym hotelu ( 7
Eu za dobe) a w pokojach oprócz przymurowanych do podłogi łóżek nie ma nic.
Ani lodówki, ani TV, ani klimatyzacji o widoku nie wspomne. Hotel jest tak
brudny i zaniedbany, że szkoda mówić. łazienki swoją świetność miały jakieś 10
lat temu. Po naszej ostrej interwencji u managera hotelu (bo nasz rezydent
miał całą naszą wycieczkę głęboko...) zmieniono nam pokój na taki, który co
prawda miał balkon ale z kolei na szambo wiec śmierdziało niemiłosiernie.
Jesli nie musicie to nie korzystajcie z tego hotelu bo to jest naprawdę lekcja
survivalu a myślę, żew urlopie nie o to chodzi. Pozdrawiam. PIOTR
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: Marilena - Amoudara 14.07.05, 11:16
      Autor: szpiotrek 13-07-2005 16:27 wyślij odpowiedź

Tydzień temu wróciłem z tego hotelu. Było super. Pokoje takie sobie, ale jak na
      standard 3* mogą być(mimo tego że rezerwowane mieliśmy pokoje superior to ich
      nie dostali). Jedzenie dobre i dużo.Jeśli nie masz opcji AI to piwo kosztuje
      3,30E, Cola i inne podobne 1,80. Do plaży jakieś 250 metrów. Plaża ładna morze
      ciepłe. Widać elektrwnię ale nam nie przeszkadzała. Basen duży, ale z wodą
      morską. Pozdrawiam i życze udanego urlopu. To jest strona Marileny.
      www.360crete.com/marilena/
    • grecja-hotele Re: Marilena - Amoudara 14.07.05, 19:14
      Pokój w którym zakwaterowano nas mieścił się w suterenie, był pozbawiony okna i
      cały w wilgoci. Na ścianie od podłogi grzyb. W pomieszczeniu smród nie do
      wytrzymania. Po ostrej interwencji u managera hotelu ( rozmowy z recepcją nie
      przyniosłu żadnego rezultatu ) zostaliśmy przeniesieni do pokoju z balkonem z
      widokiem na szambo, które , nie muszę dodawać, miało walory zapachowe. W pokoju
      nie znajdowało się nic oprócz łóżek przymurowanych do podłogi. Jesteśmy BARDZO
      NIEZADOWOLENI Z POBYTU W TYM HOTELU.

Autor: Tomasz
      • neronka Re: Marilena - Amoudara 11.08.05, 11:36
        cytat:
        Gość: A 10.08.2005 15:22 + odpowiedz

Witam! Wrocilam z tej pieknej miejscowosci AMOUDARA bylam zakwaterowana w
        hotelu MARILENA bylo cuudownie i naprawde dziwie sie kto pisze takie
        negatywne opinie - bzdury!!! wyjezdzalam z dusza na ramieniu po przeczytaniu
        tak sprzecznych komentarzy, bardzo milo zostalam zaskoczona! Mialam pokoj na
        3 pietrze widok na góry morze i palmy - cuudowny widok w oddali jest prawie
        nie widoczna elektrownia, ktora wogole się nie wyróznia, zlewa się z górami,
        co prawda od strony autostrady jak sie przejezdza kolo elektrowni to
        faktycznie niezaciekawy widok, a od innej strony zupelnie nikomu nie
        przeszkadza. Hotel czysty, zadbany, mila, sympatyczna obsługa, POKOJ
        zawieral: łożka ja mialam normalne drewniane, lodówka, klimatyzacja,
        telewizor, radio, na podłodze płytki, łazienka czysta, codziennie sprzatany
        pokoj i lazienka, wysmienite jedzenie szwedzki stół - nie można być głodnym,
        każdy znajdzie coś dla siebie. Plaza piekna cieple morze, polecam wynajecie
        samochodu i zwiedzanie na wlasna reke KRETY wychodzi duzo taniej, a ma sie
        komfort w jezdzie i nie jest sie od nikogo uzaleznionym! Ja osobiscie bardzo
        polecam ten hotel i ta miejscowosc! przy hotelu dla dzieciaczkow jest maly
        plac zabaw basenik dmuchany i rozne programy animacyjne, Hotelowy basen duzy
        i gleboki na 3,5metra, spokojnie mozna popływac, lezaki przy hotelu darmowe
        na plazy platne. Z wielka checia jesli bede miala okazje znowu pojawie się w
        tym hotelu. :) wyjechałam korzystajac z biura Exim tour, HB, na 1tydzien -
        polecam serdecznie i zycze MILEGO WYPOCZYNKU I WSPANIALYCH, NIEZAPOMNIANYCH
        WRAZEN :) Pozdrawiam A.
        • grecja-hotele Re: Marilena - Amoudara 29.08.05, 12:22
          Autor: ~Piotr 13-07-2005 17:10 wyślij odpowiedź

właśnie wróciłem z Amoudary z Marileny. Muszę cię zasmucić. Jeśli masz jeszcze
          jakąkolwiek możliwość zmiany hotelu to zrób to szybko. Muszę przyznać, żę
          pojeździłem trochę po świecie i różne warunki mnie zastawały na miejscu ale
          czegoś takiego jak w Marilenie jeszcze nie widziałem. Zostaliśmy zakwaterowani w
          pokoju 2os w suterenach, w których na ścianach był grzyb, smród stęchlizny z
          wilgocią nie dawał nawet myśleć a co dopiero mieszkać tam. o balkonie nie było
          nawet co marzyć. Potem po ostrej awanturze z managerem (bo podobno hotel ma caly
          czas 100 proc obłożenie) zmieniono nam pokoj na dwojkę na II pietrze. Był balkon
          ale za to bylo i szambo. znowu smród. Ale przynajmniej dało się jakoś
          wywietrzyc. cały hotel jest dość stary co najbardziej widać w łazienkach. Ocena
          trzy gwiazdkowa hotelu jest mocno przesadzona. Pokoje z klimatyzacją są bardzo
          nieliczne w hoetlu (7 Eu za dobe). w pokoju nie ma nic procz łóżek wymurowanych
          na podłodze na stałe na których są materace. nie mani TV (choc taka jest
          oferta), ani lodówek własciwie poza łóżkami o "toaletka" (tez wymurowaną) nic
          nie ma. Największy kłopot miał chlopak który przyjechał z zoną i 3letnim
          dzieckiem, bo dla dzieci nie ma tam absolutnie nic. Aha w pokojach podłoga jest
          klepiskiem wyłożonym kamieniami (to mi akurat nie przeszadzało). ale ogólnie
          hotel wydaje mi sie ze jest jednym z gorszych w okolicy. Pozdrawiam. PIOTR
        • grecja-hotele Re: Marilena - Amoudara 29.08.05, 12:22
          Autor: ~AnetaT 10-08-2005 15:05 wyślij odpowiedź

Witam! Ja wlasnie wrocilam z tej pieknej miejscowosci i wlasnie bylam
          zakwaterowana w hotelu MARILENA bylo cuudownie i naprawde dziwie sie kto pisze
          takie negatywne opinie - bzdury!!!! ja mialam pokoj na 3 pietrze widok na góry
          morze i palmy - cuudowny widok w oddali jest prawie nie widoczna elektrownia
          ktora wogole się nie wyróznia, zlewa się z górami. Hotel czysty, zadbany. mila
          obsługa, łożka ja mialam normalne drewniane, lodówka, klimatyzacja, telewizor,
          radio, na podłodze płytki, łazienka czysta, wysmienite jedzenie szwedzki stół -
          nie można być głodnym, każdy znajdzie coś dla siebie. Plaza piekna cieple morze,
          polecam wynajecie samochodu i zwiedzanie na wlasna reke KRETY wychodzi duzo
          taniej, a ma sie komfort w jezdzie i nie jest sie od nikogo uzaleznionym! Ja
          osobiscie bardzo polecam ten hotel i ta miejscowosc! przy chotelu dla
          dzieciaczkow jest maly plac zabaw basenik dmuchany i rozne programy animacyjne,
          przy hotelu basen duzy i gleboki spokojnie mozna popływac, lezaki przy hotelu
          darmowe na plzy platne. Z wielka checia jesli bede miala okazje znowu pojawie
          się w tym hotelu. :) wyjechałam korzystajac z biura Exim tour, HB, na 1tydzien -
          polecam serdecznie i zycze MILEGO WYPOCZYNKU I WSPANIALYCH, NIEZAPOMNIANYCH
          WRAZEN :)
        • grecja-hotele Re: Marilena - Amoudara 29.08.05, 12:23
          Autor: ~aneta 24-08-2005 17:23 wyślij odpowiedź

Właśnie wróciłam razem z rodziną z Marileny i muszę przyznać, że jest to bardzo
          fajny hotelik na wyjazd rodzinny z dziećmi-okolica spokojna, cicha, blisko plazy
          a zarazem w niewielkiej odległości od centrum. Jedzenie bardzo dobre, dużo, bez
          ograniczeń. Obsługa bardzo sympatyczna, miła, uprzejma i wiecznie
          uśmiechnięta-szczególnie serdeczna i wyrozumiała w stosunku do dzieci.
          Jadąc tam obawiałam się, że jedno widać w katalogu, a co innego zasaje się na
          miejscu. Jednak okazało się, że wszystko było zgodne z ofertą katalogową, a więc
          była lodówka, TV, radio(hotelowe), klima sterowana indywidualnie, łóżko
          małżeńskie, dostawka, a nawet łóżeczko dla dziecka-czego w ofercie nie było.
          Mieszkaliśmy na 2 piętrze i horrorem nieco zakrawał balkon z niską balustradą i
          szeroko rozstawionymi szczebelkami, gdyż już pierwszego dnia moje dzieci
          powkładały bez problemu pomiędzy szczeble głowy, ale potem już nie było z tym
          problemu, bo miały zakaz wychodzenia na balkon bez nas.
          Elektrownia niemal nie zauważalna-zresztą nie mieści się w Amudarze, tylko w
          wiosce obok.
          Spędziliśmy tam cudowne, miłe i spokojne rodzinne wakacje. Wróciliśmy wypoczęci
          i opaleni. Moje dzieci (2 i 5 latek)zaraz następnego dnia pobytu tam straciły
          katar i kaszel z którymi borykałam się w Polsce od dłuższego czasu, pomimo, iż
          przebywały tam całymi dniami w morzu.
          Dziękuję wszystkim za wszystkie nadesłane odpowiedzi i pozdrawiam znajomych,
          których tam poznaliśmy.
          • grecja-hotele Re: Marilena - Amoudara 13.09.05, 10:50
            Autor: ~xx 13-09-2005 10:35 wyślij odpowiedź

Witam.
            Spedzilismy w Marilenie tydzien.
            Chotel wspominamy baardzo cieplo.

Klimatyzacja w pokoju sterowana samodzielnie. Jedzenie przepyszne!!! Obsluga
            mila (oczywiscie niezbedna jest znajomosc jez. angielskiego lub greckiego :>).
            Czystosc w pokoju i jego standard okreslam jako srednie (choc pokojowka scieli
            codziennie lozka).

Pokoj polozony przy stosunkowo ruchliwej (ale waskiej) ulicy, umiejscowiony jest
            jednak w glebi, dzieki czemu do pokoi nie docieraja zadne halasy.
            Basen przyhotelowy ladny (niestety ze slona woda) - ogromny minus dla polskich i
            niemieckich turystow, ktorzy cale dnie spedzali na upalnym basenie, zostawiajac
            w nocy na lezakach swoje reczniki (myslac, ze dzieki temu je zarezerwuja -
            totalny brak kultury i obycia).

Plaza (morze) bardzo ladna - dojscie to najwyzej 5 minut. Mozliwosc
            "wypozyczenia" lezaka z parasolem w zamian za chlodzacy napoj :)

Biuro podrozy (TravelTime) do najlepszych nie nalezy, ale oblusge i pomoc
            oceniam jako db (pomoc w wynajeciu samochodu, itd.)

Nie polecam wieczoru greckiego (mnostwo alkoholu, pijani polacy, rosjanie) i
            bardzo niemila oraz namolna obsluga.

• neronka Re: Marilena - Amoudara 22.03.06, 16:34
              cytat:

Autor: ~gość 22 22-03-2006 14:14 wyślij odpowiedź

W zeszłym roku byłam w hotelu Marilena na przełomie września i października.
              Hotel wywarł na mnie dobre wrażenia, choć standard pokoi jest różny - na 3
              piętrze podobno "bardziej hotelowe". Ja mieszkałam na 2 piętrze - pokój w stylu
              greckim - kamienna podłoga, łóżko przymurowane do podłogi, do tego fajny boczny
              widok na morze, na balkonie stolik i krzesła. W pokoju odbiornik tv - głównie
              greckie programy, jeden niemiecki, mini lodówka, miała być jeszcze suszarka, ale
              popsuta. Hotel oferuje też pokoje , do których wchodzi się prosto z podwórka i
              jeśli są one położone od strony przeciwnej niż morze, to można odczuwać zapach z
              szamba (na spacerku czułam - nie wiem czy było to jednorazowe i czy stałe
              zjawisko i może Travel Time nie ma akurat tych pokoi).Przed hotelem dość spory
              basen ze słoną wodą (1,2-3 metry głębokości bez brodzika dla dzieci), do tego
              mały plac zabaw dla dzieci - ze 3 huśtawki na trawce wśród palm. Hotel leży w
              centrum,przy głównej ulicy Ammoudary, ale hałas niedostrzegalny, dość daleko od
              elektrowni, obok przystanek autobusowy do Heraklionu (tanie zwiedzanie) i taxi.
              Z wyżywienia też jestem zadowolona - śniadanie - coś na ciepło - przeważnie
              jajecznica, jajka na twardo, kiełbaski, naleśniki, do tego ser żółty i kiełbasa
              wędlinopodobna, jogurt, płatki, miód, kawa, herbata, napoje owocowe, na obiad -
              też bufet - przeważnie 4-5 rodzajów dań, czystego mięsa prawie nie było, ale
              można posmakować greckich przysmaków, spagethi, dania z warzyw - , plus zupa
              dnia, warzywa do sałatki greckiej i deser - ciasto ub lody, owoce. Ogólnie może
              być :-)
              • neronka Re: Marilena - Amoudara 03.03.07, 10:18

cytat:

apoteoza77 25.01.07, 17:38 + odpowiedz

Witam!!
                szukam "swiezych "opinii i Marilenie jak i o samej miejscowosci, bede
                wdzieczna za kazde informacje
                a moze ktos sie tam wybiera??? w lipcu?? (19 jade ja)

pozdrawiam
                • kataj Re: Marilena - Amoudara 17.06.07, 12:04
                  Też intereseje się świeżymi info, bo 05.07 tam lecę z Travel Time opcja ALL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka