Gość: kz0 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 17:16 Witam. W poniedz ide do szpitala na zabieg zwiaz z przepukliną pachwinową. Jakie lepsze znieczulenie: narkoza czy w kregoslup. Czy mam na coś zwrócić uwagę. Strasznie sie boje. pzdr. kz0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: PRZEPUKLINA zabieg IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 31.01.04, 18:35 To jeszcze zalezy jaki zabieg. Jesli laparoskopowy (nie do konca scisle, bo operuje sie ponad otrzewna, ale uzywajac laparoskopu, stad nazwa), to radzilbym raczej narkoze. Jesli klasyczny- to wlasciwie wszystko jedno, co wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kz0 Re: PRZEPUKLINA zabieg 31.01.04, 20:02 Nie wiem jaką metode wybierze chirurg, ale w rozmowie ze mna powiedział, że w 3 dobie opuszcze szpital a po 7 dniach będe miał zdjęte szwy.Co mi to daje, jak zmniejszyć strach przed zabiegiem? pzdr. Kz0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha Re: PRZEPUKLINA zabieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 23:46 mamten sam problem ,ale z dzieckiem....pediatra stwierdził u mojego 6 latka przepukline ,skierował do chirurga....powiedział ,ze to jeden dzień pobytu w szpitalu czy to prawda?...o co zapytac chirurga, kiedy póje na wizytę....teściowa uważa,że powinnam z zabiegiem poczekać aż do lata,że lepiej sie goi czy to prawda? zauważyłam też ze synek częsciej siusia...czy to też moze byc spowodowane narkozą?Doki proszę o odpowiedz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: PRZEPUKLINA zabieg IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 01.02.04, 08:46 > powiedział ,ze to jeden dzień pobytu w > szpitalu czy to prawda? Prawda. Tylko ze dzieci laparoskopowo sie nie operuje, wiec chodzi o zabieg otwarty. Goi sie znakomicie. > teściowa uważa,że powinnam z zabiegiem poczekać aż do lata,że lepiej > sie goi czy to prawda? Mysle, ze nie ma to takiego znaczenia w naszym klimacie (w tropikach jest wrecz odwrotnie- jak cieplo, to sie nie goi). Ja bym nie czekal, chyba ze nie chcesz, zeby synek opuszczal szkole. Zawsze jest szansa, ze przepuklina powiekszy sie albo uwieznie. > zauważyłam też ze synek częsciej siusia...czy to też > moze byc spowodowane narkozą? Chyba czegos nie zrozumialem. Przeciez operacji (a wiec i narkozy) jeszcze nie bylo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keycha Re: PRZEPUKLINA zabieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 22:44 DOki sorry no widzisz,co zdenerwowana matka wygaduje;) powiedz ,czy częstsze oddawanie moczu przez mojego 6 latka moze być spowodowane przepuklina ,jakims naciskiem na układ moczowy..... ....i jak mam być jeszcze szczera to boję się,że zarażą go gronkowcem złocistym....wymyslam co....?..ale to efekt ogladania telewizji:) wytłumacz please... jak długo jeszcze taki zabieg trwa!!! dzięki wielkie za odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
kz0 Re: PRZEPUKLINA zabieg 08.02.04, 12:37 Witam. Jestem już po zabiegu. Zero bólu, znieczulenie przez weflon w lewym nadgarstku, czas ok. 45 min.Wieczorem przed zabiegiem tabletka nasenna, rano "Jasio" w pośladek i odjazd na blok w doskonałym nastroju. Po ok.4 godz. siedzialem juz na krawedzi łóżka, dużo pilem mineralnej bez gazu, by szybko oddac mocz. W międzyczasie jadłem okruchy chleba, by żołądek ruszyl. Powiem więcej: dzieki profesjonalnemu podejściu do mnie chirurga pozbyłem sie kompleksu białego stroju lekarza i strachu przed oddzialem chirurgicznym. Jestem szczęśliwy,ze mam to już za sobą. Pozdrawiam.kz0 Odpowiedz Link Zgłoś