your-beta 11.05.10, 13:41 Slyszalam, ze pomaga na oczy, a mnie po pracy tak bola, wiec chyba zaczne stosowac. Zaniepokoilo mnie, ze ma jeszcze jakies dzialanie na uklad rodny? Czy ktos wie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Luteina - zastosowanie 11.05.10, 16:29 chodzi o dwie różne rzeczy. jest luteina na oczy- to żółtopomarańczowy barwnik podobny do beta karotenu z marchewki. i jest luteina- progesteron, hormon na receptę. nazwa taka sama, ale zupełnie inne substancje. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.42 Re: Luteina - zastosowanie 11.05.10, 20:06 www.adamed.com.pl/produkty.asp?who=1&id=5&lang=pl To o czym piszesz to suplement diety Lutein bo luteina to hormon Odpowiedz Link Zgłoś
your-beta Re: Luteina - zastosowanie 12.05.10, 08:01 O to nie wiedzialam. Podobna nazwa tak mi namieszala glowie. No ale jak dokladnie ten lutein dziala na oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Luteina - zastosowanie 12.05.10, 10:33 Posłuchaj radia jedynki to sie dowiesz,bo tam aktualnie reklamują Bio- luteinę. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.42 <a href="http://www.luteina.org/" target="_blank" rel="nofollow" 13.05.10, 18:14 www.luteina.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
oktisek Re: <a href="<a href="http://www.luteina.org/"" target="_blank 13.05.10, 21:47 ola.42 napisała:> www.luteina.org/ Wybrałaś chyba najdroższą luteinę. Podaję tańsze i chyba skuteczniejsze bo oprócz luteiny zawierają inne niezbędne do ochrony wzroku dodatki: Luteina bio -complex Olimp Labs(z cynkiem selenem bioflawonidami i tauryną).Klarin Aktiv z luteiną(oprócz luteiny zawiera sproszkowany owoc borówki czernicy i wspomagające witaminy A,E,C) Farmapol, OSTROWID (z luteiną beta karotenem i wyciągiem borówki czarnej).I ogólnie znany i przepisywany przez okulistów Nutrof (luteina &glutation).Tak więc można wybrać lepsze i znacznie tańsze specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga-malaga Re: Luteina - zastosowanie 23.06.10, 15:45 jezeli masz obolale oczy, przemeczone to proponuje kropelki marki hyabak, nie zawieraja konserwantow, sa bezpieczne i bardzo szybko dzialaja. polecam w imieniu producenta, przy okazji wejdz na strone i poczytaj wiecej hyabak.pl Odpowiedz Link Zgłoś