Dodaj do ulubionych

Leki z wirusów już wkrótce w aptekach

IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.01.04, 18:42
A farmaceuci w PUPA-ch. Dzięki min byłemu marszałkowi Województwa
Świętokrzyskiego, któremu przed ostatnimi wyborami spotkania z wyborcami (min
w Centrum Bisnesu Skanska) organizowała firma farmaceutyczna, a on sam :-))
BADA TERAZ AFERĘ RYWINA.
A przy okazji sprawdźcie w Kielcach po 16.00 czy w jakiejś aptece uda Wam się
znaleść MAGISTRA FARMACJI - powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ABW [...] IP: 65.36.113.* 15.01.04, 18:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Zenon Re: Propaganda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 23:14
        Chryste, co za namolny matol. Wloz cos ciekawego na ta strone... a najlepiej idz
        do psychiatry.
        • Gość: californian Re: Propaganda IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.01.04, 00:44
          Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi, tyle ze krytyka powinna byc z sensem. Ten
          artykul to rzeczywiscie bubel dziennikarski, sprawiajacy wrazenie kryptoreklamy
          i ignorujacy wieloletnie badania w ZSRR a potem w Polsce. W Gruzji terapia
          fagowa stosowana jest z powodzeniem od lat. W Stanach tez jest juz dosc
          popularna a w sieci jest sporo informacji na ten temat. Chociazby,
          www.evergreen.edu/phage/home.html
          • Gość: JZ Ach, teorie spiskowe... a tu chodzi o forse IP: 146.21.1.* 16.01.04, 16:27
            GW opisuje to jest widziane w agencjach prasowych, a w agencjach prasowych
            90% to to co interesuje amerykanow. reszta to troche lokalnych ciekawostek.

A ze o metodzie dopiero glosna jak przyjmie ja duza firma ktora opatentowala
            technologie- to dlatego ze chodzi o pieniadze. Amerykanie tak dzialaja ze
            niejednokrotnie "odkrywaja" to co juz odkryte, patentuja i na tym zarabijiaja.
            Trzeba przy tym przyznac ze prawie zawsze jest wartosc dodana. Zreszta pod
            koniec artykulu jest podane ze opatentowana jest nie sama metoda lecz lecz
            konkretny organizm otrzymany sztucznie. I tyle. Jesli ktos wymysli inny
            organizm i sposob otrzymania go na przemyslowa skale... to wolna reka, tylko
            jeszcze potzrba bedzie milarda (tak 1000 milionow) dolarow zeby to przeszlo
            przez FDA i juz tylko zbierac kase.

Dzieki temu wszystkiemu, jak nas bedzie stac, bedziemy mogli kupic lek w
            aptece i go uzyc. W przeciwnym razie o oddziale w Tbilisi czy polskich
            badaniach nikt niczego by nie wiedzial. Wtajemniczeni zas nie byliby w stanie
            odroznic osrodka w Tbilisi od innych internetowych informacji o cudotworcach.

Podsumowywujac: Ja sie ciesz z tego co jest, malkontentom polecam zimny
            prysznic. Jak spod niego wyleziecie swiat od razu bedzie wydawal sie
            przyjemniejszy ;-))

JZ
            • Gość: MaDeR Re: Ach, teorie spiskowe... a tu chodzi o forse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 18:01
              > to wolna reka, tylko
              > jeszcze potzrba bedzie milarda (tak 1000 milionow) dolarow zeby to przeszlo
              > przez FDA i juz tylko zbierac kase.

Nie, mój drogi. Potrzeba tryliona dolarów. Dlaczego? Bo ja tak powiedziałem.
              • Gość: JZ no to glupio powiedziales... IP: 146.21.1.* 19.01.04, 21:30
                Gość portalu: MaDeR napisał(a):
                > > jeszcze potzrba bedzie milarda (tak 1000 milionow) dolarow zeby to przeszl
                > > przez FDA i juz tylko zbierac kase.
                > Nie, mój drogi. Potrzeba tryliona dolarów. Dlaczego? Bo ja tak powiedziałem.
                ... no to glupio powiedziles!,

J Health Econ. 2003 Mar; 22(2): 151-85.
                oni podaja bodajze ok 450 mln, w USD z 2000, Byly jeszcze wyzsze szacunki.
                Zalezy jak sie liczy koszt "nieudanych" lekow... bo ludziom pracujacym nad
                takowymi za nie tez firma tez musiala placic.

Ach, nie zapomnij jescze dodac sobie kosztu zalozenia lub kupienia firmy
                farmaceutycznej. Wciaz wyjdzie na poziomie milarda dolarow. Ale to tez nie
                tryliony. Oczywiscie mowic Ci wolno co chcesz, nawet bez sensu... Tylko ze
                hadko sluchac.

JZ
    • Gość: jamnik Cwany bakteriofag IP: *.man.polbox.pl 15.01.04, 19:14
      potem mutuje w takiej bakterii i zaczyna wykańczać wszystkie komórki do
      których wniknie. I nie patrzy bakteria taka, siaka, owaka, leukocyt, limfocyt,
      krwainka czerwona, trombocyt (płytka krwi odpowiedzialna za gojenie się ran) i
      doczekamy się wirusów, który miał nas leczyć będzie gorszy od HIV-a który też
      zresztą przedostał się w sposób sztuczny z preparatami na Heinego_medine'a od
      rezusów.
      • Gość: psy Re: Cwany bakteriofag IP: *.edipresse.pl 15.01.04, 19:24
        A swistak na to - "niemozliwe!"
        AIDS wzial sie ze szczepionek, kregi w zbozu - od kosmitow, a wszystko inne to wina Medrcow
        Syjonu? LOL
    • Gość: oj Chyba nie w polskich aptekach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 20:10
      • Gość: RW Re: Chyba nie w polskich aptekach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 20:20
        A dlaczego nie ?
        polecam stronę: surfer.iitd.pan.wroc.pl/phages/phages.html

Co do treści samego artykułu, mam pytanie do autorki:
        Czy widziała Pani te patenty o których jest mowa w ostatnim zdaniu ?

;-)
        • Gość: Ala Re: Chyba nie w polskich aptekach IP: *.client.comcast.net 15.01.04, 21:07
          >A przy okazji sprawdźcie w Kielcach po 16.00 czy w jakiejś aptece uda Wam się
          znaleść MAGISTRA FARMACJI - powodzenia.

Nie moge sprawdzic ale niezbyt rozumiem - dlaczego nie ma w kieleckich aptekach
          magistrow po 16.00?

• Gość: dr.no [...] IP: 5.1.* / *.net.gov.bc.ca 15.01.04, 23:05
      • Gość: ronald [...] IP: 208.251.121.* 16.01.04, 14:57
        • Gość: bimbo [...] IP: 208.251.121.* 16.01.04, 19:03
    • Gość: nerwus Re: Leki z wirusów już wkrótce w aptekach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 23:33
      Szóstka z ortografii dla tej Pani!

Małgorzata T. Załoga 15-01-2004, ostatnia aktualizacja 15-01-2004 18:05

W erze coraz doskonalszych antybiotyków co roku w Polsce kilka tysięcy
      pacjentów cierpi z powodu niedającego się leczyć zakażenia gronkowcem. Wszystko
      dlatego, że bakterie nauczyły się "obchodzić" pułapki zastawiane przez
      farmakologów. Coraz szybciej i coraz skuteczniej uodparniają się na nowe
      generacje antybiotyków.
    • Gość: nerwus Re: Leki z wirusów już wkrótce w aptekach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 23:42
      Gratuluję ortografii!

Małgorzata T. Załoga 15-01-2004, ostatnia aktualizacja 15-01-2004 18:05

W erze coraz doskonalszych antybiotyków co roku w Polsce kilka tysięcy
      pacjentów cierpi z powodu niedającego się leczyć zakażenia gronkowcem. Wszystko
      dlatego, że bakterie nauczyły się "obchodzić" pułapki zastawiane przez
      farmakologów. Coraz szybciej i coraz skuteczniej uodparniają się na nowe
      generacje antybiotyków.
    • Gość: Zyga Re: Leki z wirusów już wkrótce w aptekach IP: 195.117.1.* 20.01.04, 14:07
      Strach pomyśleć co się stanie jak nasi niedouczeni lekarze w
      Polsce zaczną zapisywać na recepty wirusy?!!!
      Co się bedzie dziać? Cmentarze będą sie szybko podpełniac
      zgodnie wszystko z prawem , bo tylko lekarz może spokojnie w
      naszym kraju położyć człowieka do grobu. Mam na to dowody, ale
      jestem jak wielu ludzi bezsilny , bo nie wygrasz z komisjami
      koleżeńskimi lekarskimi w szpitalu lub przychodni. wszyscy to
      wiedzą łącznie z prokuratorami ale TEMIDA jest
      niesprawiedliwośćią . GORE nam zwykłym ludziom . Apeluję tylko
      do lekarzy . Uczcie się i douczajcie całe życie!!!!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka