Dodaj do ulubionych

Ból nadgarstka

18.10.09, 16:11
Witam, szukam porady na forum, gdyż na wizytę u chirurga muszę czekać miesiąc.

Mam problem z nadgarstkiem ręki dominującej. Polega on na pojawieniu się dziwnego wybrzuszenia w środkowej części nadgarstka nie dłoni a nadgarstka, tak jakby mi się kość przesuneła. Mam taką bulwę:). Nie mogę się na tej ręcę oprzeć żeby nie bolało. Żeby wygiąć do 90 stopni w ogóle nie ma mowy. I to nie tylko ze względu na ból, a na to że po prostu nie mogę. Boli przy "naciąganiu" górnej części dłoni. Ogólny dykomfort odczuwam bo długotrwałym pisaniu ( jako studentka przyjemność tą mam prawie codziennie). Boli, przeszkadza i nie wiem co z tym zrobić. Od czasu do czasu używam usztywniacza i wtedy nie boli, no ale nie mogę go nosić cały czas. I tu właśnie pojawia się problem. Co to może być, i czy da się z tym coś zrobić. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Wybrzuszenie jest mniej więcej w rejonie zaznaczonym na fotce:
pokazywarka.pl/l8qghq/
Obserwuj wątek
    • homopatka Re: Ból nadgarstka 18.10.09, 17:53
      kup sobie program ktory zastepuje pisanie.
      Ile masz lat?
      Czy mialas urazy tej reki?
      Bylas w jakis wyapdku po ktorym wmowiono ci ze jestes zdrowa?

Widzisz, jest wiel przyczyn i mowienie ze masz jakas torbiel, zwapnienie,
      zwyrodnienie genetyczne itp nie ma sensu. Pierwsze co lekarz zrobi to zdjecie.
      Jezeli na zdjeciu nie widac to robi sie MRI (takie lepsze zdjecie). Potem
      wpakuja ci kortizon, tzn na 12 zastrzykow 3 trafia w miejsce ale zostana skutki
      uboczne. Po tych eksperymentach dostaniesz srodki przeciw zapalne i
      przeciwbolowe, na poczatku silniejsze. Jest mozliwosc ze MOZE przepsiza ci
      fizykoterapie i po trzech tygodniach jazda sie skonczy. W meidzyczasie
      sprzedadza ci rozne podporki, gumki do unieruchomienia, jakies gorseciki na reke
      (jak kasjerki w sklpeach). I to wszystko nic ci nie pomoze. Teraz we
      wspolczesnym swieie ta jazda lekarska idzie dalej: wymienic staw nadgarstka, tak
      jak sie wymienia podeszwe w butach. Oczywiscie po takiej operacji mozesz sobie
      wyobrazic bol.

Jak to leczyc? Ano sa memtody ale snajper zaraz to i tak wytnie wiec tutaj
      porady nie dostaniesz. Mam nadzieje ze przeczytasz zanim wytnie.
      • krzysztof_narosz Re: Ból nadgarstka 19.10.09, 08:40
        Nie czytaj takich rzeczy o wymianie nadgarstków operacjach itp.aż włos jeży się
        na karku.

To nie wygląda tak źle ,jeśli nie miałaś urazu udaj się do wprawnego terapeuty
        manualnego ,który zbada ci rękę i zasugeruje co dalej.

pozdrawiam

Krzysztof Narosz
        szef zespołu terapeutycznego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka