Dodaj do ulubionych

badanie na bakterie jakie powodują trądzik

IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.02.04, 12:33
podobno z krostki się pobiera, aby dowiedzieć się jaka bakteria powoduje
trądzik. wtedy na nią stosuje się maść. czy wykunuję się to w państwowej
służbie zdrowia? jak długo czeka się na wynik? ktoś ma takie doświadczenie?
bardzo mi na tym zależy, ponieważ słyszałam że jest to skuteczne, bardziej
niż stosowanie wszystkich środków.
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik 01.02.04, 14:56
      Kilka lat temu badania takie, łącznie z wytwarzaniem autoszczepionki,
      wykonywane były w Katedrze Mikrobiologii i Immunologii Pomorskiej Akademii
      Medycznej w Szczecinie.
    • jadwiga_r do Wędrowca 2 01.02.04, 15:18
      Czy posiadasz wiedzę,jaka była skuteczność tych szczepionek.Czy naprawdę
      pomogły w walce z trądzikiem.
      Niektórzy lekarze zalecają wyleczenie wszystkich zębów i systematyczna ich
      kontrola,inny lekarz nakazał usunąć migdały,aby powiodła sie kuracja w leczeniu
      tego uporczywego schorzenia.
      • wedrowiec2 Re: do Wędrowca 2 01.02.04, 15:27
        Jutro porozmawiam z mikrobiologami. Wiem tylko tyle, że kiedyś przyjeżdżali do
        prof. Hałasy i wsp. ludzie z całej Polski, by leczyć się za pomocą
        autoszczepionek. Efekty były dobre. Niestety nie jest to moja gałęź wiedzy,
        więc proszę czekać do jutra:)
        • wedrowiec2 Re: do Wędrowca 2 02.02.04, 20:16
          Badania wykonuje się do tej pory. Skuteczność jest duża (nie mam danych
          liczbowych). Ważne jest, by posiew wykonać krótko po pojawieniu się zmiany na
          skórze. Powstanie silnych zmian ropnych spowodowane jest wtórnym zakażeniem
          gronkowcem skórnym i innymi patogenami. Hodowla i wykonanie autoszczepionki
          trwa ok. trzech tygodni.
          • jadwiga_r Re: do Wędrowca 2 04.02.04, 09:47
            wedrowiec2 napisała:

> Badania wykonuje się do tej pory. Skuteczność jest duża (nie mam danych
            > liczbowych). Ważne jest, by posiew wykonać krótko po pojawieniu się zmiany na
            > skórze. Powstanie silnych zmian ropnych spowodowane jest wtórnym zakażeniem
            > gronkowcem skórnym i innymi patogenami. Hodowla i wykonanie autoszczepionki
            > trwa ok. trzech tygodni.

Diękuję serdecznie za odpowiedź na temat autoszczepionki.
    • teegra Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik 01.02.04, 16:54
      W trądziku pospolitym najczęsciej jest to bakteria zwana MACZUGOWCEM.
      Oile wiem autoszczepionki stosuje się w skrajnych wypadkach,gdy inne leczenie
      zawodzi,i wyczerpie się wszystkie możliwe i dostępne metody.
      • Gość: Doki Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik IP: *.104-201-80.adsl.skynet.be 01.02.04, 20:29
        > W trądziku pospolitym najczęsciej jest to bakteria zwana MACZUGOWCEM.

Osmiele sie nie zgodzic. Maczugowce (Corynebacterium sp.) naleza do normalnej
        flory skornej. Klopoty w tradziku powoduje raczej Propionibacterium acnes i
        czasem Staph. aureus.
        • teegra Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik 02.02.04, 02:11
          A MOŻE PROŚCJEJ ...www.luskiewnik.gower.pl tam jest o trądziku wszystko
          • beba2 Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik 15.02.04, 17:33
            Teegra ma rację.Biegnij na wskazaną stronę.Tam też można się dowiedzieć jak
            podzielone są opinie na temat stosowania autoszczepionek w trądziku.Wg
            niektórych biologów i dermatologów nie powinno się tego robić.Resztę
            przeczytasz na stronie napisanej przez fachowców.
          • Gość: Doki luskiewnik.gower.pl: ciekawe... IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 15.02.04, 17:36
            • Gość: Doki luskiewnik.gower.pl: ciekawe... error 403 IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 15.02.04, 17:37
              "Nie masz uprawnień do oglądania tej strony"

buuuuu! :-(

To pewnie wina mojego krytycyzmu.
              • beba2 Re: luskiewnik.gower.pl: ciekawe... error 403 15.02.04, 20:22
                Doki,a może masz uprawnienia na www.parazyt.gower.pl/acneexpress2003.htm.To
                jest to samo,ale można też tak wejść.
    • Gość: Nowy tutaj Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik IP: *.clubnet.pl 15.02.04, 16:54
      zwykle jedynym prawdziwym powodem tradziku sa zalegajace masy kalowe w jelicie grubym. daruj sobie wszystkie kremy i badania na razie. wyszukaj w internecie hasla: hydrokolonoterapia, oczyszczanie organizmu, medycyna naturalna. zaoszczedzisz wiele pieniedzy a tradziku pozbedziesz sie na tyle, na ile uznasz za stosowne. wiem po sobie, ze to poprawia cere. zanim sie nie obczytasz, zrezygnuj z bialego p[ieczywa na rzecz czarnego i kasz.
      doraznym sposobem na tradzik jest picie swierzo wycisnietego soku z marchwii (te z kartonow tylko wzmocnia tradzik). pij najlepiej na czczo po szklance / dwoch dziennie 15-20 minut przed jedzeniem. z poczatku mozesz sie zle poczuc, po sok z marchwii zacznie gwaltownie wymywac z Ciebie toksyny. ja sie czulem troche slabo przez bodajze 3 dni. pozniej to uczucie calkowicie zniknie. cera sie poprawi po 2-3 dniach a po tygodniu tradzik prawie calkowicie zniknie, pojawi sie rumieniec na polczkach i zdrowszy wyglad ogolnie :)

pozdrawiam :)
      • Gość: zainteresowana Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 21:52
        Dość ciekawe z ta medycyną naturalną. Na pewno wypróbuję. Ja osobiście żyję z
        trądzikiem od sześciu lat i robiłam chyba już wszystko. Obecnie dermatolog
        skierowała mnie na badania wszelakiego typu. Wyszedł mi dość podniesiony poziom
        Helicobacter. Tak więc zaliciła mi ( jak każdy dermatolog seire antybiotyków )
        W tej chwili zaczynam czwartą. Po każdej serii czekam kilka tygodni, aż na
        pewno zadziała jak powinno i idę na badania w celu skontrolowania efektu
        leczenia. Prawidłowa norma wynosi ɝ. Początkowo mój poziom wynosił 65. Teraz
        przed czwartą serią spadłam na 20. Jeśli poziom bakterii żołądkowych będzie
        dobry,a trądzik nie zniknie mam zacząć się leczyć z innej strony. Pomału
        zaczynam tracic wiarę w kompetencję lekarzy , czy też możliwość pozbycia się
        tego świństwa. Już nie mówiąc o bezwzględnej diecie na wszelkie przyprawy,
        musztardy, papryki, pieprz, śmietanę, ser, rzeczy tłuste, kwaśne i mocno
        slodkie, z masą, czekoladę itp.itd. Także przed badaniem naskórnym wypróbuj tą
        medycynę naturalną. CO ci szkodzi? Może jedynie pomóc. A propo tego dziękuję za
        poradę. Co sądzicie o moim przypadku? Jestem skłonna wypróbowac wasze pomysły...
        • Gość: Nowy tutaj Re: badanie na bakterie jakie powodują trądzik IP: *.clubnet.pl 15.02.04, 22:56
          zacznij od picia soku z marchwii na czczo 20 min. przed posilkiem. swierzo wycisniety i powoli, malymi lykami najlepiej. tu, na gorze jest post "oczyszczanie organizmu" ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=10689840 ). znajdziesz tam ostrzezenie, ze plukanie jelita grubego moze sie skonczyc tragedia. ja nie mialem z nim zadnych problemow, ale lepiej wez to pod uwage. sa inne metody na oczyszczenie jelita, np. prawidlowa dieta (ksiazki p.g. malachowa i m. tombaka). ja jestem na tej diecie, ona naprawde dziala cuda. i mozna zapomniec o odchidzaniu, bo jest sie sytym, pelnym energii i waga wraca do prawidlowego poziomu (ja scudlem <> 15 kg w 3 miesiace i waga sie utrzymuje, a jem tyle ile chce, z wyjatkiem ochoty na obzarstwo ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka