Dodaj do ulubionych

interakcje lekow

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 14:27
Chcialam przestrzec przed braniem lekow nawet tych zapisanych przez lekarzy
bez czytania ulotek (choc te sa o ironio skierowane nie do pacjentow a do
lekarzy)
W moim przypadku skutki zazycia leku Eurespal w polączeniu z lekiem
przeciwhistaminowym skonczylo sie dramatycznnie. Choc w ulotce jest napisane
ze jednego nie mozna łaczyc z drugim zapisano mi te leki i zażylam niestety
obydwa. Skutek byl taki ze spedzilam pol dnia na izbie przyjec z tzw
tachykardią.
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: interakcje lekow IP: *.toya.net.pl 19.02.04, 14:48
      eurespal sam z siebie może wywoływać tachykarię. nie musiało to być wynikiem
      połączenia z antyhistaminikiem.
      • Gość: eta5 Re: interakcje lekow IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 16:14
        a ponoć dzieciom to podają, koszmar
        • Gość: Doki Re: interakcje lekow IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 19.02.04, 17:07
          Dzieci lepiej znosza tachykardie.
          • Gość: S. Re: interakcje lekow IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.02.04, 17:25
            Eurespal jest w ogóle ostatnio chyba że tak powiem "modnym" lekiem.Moje dziecko
            ma prawie za każdym razem przepisywany ten lek gdy jest przeziębione(gdy nie ma
            potrzeby aby brało antybiotyk).Moje znajome też dość często mówiły o tym
            syropie,że ich dzieci również często dostają ten lek.Moja bratowa miesiąc temu
            była chora(ma 5- miesięczne dziecko,które karmi)i tez przepisano jej
            Eurespal.Od wielu osób słyszałam,że ten lek jest bardzo dobry,więc juz sama nie
            wiem co o nim sądzić.Pozdrawiam
    • Gość: Artur Re: interakcje lekow IP: *.sdh.sk.ca 19.02.04, 18:10
      Interakcje lekow sa tak wszechobecne, ze przecietny lekarz nie jest w stanie
      ich spamietac. Takie problemy zawsze byly, a beda moze nawet powszechniejsze
      wraz z rosnaca liczba lekow na rynku i szeroka dostepnascia tzw produktow
      naturalnych.
      Mysle, ze pomimo tego, ze ulotki sa pisane odrzucajacym technicznym pismem moze
      jednak warto je czytac by miec pewnosc, ze brane przez nas leki sie nie gryza.
      Moglo to zostac przeoczone przez naszego lekarza.
      • Gość: eta5 Re: interakcje lekow IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 19:11
        DOKI popatrz jak to przyjemnie być dzieckiem, nie dość że zero problemow to
        jeszcze tachykardie znosza lepiej.
        a co mi radzicie oprocz odstawienia lekow?
        czy mam sie czegos obawiac?
        teraz praktycznie leze i tylko slucham i slucham ..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka