Dodaj do ulubionych

CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ???

IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 09:53
Od paru tygodni codziennie rano boli mnie prawa strona brzucha. Jest b.
tkliwa zwłaszcza przy ucisku, mam wzdęcia . Siedzę przy biurku, czuję ucisk
po prawej stronie brzucha jakby wyrostek oraz wzdłuż żeber w prawym boku ,
stale się pocę, nieraz czuję nudności i suchość w ustach. Ból się nasila
przy obmacywaniu powłok brzucha, ustępuje gdy się położę lub chodzę.Tak trwa
do godziny 13-15. Po południu powoli samoczynnie ustępuje i do wieczora jest
w porządku. Noc też spokojna, po czym rano po wstaniu rozpoczyna się gehenna.
Pare dni temu zrobiłem badania i chyba są dobre : OB-4 ; Hgb-15,5 ; WBC-
4500 ;RBC-5,5 mln ; Ht-46 - USG - wszystkie narządy b/zm. Stolce codzienne
raczej normalne z tendencją do wolnych. Do kogo iść i jaki dalej robic
badania bo sam juz nie wiem.Mam 50 lat i wiem że w tym wieku może sie
wszysko przydarzyć.
Może ktoś z Was ma podobne dolegliwości i podzieli sie ze mną jak sobie z
tym radzi. A moze czyta te posty jakiś lekarz i podpowie co robić.
Czy juz pisac testament?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 09:56
      tylko jedna rada,musisz sie udac do gastrologa.
    • Gość: Mietek Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.02.04, 18:56
      Wyniki masz dobre, ale nie jestem doktor, może coś cie toczy złego, a może bys
      faktycznie poszedł do lekarza,chyba, ze byłeś i ci nie pomogli. Na testament
      to może jeszcze nie czas ale trzeba byc czujnym.
    • Gość: mała Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? IP: *.man.olsztyn.pl 02.02.04, 19:11
      Przede wszystkim wizyta u dobrego internisty ewentualnie chirurga, który
      zbierze dokładny wywiad i porządnie cię zbada. Potem wg jego wskazań. Powodów
      takich dolegliwości może być wiele, dlatego nie gdybam. Podkreslam jeszcze raz
      DO DOBREGO lekarza tzn takiego który ma oprócz umiejętności także czas dla
      pacjenta, szukaj takiego do skutku, pytaj w czasie wizyty o wszysko dotąd aż
      zrozumiesz (czasem pacjenci przytakują a okazuje się, że przytakują z
      grzeczności albo wstydzą się, że nie rozumieją).
      Pozdrawiam
    • uve Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? 02.02.04, 22:13
      Jak ci lekarze nie pomoga, ja jeszcze jestem w stanie. Taka jest prawda, ale to
      ze w nia ktos nie wierzy jest jego problemem.
      • Gość: Lechu Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 09:48
        Do lekarzy straciłem juz zaufanie i cierpliwość. No to na co czekasz ? Pisz
        jak mi pomóc bo jestem u kresu sił. Człowiek jest w stanie brzytwy się chwycić
        aby wszystko wróciło do normy.
        • Gość: doktor Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? IP: *.chello.pl 03.02.04, 10:00
          Jeśli do lekarzy straciłeś cierpliwość i zaufanie do czemu w pierwszym poście
          piszesz, że masz nadzieje, że pomoże Ci czytający te posty jakiś lekarz?
          I prawdopodobnie nikt przy zdrowych zmysłach nie pomoże Ci na odległość, bo
          trzeba Cie zbadać, zebrac sensowny wywiad - o sposob odżywiania sie, tryb
          życia, nałogi, obciążenia genetyczne itp. Zrobic znacznie więcej badań niże te,
          które przytaczasz, przyjrzeć się jak wyglądasz, czy nie masz zażółceń, ostrych
          rysów twarzy itp, itd- .
          Czy masz pisać testament - nie wiem. To sprawa Twojego prawnika. Jako lekarz
          proponowałabym: poobserwować siebie - po jakich pokarmach wystepują wspomniane
          dolegliwości, w jakich sytuacjach ( dokładnie!) sie nasilają a w jakich mijaja,
          czy coś zmieniło sie w dotychczasowym trybie życia, jesli palisz- ogranicz lub
          rzuć i z tymi infrmacjami udaj się do i n t e r n i s t y ( nie gastrologa),
          ale doświadczonego. Te dolegliwości wcale nie muszą mieć podłoża gastrycznego.
          oga, ale nie muszą. Albo idź do czarownika. Wybór nalezy do Ciebie.
          • jadwiga_r Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? 04.02.04, 09:31
            Gość portalu: doktor napisał(a):

> Jeśli do lekarzy straciłeś cierpliwość i zaufanie do czemu w pierwszym poście
            > piszesz, że masz nadzieje, że pomoże Ci czytający te posty jakiś lekarz?
            > I prawdopodobnie nikt przy zdrowych zmysłach nie pomoże Ci na odległość, bo
            > trzeba Cie zbadać, zebrac sensowny wywiad - o sposob odżywiania sie, tryb
            > życia, nałogi, obciążenia genetyczne itp. Zrobic znacznie więcej badań niże
            te,
            >
            > które przytaczasz, przyjrzeć się jak wyglądasz, czy nie masz zażółceń,
            ostrych
            > rysów twarzy itp, itd- .
            > Czy masz pisać testament - nie wiem. To sprawa Twojego prawnika. Jako lekarz
            > proponowałabym: poobserwować siebie - po jakich pokarmach wystepują
            wspomniane
            > dolegliwości, w jakich sytuacjach ( dokładnie!) sie nasilają a w jakich
            mijaja,
            >
            > czy coś zmieniło sie w dotychczasowym trybie życia, jesli palisz- ogranicz
            lub
            > rzuć i z tymi infrmacjami udaj się do i n t e r n i s t y ( nie
            gastrologa),
            > ale doświadczonego. Te dolegliwości wcale nie muszą mieć podłoża
            gastrycznego.
            > oga, ale nie muszą. Albo idź do czarownika. Wybór nalezy do Ciebie.

O czym świadczą ostre rysy twarzy np. u kobiety 30 letniej?
    • uve Re: CZY JUZ PISAĆ TESTAMENT ??? 03.02.04, 22:14
      Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Do lekarzy straciłem juz zaufanie i cierpliwość. No to na co czekasz ? Pisz
      > jak mi pomóc bo jestem u kresu sił. Człowiek jest w stanie brzytwy się
      chwycić
      > aby wszystko wróciło do normy.

Wybacz, ale nie czytam wszystkich postow. Masz tutaj moj email adres, mozesz mi
      napisac pare slow. Prawa strona, byc moze masz problemy z watroba, moga to byc
      rowniez kamienie w woreczku, ale w przypdku kamieni to raczej boli dookola, na
      wysokosci watroby. To co mozesz zrobic na poczatku, isc na post, jeden dzien w
      tygodniu, (ten sam dzien). Moge Ci napisac szczegoly jezeli chcesz. Pozatem
      jezeli masz jakis problem to wymaga dluzszego leczenia, jezeli kamienie wyjda w
      ciagu trzech dni, oczywiscie trzeba zastowowac pewna metode.
      Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka