Dodaj do ulubionych

"Worki" pod oczami...

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.04, 09:56
Od kilku dni mam ciemne "wory" pod oczami. Dodam tylko, że spię tyle ile
spałam, w moim życiu doszło do jakichś znaczących wydarzeń a i dieta ta sama.
Czy to może być objaw jakichś braków w organizmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: magi Re: "Worki" pod oczami... IP: 212.160.130.* 19.01.04, 11:38
      bardziej to oznaka jakie zmiany chorobowej. NAjlepiej wykonac podstawowe
      badania krwi. Kiedyś zaraziłam się od dzieci lambliozą i takie worki mi
      wyskoczyły.
      • Gość: VM Re: "Worki" pod oczami... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.04, 22:55
        Dziekuję Ci za odpowiedź. Czy oprócz tego miałaś wtedy inne objawy?
    • Gość: Teresa Re: "Worki" pod oczami... IP: *.devs.ac-net.pl 19.01.04, 23:34
      skontroluj sie dla pewnosci u lekarza,
      Azjaci uznaja worki pod oczami za wynik zlego funkcjonowania nerek
    • przegroda_w_nosie Re: "Worki" pod oczami... 20.01.04, 18:30
      Ja mialem skrzywiona przegrode w nosie. Na operacje zdecydowalem sie bo
      stwierdzono u mnie polipy w zatokach. Natomiast bezposrednio przyczyna, dla
      ktorej poszedlem do lekarza byly wlasnie since pod oczami. Wyobraznia
      podpowiadala mi wiele bardzo zlych rzeczy. Polipy nie dawaly tzw. "objawow
      klinicznych" czyli wlasciwie bylem zdrowy. Operacje mialem prawie 2 lata temu.
      Niestety w dalszym ciagu mam since pod oczami. Z pewnych zrodel dowiedzialem
      sie, ze polipy mogly zaburzyc krazenie krwi pod pod oczami i niestety nikt nie
      jest w stanie zagwarantowac, ze krazenie w tym miejscu wroci do poprzedniego
      stanu.
      Tak bylo i jest w moim przypadku. Ale nie probuj na tej podstawie diagnozowac
      swojego problemu. Radze udac sie do lekarza.

Serdecznie pozdrawiam.
      • Gość: Teresa Re: "Worki" pod oczami... IP: *.devs.ac-net.pl 20.01.04, 21:21
        z punktu widzenia medycyny chinskiej wszystko sie zgadza rowniez w Twoim
        przypadku, bo krag nerek kontroluje funkcje krazenia wewnetrznego --> zaburzony
        doplyw krwi stwarza dogodne warunki do powstawania i rozwoju wielu chorob i
        dolegliwosci, bo nie ma dostatecznego doplywu tlenu, skladnikow odzywczych i
        ochronnych, z drugiej strony oslabione jest usuwanie produktow przemiany
        materii;
        dlatego moze byc tak, ze przyczyna polipow bylo niedostateczne krazenie, a nie
        na odwrot
        tak, czy inaczej, nalezaloby odzywic system krazenia
        • przegroda_w_nosie Re: "Worki" pod oczami... 20.01.04, 22:09
          Gość portalu: Teresa napisał(a):

> z punktu widzenia medycyny chinskiej wszystko sie zgadza rowniez w Twoim
          > przypadku, bo krag nerek kontroluje funkcje krazenia wewnetrznego --> zaburz
          > ony
          > doplyw krwi stwarza dogodne warunki do powstawania i rozwoju wielu chorob i
          > dolegliwosci, bo nie ma dostatecznego doplywu tlenu, skladnikow odzywczych i
          > ochronnych, z drugiej strony oslabione jest usuwanie produktow przemiany
          > materii;
          > dlatego moze byc tak, ze przyczyna polipow bylo niedostateczne krazenie, a
          nie
          > na odwrot
          > tak, czy inaczej, nalezaloby odzywic system krazenia

Nie znam medycyny chinskiej, natomiast wiem od lekarza, ze polipy w zatokach to
          efekt uboczny skrzywionej przegrody nosowej. Po prostu zatoki sa zle
          wentylowane i "plesnieja".
          • Gość: VM Re: "Worki" pod oczami... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 17:06
            Bardzo Wam dziekuję. A moja przegroda nosowa jest naprawdę zakwalifikowana do
            zabiegu! Ja jednak przyzwyczaiłam się do dolegliwości i jest mi bardzo trudno
            zdecydować się na stół chirurgiczny..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka